TORQ Σύστημα Ανάκτησης

 • Home
 • TORQ Σύστημα Ανάκτησης

Σύστημα Ανάκτησης tORQ

Το σύστημα ανάκτησης tORQ είναι απλό και προοδευτικό. Έχουμε δουλέψει ακούραστα για να οικοδομήσουμε ένα σύστημα 4 φάσεων επικεντρωμένο στη βελτιστοποίηση όλων των πτυχών της ανάκαμψης μετά την άσκηση και της προσαρμογής.

tORQ

Ξεκινήσαμε το σύστημα αποκατάστασης tORQ το 2012, έτσι ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να εξετάσουν τον όγκο της άσκησης που κάνουν και να εφαρμόσουν τη θεραπεία αποκατάστασης σύμφωνα με το φυσικό φορτίο που ανέλαβαν. Από τότε, βελτιώσαμε περαιτέρω το σύστημα και αν παρακολουθήσετε το παραπάνω 4λεπτο βίντεο, θα έχετε ακόμα καλύτερη ιδέα για το τι είναι το Σύστημα Ανάκτησης tORQ. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα σας εμπνεύσει να εξερευνήσετε περαιτέρω αυτή την ιστοσελίδα, όπου καλύπτουμε το σύστημα με πολύ βαθύτερες λεπτομέρειες.

Το σύστημα ανάκτησης tORQ έχει δημιουργηθεί έτσι ώστε να μπορούμε να προτείνουμε στους πελάτες μας συγκεκριμένα προϊόντα και πρακτικές, ανάλογα με τον προπονητικό όγκο που κάνουν. Εάν το φορτίο άσκησης είναι ελαφρύ, η χρήση συγκεκριμένων προϊόντων ανάκτησης μπορεί να μην είναι απαραίτητη, αλλά καθώς το φορτίο αυξάνεται, απαιτείται περισσότερη παρέμβαση. Το Σύστημα Σνάκτησης tORQ αποτελείται από 4 φάσεις και είναι σωρευτικό, έτσι ουσιαστικά όσο περισσότερη άσκηση φορτίζετε, τόσο μεγαλύτερη ποικιλία διατροφής θα χρειαστεί να καταναλώσετε και αυτό περιλαμβάνει πραγματική τροφή (τα προϊόντα tORQ είναι συμπληρώματα, όχι διαιτητικές αντικαταστάσεις). Παρακάτω, περνάμε τις τέσσερις φάσεις εν συντομία και τις καλύπτουμε λεπτομερέστερα στις υπόλοιπες καρτέλες.

Η φάση 1 θα πρέπει να είναι η πρώτη σας παρέμβαση και απλά να ακολουθήσετε επιμελώς το σύστημα τροφοδοσίας tORQ. Η σωστή τροφοδότηση με καύσιμο μειώνει την διάσπαση των μυών, διατηρεί την ενυδάτωση και αποτρέπει την υποβάθμιση του γλυκογόνου των μυών και του ήπατος. Τα οφέλη από τη σωστή τροφοδοσία καλύπτονται εκτενώς σε αυτό το βίντεο.

Η φάση 2 περιλαμβάνει τη χρήση του tORQ Recovery Drink ή του tORQ Recovery Bar εντός 15 λεπτών από την ολοκλήρωση της άσκησης για την επανυδάτωση των ιστών του σώματος, του επαναπληρώματος των μυών και του γλυκογόνου του ήπατος, την αποκατάσταση των καταστραμμένων μυϊκών ινών και την επαναφόρτιση των κυτταρικών ενεργειακών επιπέδων.

Η Φάση 3 αφορά το κυνήγι για πλούσιες πηγές υδατανθράκων και πρωτεϊνών μέσω της διατροφής σας. Θα πρέπει να το κάνετε αυτό ούτως ή άλλως, αλλά καθώς το φορτίο άσκησης αυξάνεται, η ανάγκη σας για υψηλής ποιότητας θρεπτικά συστατικά αυξάνεται. Το tORQ Energy Organic είναι μια καθαρή αρωματισμένη πηγή υδατανθράκων. Ονομάζεται "αόρατη θερμίδα", αντιπροσωπεύει τον ιδανικό τρόπο για να αυξήσει εύκολα το περιεχόμενο των υδατανθράκων από τα κανονικά τρόφιμα και επειδή δεν έχει γεύση, δεν θα το καταλάβετε. Η σειρά tORQ SNAQ έχει επίσης αναπτυχθεί για να βοηθήσει στην υποστήριξη της Φάσης 3 του συστήματος αποκατάστασης tORQ.

Η φάση 4 περιλαμβάνει τη χρήση του εξαιρετικά εξελιγμένου προϊόντος tORQ Recovery Plus +. Περιέχει Βήτα-Αλανίνη, HMB και Φωσφορικό νάτριο, το προϊόν αυτό υποστηρίζει τόσο τη συντήρηση της προπόνησης υψηλής έντασης, υψηλού όγκου και ποιότητας όσο και τις διαδικασίες ανάκτησης & προσαρμογής που απαιτούνται για την πρόοδο. Το tORQ Recovery Plus + είναι πραγματικά το κερασάκι στην τούρτα.

Είναι εύκολο να σκεφτείς την «Ανάκτηση» ως απλή επιστροφή των θρεπτικών ουσιών στο σώμα για να διευκολύνεις την αναγέννηση των φυσιολογικών συστημάτων σου, να τους επιστρέφεις στο φυσιολογικό επίπεδο ομοιόστασης τους για να νιώθεις τόσο καλά όσο πριν να κάνες άσκησει. Για παράδειγμα, οι σοβαροί αθλητές πρέπει να ανακάμψουν γρήγορα ώστε να μπορούν να γυμναστούν ή να αγωνιστούν ξανά το συντομότερο δυνατό. Αν συμμετείχατε σε αγώνες πολλών ημερών ή σε μεγάλο προπονητικό κύκλο, για παράδειγμα, είναι αρκετά προφανές γιατί θα θέλατε να κάνετε ανάκαμψη γρήγορα μετά από κάθε στάδιο, να παραμείνετε φρέσκοι και να εξασφαλίσετε ότι θα πετύχετε τις καλύτερες επιδόσεις σας κάθε μέρα.

Από την προοπτική της κατάρτισης όμως, είναι όλα σχετικά με τη διευκόλυνση ενός υψηλότερου φορτίου κατάρτισης και αυτό είναι που το Συστήματα Ανάκτησης tORQ αντιμετωπίζει τόσο καλά. Όσο υψηλότερο είναι το φορτίο εκπαίδευσης, τόσο μεγαλύτερη είναι η προσαρμογή και τόσο μεγαλύτερη είναι η προσαρμογή, τόσο ισχυρότεροι θα γίνεται. Με άλλα λόγια, όσο περισσότερη προπόνηση είστε σε θέση να κάνετε, τόσο το Σύστημα Ανάκτησης tORQ επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου σε σας επιτρέποντας να εκπαιδεύεστε πιο συχνά και με υψηλότερη ποιότητα & απόδοση. Έχοντας μια σωστή στρατηγική ανάκαμψης που τελικά οδηγεί την ικανότητα προς τα πάνω, τα προϊόντα αποκατάστασης δεν πρέπει απλώς να χρησιμοποιούνται μόνο μετά από αγώνα, αλλά θα πρέπει να αποτελέσουν θεμελιώδες μέρος της προπονητικής διαδικασίας. Καλύπτουμε αυτό το θέμα με περισσότερες λεπτομέρειες σε μερικές καρτέλες μαζί με την ενότητα 'Η Ανάκτηση Επεξηγήθηκε'.

Στην tORQ, μιλάμε για την προσέγγιση 4R στην ανάκαμψη. Όλες αυτές οι διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας για την επιστροφή του σώματος σε μια υγιή ανακτημένη κατάσταση, προετοιμασμένη για μια φυσιολογική προσαρμογή.

Ενυδάτωση: Η επαναφορά του χαμένου υγρού είναι θεμελιώδης για τη διαδικασία ανάκτησης. Η αφυδάτωση μπορεί αρχικά να αντιμετωπιστεί με την εξασφάλιση επαρκούς μεταφοράς υγρών και ηλεκτρολυτών στο σώμα κατά τη διάρκεια της άσκησης, οπότε ακολουθώντας με προσοχή το σύστημα Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ θα το φροντίσει αυτόματα. Σε ζεστές-υγρές συνθήκες ή κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλής έντασης όταν τα ποσοστά εφίδρωσης είναι υψηλά, μπορεί μερικές φορές να είναι αδύνατο να καταναλώνετε αρκετό υγρό κατά τη διάρκεια της άσκησης για να αντικαταστήσετε το χαμένο λόγω εφίδρωσης, γι 'αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως. Το tORQ Recovery Drink περιέχει μια μεγάλη ποικιλία από πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, περιέχει επίσης σημαντική ποσότητα νερού και νατρίου (τον σημαντικότερο ηλεκτρολύτη). Μπορεί επίσης να χρειαστεί να καταναλώσετε καθαρό νερό ή άλλα ποτά για να συνεχίσετε τη διαδικασία ενυδάτωσης ή ακόμα να λάβετε υπόψη το υποτονικό μας ποτό tORQ εάν οι γενικές περιβαλλοντικές συνθήκες του περιβάλλοντος προκαλούν τη συνέχιση της εφίδρωσης μετά τη διακοπή της άσκησης.

Επαναπλήρωση καυσίμων: Η παρατεταμένη άσκηση ή η άσκηση υψηλής έντασης θα καταστρέφουν τα αποθηκευμένα "ενδογενή" αποθέματα υδατανθράκων. Είναι δυνατή μόνο η αποθήκευση περίπου 500g (2.000 Kcals) υδατανθράκων, και χωρίς αυτά τα ενδογενή αποθέματα, η σωματική απόδοση μειώνεται αρκετά. Οι υψηλής αντοχής δοκιμασίες και τα σπριντ είναι κυριολεκτικά αδύνατο να εκτελεστούν χωρίς υψηλά επίπεδα αποθηκευμένων ενδογενών υδατανθράκων. Μια δύσκολη προπόνηση σήμερα μπορεί να σας αφήσει εκτός αύριο. Με το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ θα παρέχεται μια εναλλακτική εξωτερική ή «εξωγενής» πηγή υδατανθράκων ενώ ασκείστε, προστατεύοντας τα ενδογενή σας αποθέματα. Η σωστή τροφοδοσία σήμερα εξασφαλίζει ότι θα αποδώσετε καλύτερα αύριο σε πρώτη φάση, αλλά αν το φορτίο κατάρτισης είναι υψηλό, τα ενδογενή αποθέματα σας θα υποστούν εξάντληση, παρά τη συνειδητή τροφοδοσία. Η αναγόμωση συνεπώς αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό ρόλο για ένα προϊόν ανάκτησης και έχουμε δύο προϊόντα, το tORQ Recovery Drink και το tORQ Recovery Bar, τα οποία έχουν βελτιστοποιηθεί, παρέχοντας μια πολύ απαραίτητη παροχή υδατανθράκων αμέσως μετά την άσκηση. Όταν το φορτίο άσκησης είναι ιδιαίτερα υψηλό, η ανατροφοδότηση πρέπει να συνεχιστεί πολύ μετά την ολοκλήρωση της άσκησης μέσω της κατανάλωσης υψηλής ποιότητας διαιτητικών πηγών υδατανθράκων, καθώς και την ενδεχόμενη ενσωμάτωση της σειράς tORQ Energy Organic ή της σειράς tORQ Snaq στη θεραπευτική αγωγή σας. Όλα αυτά εξηγούνται στις 4 φάσεις του συστήματος ανάκτησης tORQ στην επόμενη καρτέλα.

Re-Pair: Η άσκηση υψηλής έντασης θα καταστρέψει κυριολεκτικά τις μυϊκές ίνες και η παρατεταμένη άσκηση αντοχής ενθαρρύνει τις καταβολικές διεργασίες, με τις οποίες ο ζωτικός ιστός ελαττώνεται και χρησιμοποιείται από τον οργανισμό ως καύσιμα. Η κατανάλωση πρωτεϊνών υψηλής ποιότητας που περιέχουν μεγάλη ποικιλία αμινοξέων (τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης) είναι απαραίτητη αμέσως μετά την άσκηση, επειδή παρέχουν το υπόστρωμα για μυϊκή αποκατάσταση και οι πόροι βοηθούν στην αναγέννηση των ενζύμων (βιολογικοί καταλύτες) και άλλων σημαντικών φυσιολογικών συστατικών. Τόσο το tORQ Recovery Drink όσο και το tORQ Recovery Bar περιέχουν 100% πρωτεΐνη ορρού γάλακτος ταχείας δράσης, επειδή καμία άλλη πηγή πρωτεΐνης δεν πλησιάζει τον ορό γάλακτος από την προοπτική διαλυτότητας και βιοδιαθεσιμότητας. Το tORQ Recovery Drink περιέχει επίσης σημαντική δόση L-Γλουταμίνης. Αν και είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στο σώμα, οι μύες και ο άπαχος ιστός αναλύονται αμέσως μετά την άσκηση σε μια πράξη «απομάκρυνσης γλουταμίνης» για να τροφοδοτήσουν τα υπερβολικά επεξεργασμένα όργανα του σώματος και αυτό μπορεί να χτυπηθεί με την κατανάλωση γλουταμίνης στην ακατέργαστη μορφή του. Συνεπώς, η κατανάλωση γλουταμίνης ενδιαφέρεται για έμμεση πρόληψη της βλάβης των μυών και βοηθά στην εξυπηρέτηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Τόσο το tORQ Recovery Drink όσο και το tORQ Recovery Bar περιέχουν επίσης ένα ολοκληρωμένο μίγμα βιταμινών και ορυκτών για να βοηθήσουν στη διαδικασία επισκευής και αναπλήρωσης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια άσκησης πολύ υψηλού φορτίου, η μυϊκή βλάβη - υποβάθμιση αρχίζει να γίνεται ολοένα και περισσότερο πρόβλημα και γι 'αυτό δημιουργήσαμε το προϊόν tORQ Recovery Plus +. Η βήτα-αλανίνη που περιέχεται σε αυτό το σκεύασμα βοηθάει στην οδήγηση άσκησης υψηλής έντασης, ενώ η HMB δρα σαν σούπερ πρωτεΐνη με απίστευτες φυσικές αναβολικές, μυϊκές και αναγεννητικές ιδιότητες. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Glutamine, Beta-Alanine και HMB, ρίξτε μια ματιά στη σελίδα προϊόντος tORQ Recovery Plus + ή επισκεφθείτε τη σελίδα μενού tORQ Προϊόντα σε Σακούλα και επιλέξτε την κατάλληλη θρεπτική ουσία.

Re-Charge: Είναι το τέταρτο 'R' που είναι πραγματικά μοναδικό για το TORQ και το Σύστημα Ανάκτησης που θα προσπαθήσετε να βρείτε οπουδήποτε αλλού. Το TORQ ιδρύθηκε το 1999 και η χρήση του D-Ribose ως συστατικού έχει σχεδόν γίνει συνώνυμο με το εμπορικό σήμα. Τα επιστημονικά στοιχεία για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης του συμπληρώματος D-Ribose δεν υπάρχουν, αλλά η ικανότητά του να επιστρέφει τα επίπεδα της κυτταρικής ενέργειας στο φυσιολογικό γρήγορα είναι αναμφισβήτητο (340-430% ταχύτερα από ό, τι χωρίς την συμπλήρωση). Υπάρχει μια συνιστώμενη από την έρευνα δόση Ribose σε κάθε μερίδα του TORQ Recovery Drink. Έχουμε επίσης μια μικρή ποσότητα Ribose στη γραμμή TORQ.

Κάθε κύτταρο στο σώμα σας περιέχει ATP (τριφωσφορική αδινοσίνη), μια πλούσια σε ενέργεια ένωση που παρέχει σχεδόν όλη την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει σε δευτεροβάθμια βάση. Όταν η ΑΤΡ διασπάται σε ADP + Pi (διφωσφορική αδινοσίνη + ανόργανο φωσφορικό άλας) απελευθερώνεται ενέργεια και αυτό χρησιμοποιείται για την εξουσία όλων των σωματικών λειτουργιών μας. Φυσικά λοιπόν, είναι η κατανομή του ΑΤΡ μέσα στα κύτταρα των εργαζόμενων μυών που παρέχει την ενέργεια για άσκηση. Χωρίς αυτό δεν θα πάτε πουθενά! Μέσω του μεταβολισμού των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών, το ADP + Pi μετασχηματίζεται για να καταστήσει το ΑΤΡ. Αυτό το ΑΤΡ είναι τότε διαθέσιμο για χρήση για μυϊκή συστολή. Καθώς ο μυς το χρησιμοποιεί, για άλλη μια φορά θα καταρρεύσει στο ADP + Pi και έτσι συνεχίζεται.

Κατά την άσκηση, ο κύκλος αυτός διεξάγεται ταχέως και συνεχώς προκειμένου να ικανοποιηθεί ο σημαντικός κύκλος εργασιών της απαιτούμενης ενέργειας. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από μέγιστη άσκηση υψηλού φορτίου, οι ομάδες ATP και ADP + Pi σε κύτταρα σκελετικών μυών μειώνονται κατά 20-28%. Οι μηχανισμοί πίσω από αυτό είναι μάλλον πολύπλοκοι και συνεπάγονται την απώλεια μιας ένωσης που ονομάζεται AMP (μονοφωσφορική αμινινοσίνη), αλλά το καθαρό αποτέλεσμα είναι ότι οι συνολικές δεξαμενές ATP και ADP + Pi σε κάθε κύτταρο μειώνονται, γεγονός που περιορίζει σοβαρά το ενεργειακό τους δυναμικό. Δεν έχει σημασία πόσο υδατάνθρακες μπείτε στο σώμα σας, αν αυτά τα επίπεδα νουκλεοτιδίων είναι χαμηλά, δεν πρόκειται να διαθέσετε τις πρώτες ύλες που είναι διαθέσιμες για την αποτελεσματική παραγωγή ενέργειας. Για να αναπληρωθεί το πρόβλημα, μόλις η AMP εγκαταλείψει την κυψέλη, δεν υπάρχει ανάκτησή της και έτσι τα επίπεδα ATP και ADP + Pi θα παραμείνουν χαμηλά, ίσως να βυθιστούν περαιτέρω αν βιώσει ένας άλλος αγώνας υψηλής έντασης.

Γι 'αυτό είναι η επιστήμη, αλλά με απλοϊκούς όρους, σκεφτείτε ένα αυτοκίνητο που ρυθμίζεται από έναν μηχανικό. Εξετάστε τη δεξαμενή καυσίμου ως το ενδογενές σας απόθεμα υδατανθράκων (αυτό είναι το καύσιμο που κινεί τον κινητήρα - τους μυς σας) και διαχωρίστε το από τον ίδιο τον κινητήρα. Φανταστείτε έναν κινητήρα με δύο ζεύγη μπουζί που έχουν αφαιρεθεί έτσι ώστε να λειτουργεί με ισχύ 50%. Δεν έχει σημασία πόσο γεμάτη είναι η δεξαμενή καυσίμου, εάν ο κινητήρας δεν έχει ρυθμιστεί σωστά, δεν θα έχετε τη βέλτιστη απόδοση από το όχημα. Έτσι, σκεφτείτε τον μηχανικό συντονισμό του κινητήρα στην εικόνα παραπάνω, καθώς ο ρόλος Ribose παίζει μέσα στα μυϊκά σας κύτταρα - επιτρέπει στο καύσιμο που έχετε στη δεξαμενή σας να έχει το μέγιστο αποτέλεσμα. Αντίθετα, φανταστείτε ένα εξαιρετικά συντονισμένο αυτοκίνητο χωρίς καύσιμο στη δεξαμενή - δεν θα είχε σημασία πόσο συντονισμένος είναι ο κινητήρας, χωρίς καύσιμα δεν θα πήγαινε πουθενά. Αυτό καταδεικνύει την κρίσιμη αλληλεπίδραση μεταξύ της κυψελοειδούς ενέργειας / δυναμικού και του καυσίμου που απαιτείται για την απόδοση της οδήγησης.

Εν ολίγοις, το Σύστημα Ανάκτησης tORQ εστιάζει στο να ανανεώνεται το παν, έτσι ώστε κάθε φορά που προπονήστε, να είστε ένα πλήρες όχημα με έναν εξαιρετικά συντονισμένο κινητήρα.

Τα 4R εξηγούν γιατί πρέπει να ανακτήσετε σωστά και σας παρέχουμε μια περίληψη του τρόπου με τον οποίο τα προϊόντα μας ταιριάζουν σε αυτή τη διαδικασία. Τώρα θα συζητήσουμε λεπτομερώς το Σύστημα Ανάκτησης tORQ, έτσι ώστε να είστε 100% σαφής σχετικά με την επέμβαση ανάκτησης που πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε σχέση με τον όγκο άσκησης που κάνετε. Πρέπει να σκεφτείτε τι είναι απαραίτητο από μια προοπτική ανάκαμψης. Γιατί να σπαταλάτε τα χρήματά σας σε τεχνικά προϊόντα όπως της tORQ, αν δεν κάνετε αρκετά για να επωφεληθείτε από αυτά; Η σειρά Performance Nutrition λειτουργεί απίστευτα καλά και όσο περισσότερο την εφαρμόσετε, τόσο καλύτερα θα λειτουργήσει για εσάς, αλλά προσέξτε προσεκτικά το ύψος της άσκησης που κάνετε.

ΦΑΣΗ 1 //

Ακολουθήστε το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ:

Βασικό για τη διαδικασία ανάκτησης είναι να διασφαλίσετε ότι τροφοδοτείστε σωστά και σχεδιάσαμε το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ για να το κάνουμε σωστά. Αν δεν το έχετε κάνει ήδη, αφιερώστε χρόνο να το διαβάσετε ΕΔΩ. Στη σελίδα του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ, δεν εξηγούμε μόνο πώς βοηθάει στην τροφοδοσία, αλλά δείχνουμε επίσης μέσω του κινούμενου τρόπου τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνεται εξωγενείς πηγές υδατανθράκων, μέσω κατανάλωσης ενεργειακών ποτών, ζελέ, ράβδων και τσιχλών κατά την άσκηση. Εάν φροντίζετε τα εσωτερικά σας αποθέματα υδατανθράκων, αφήνετε λιγότερη δουλειά για τα προϊόντα αποκατάστασης, έτσι θα πρέπει να προσπαθήσετε να καταναλώσετε πλούσιες πηγές υδατανθράκων και πρωτεϊνών από την διατροφή σας μετά την άσκηση και ίσως να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καθόλου προϊόν ανάκτησης!

ΦΑΣΗ 2 //

Κατανάλωση tORQ Recovery Drink ή Bar εντός 15 λεπτών από την ολοκλήρωση της άσκησης:

Υπάρχουν 2 τρόποι που μπορείτε να εξετάσετε τη Φάση 2. Εάν δεν έχετε παρακολουθήσει την Φάση 1 και τροφοδοτήστε σωστά για κάποιο λόγο και η άσκηση ήταν «σημαντική», θα επωφεληθείτε πολύ από την παρακολούθηση της Φάσης 2, επειδή πρόκειται για την επαναφορά όσων χάσατε. Τα ενδογενή σας αποθέματα υδατανθράκων θα έχουν πάρει ένα μεγάλο χτύπημα και θα πρέπει να τα αναπληρώσετε. Ο επιδιωκόμενος ρόλος της Φάσης 2 είναι, ωστόσο, να συνδυάσει την κατάλληλη τροφοδοσία κατά τη διάρκεια της άσκησης με τη χρήση του tORQ Recovery Drink ή του tORQ Recovery Bar αμέσως μετά. Ο συνδυασμός της Φάσης 1 με τη Φάση 2 ως αθροιστική διαδικασία θα προσφέρει ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο επίπεδο ανάκτησης από ό, τι από τη φάση 1 ή 2 από μόνες τους.

Το ποσό των tORQ Recovery Drink ή tORQ Recovery Bars που καταναλώνετε εξαρτάται από το σωματικό βάρος, γι 'αυτό επισκεφθείτε τις συγκεκριμένες σελίδες προϊόντων για περισσότερες πληροφορίες. Όπως ξεφύγαμε σε αυτό το τμήμα, πάντα θα συνιστούσαμε το Recovery Drink μας μπροστά από το Recovery Bar, επειδή κάνει μια πιο ολοκληρωμένη δουλειά - εκτός από τις ιδιότητες του μπαρ, το ποτό ενυδατώνει, παρέχει L-Glutamine για μυϊκή προστασία και D-Ribose για αποκατάσταση των κυτταρικών επιπέδων ενέργειας.

Ο πρωταρχικός ρόλος του Recovery Drink and Bar του tORQ είναι ο ίδιος - για την ανασύσταση των ενδογενών αποθεμάτων υδατανθράκων και την παροχή πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων για μυϊκή επισκευή και αναπλήρωση πόρων. Και πάλι, αυτές οι διαδικασίες συζητούνται λεπτομερέστερα στις συγκεκριμένες σελίδες προϊόντων. Η tORQ Recovery Bar προσφέρει το πλεονέκτημα της ευκολίας και της μεταφοράς έναντι του Recovery Drink και το μέγεθος της μερίδας είναι 65g, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στη διαδικασία αποκατάστασης εάν η φόρτωση μιας συνεδρίας άσκησης δεν δικαιολογεί πλήρη δόση Ανάκτησης με ποτό.

ΦΑΣΗ 3 //

Αυξημένη εστίαση στη γενική διατροφή και τη χρήση του tORQ Energy Organic και της σειράς tORQ SNAQ:

Καθώς αυξάνεται το φορτίο άσκησης, το πρωτόκολλο ανάκτησης πρέπει να αρχίσει να επεκτείνεται πέρα ​​από τη διατροφή που λαμβάνεται υπόψη κατά την άσκηση και αμέσως μετά. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να επεξεργαστεί μόνο 90 ​​γραμμάρια υδατανθράκων ανά ώρα κατά τη διάρκεια της άσκησης και ακόμη και αυτό είναι αδύνατο για πολλά προϊόντα. Αμέσως μετά την άσκηση, κατά τη διάρκεια της Φάσης 2, προτείνουμε να καταναλώνουμε ένα γραμμάριο υδατανθράκων ανά κιλό σωματικού βάρους και 1/4 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους μέσω ενός ποτού ανάκτησης ή μιας μπάρας, οπότε αυτό αφήνει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μεταξύ αυτής τις άσκησης με την επόμενη άσκηση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να γίνει περισσότερη δουλειά, αν το φορτίο της άσκησης έχει αυξηθεί στο σημείο όπου ακόμη και η επιμελής τροφοδοσία και η κατανάλωση των προϊόντων ανάκτησης εξακολουθεί να μην είναι αρκετή!

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να κοιτάξετε ξανά τη γενική διατροφή σας. Μπορείτε να φάτε περισσότερο; Μπορείτε να κάνετε κάποιες καλύτερες διαιτητικές επιλογές ώστε να καταναλώνετε πλούσιες πηγές υδατανθράκων και πρωτεϊνών υψηλότερης ποιότητας; Μερικές φορές, όταν το φορτίο κατάρτισης είναι ιδιαίτερα υψηλό, είναι κυριολεκτικά αδύνατο να καταναλώνετε αρκετές θερμίδες για να αντικαταστήσετε τις απώλειες από την άσκηση και αυτό είναι όπου το tORQ Energy Organic είναι σωτήρας. Ονομάζεται «Η αόρατη θερμίδα» - το tORQ Energy Organic είναι ακριβώς αυτό, είναι μια 100% περίπλοκη πηγή υδατανθράκων που δεν έχει γλυκύτητα, αλλά έχει την πυκνότητα ζάχαρης. Μπορεί να προστεθεί σε γλυκά ή αλμυρά πιάτα για να αυξήσει σημαντικά την περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες χωρίς να έχει καμία επίδραση στη γεύση. Μπορεί να προστεθεί ακόμη και σε τσάι ή καφέ και ανήκει στο Soil Association Certified Οργανικά προϊόντα.

Η σειρά προϊόντων tORQ SNAQ βρίσκεται σε εξέλιξη και ξεκίνησε η σειρά με ένα σνακ, διαθέσιμο σε 3 γεύσεις, σχεδιασμένο να υποστηρίζει τη διαδικασία ανάκτησης. Παρακολουθήστε την ενότητα SNAQ αυτού του ιστότοπου για τις τελευταίες εξελίξεις. Το σκεπτικό πίσω από αυτό το φάσμα ήταν να δημιουργηθεί μια σειρά από εμπλουτισμένα τρόφιμα που θα καταναλωθούν εκτός της άσκησης, ειδικά εστιασμένα στη στήριξη αθλητών και σωματικά ενεργών ατόμων για να βοηθήσουν στις διαδικασίες ανάκαμψης και προσαρμογής. Αυτή η περιοχή θα αποτελέσει το κλειδί για την υποστήριξη της Φάσης 3 του συστήματος ανάκτησης tORQ, οπότε παρακαλούμε ανατρέξτε στις σελίδες μας κάθε μέρα για να παρακολουθείτε τις εξελίξεις.

Καταναλώστε το tORQ Recovery Plus + δύο φορές την ημέρα, κάθε μέρα:

Αυτή η φάση του Συστήματος Ανάκτησης tORQ είναι για να «μιμηθεί το κερασάκι στην τούρτα» και να διαμορφώσουμε το εξαιρετικά προηγμένο tORQ Recovery Plus + Hot Cocoa drink για να διευκολυνθεί τόσο το υψηλότερο φορτίο κατάρτισης όσο και η υποδειγματική ανάκαμψη και προσαρμογή. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την ενότητα 'Recovery Explained' μερικές καρτέλες μαζί για να κατανοήσετε πλήρως την αλληλεπίδραση μεταξύ του ερεθίσματος της κατάρτισης, της ανάκτησης από το ερέθισμα και τελικά της 'προσαρμογής' ως αποτέλεσμα της λήψης και αντίδρασης στο ερέθισμα.

Το tORQ Recovery Plus περιέχει 3 βασικά ισχυρά συστατικά: HMB (β-υδροξυ-μεθυλοβουτυρικό), β-αλανίνη και φωσφορικό νάτριο. Το HMB έχει εκπληκτικές ιδιότητες κατακράτησης αζώτου, γεγονός που το καθιστά τόσο φυσικό αναβολικό  όσο και αντι-καταβολικό (αποτρέπει τη διάσπαση των μυών). Η βήτα-αλανίνη είναι ένα αμινοξύ διακλαδισμένης αλυσίδας που βοηθά στην αύξηση της απομάκρυνσης γαλακτικού οξέος, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της αναερόβιας ισχύος, καθώς και την ενίσχυση της ανάκαμψης μεταξύ αγωνισμάτων / προπονήσεων υψηλής έντασης. Το φωσφορικό νάτριο συμπληρώνει τη βήτα-αλανίνη, ενισχύοντας το αερόβιο σύστημα ώστε να ολοκληρώσει ένα πραγματικά ολοκληρωμένο σύστημα.

Τελικά, το tORQ Recovery Plus + δεν βοηθά μόνο στην αποκατάσταση κατά τη διάρκεια περιόδων υψηλού όγκου εκπαίδευσης, περιέχει βασικά συστατικά για την αύξηση της απόδοσης. Σαν συνοπτικό οδηγό για τη χρήση αυτού του προϊόντος, το tORQ Recovery Plus + θα προσφέρει οφέλη αν ληφθεί συνεχώς κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε περιόδου προπόνησης υψηλού φορτίου, λόγω του περιεχομένου του HMB, αλλά το Beta-Αλανίνη και το Φωσφορικό νάτριο προσφέρουν τις περισσότερες δυνατότητες κατά τη διάρκεια άσκησης υψηλών εντάσεων και αγώνων . Ως εκ τούτου, το tORQ Recovery Plus + είναι ιδανικό για χρήση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ή για να σας οδηγήσει σε προπόνητικό camp ή σε διακοπές ποδηλασίας, όπου η ένταση της άσκησης πρόκειται να αναμειχθεί (έντονη και παρατεταμένη).

Είναι η αλληλεπίδραση μεταξύ του Beta-Alanine και του HMB στο tORQ Recovery Plus + που είναι το πιο ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Η βήτα-αλανίνη ουσιαστικά δημιουργεί μια μεγαλύτερη διέγερση αναερόβιας εκπαίδευσης, επιτρέποντάς σας να διατηρείτε υψηλότερες εξόδους κορυφαίας ισχύος για οποιαδήποτε δεδομένη διάρκεια διαστήματος. Αυτό προκαλεί μυϊκή βλάβη και αυτό που είναι ιδιαίτερα καλό στο HMB είναι το πλέξιμο των χαλασμένων μυϊκών ινών και πάλι μαζί. Τα δύο θρεπτικά συστατικά λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους, οδηγώντας έτσι σε μεγαλύτερο ερέθισμα άσκησης και ισχυρότερη προσαρμογή.

Υπάρχουν και άλλες ευεργετικές χρήσεις για αυτό το προϊόν ως αυτόνομο βοήθημα προπόνησης για μερικούς κλάδους με βάση το σπριντ, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στη σελίδα προϊόντων tORQ Recovery Plus +. Εντούτοις, στο πλαίσιο του Συστήματος Ανάκτησης tORQ, το προϊόν αυτό πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιείται ως μέρος του συστήματος, όχι μόνο του.

Όλα τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται στο Σύστημα Ανάκτησης tORQ έχουν συζητηθεί λεπτομερώς μέχρι τώρα:

TORQ Recovery Drink: Να χρησιμοποιείται στη φάση 2 του συστήματος ανάκτησης tORQ και μετά.

TORQ Recovery Bar: Να χρησιμοποιείται στη φάση 2 του συστήματος ανάκτησης tORQ και προς τα εμπρός.

TORQ Energy Organic: Να χρησιμοποιείται στη Φάση 3 του Συστήματος Ανάκτησης tORQ και για περαιτέρω πληροφορίες.

TORQ SNAQ Bar: Να χρησιμοποιείται στη Φάση 3 του συστήματος ανάκτησης tORQ και για περαιτέρω πληροφορίες.

TORQ Recovery Plus: Να χρησιμοποιείται μόνο στη φάση 4 του συστήματος ανάκτησης tORQ.

Για να κατανοήσετε σωστά τη διαδικασία ανάκτησης, πρώτα απ 'όλα πρέπει να εξετάσετε τη διαδικασία άσκησης. Μόλις καταλάβετε αυτό, θα είναι σαφές πως η προσοχή στη διατροφή σας, σε συνδυασμό με το Σύστημα Ανάκτησης tORQ, θα σας βοηθήσει να επιτύχετε το υψηλότερο επίπεδο απόδοσής σας.

Σχήμα 1:

Διάγραμμα προσαρμοσμένο από την Bompa '' Periodisation: Theory and Methodology of Training '' Ανθρώπινη Κινητική (1999).

Αυτό το διάγραμμα παραπάνω εξηγεί τη διαδικασία κατάρτισης όμορφα. Εάν θεωρήσετε ότι ο κατακόρυφος άξονας είναι το επίπεδο ενέργειας σας και ο οριζόντιος άξονας είναι χρόνος, η Φάση Ι δείχνει την κόπωση που προκαλείται από μια προπόνηση. Η φάση ΙΙ δείχνει την ανάκτηση του σώματος και η Φάση ΙΙΙ δείχνει μια κατάσταση υπερβολικής ενέργειας, όπου το σώμα έχει πραγματικά υπερβολική ανάκτηση (ισχυρότερη από ό, τι πριν από την προπόνηση). Η φάση IV δείχνει μια παλινδρόμηση της μορφής, καθώς η υπερβολική ενέργεια εξαφανίζεται.

Κάθε φάση είναι σημαντική, αλλά είναι η Φάση ΙΙΙ, την οποία προφανώς ενδιαφερόμαστε - το ισχυρότερο μέρος. Πώς συμβαίνει αυτό; Σαφώς και απλά, έτσι όλα τα βιολογικά συστήματα ανταποκρίνονται σε ένα ερέθισμα. Δεν είμαστε μηχανές, οπότε δεν εκτελούμε το ίδιο ποσό συνεπούς εργασίας, μέρα με τη μέρα έξω και τα μέρη αλλάζουν όταν φθείρονται ή σπάνε. Είμαστε προσαρμοστικοί οργανισμοί, πράγμα που σημαίνει ότι, όταν βρισκόμαστε μέσα από κακουχίες, γινόμαστε ασθενέστεροι για μικρό χρονικό διάστημα (Φάση Ι). Το σοκ του ερεθίσματος προκαλεί το σώμα μας να ρίχνει κάθε πόρο που έχει στην κατάσταση (συμπεριλαμβανομένων σημαντικών συνιστωσών της διατροφής μας) για να διευκολύνει την επισκευή και την επανενεργοποίηση (Φάση ΙΙ). Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι παίρνουμε την Supercompensation (Φάση ΙΙΙ), όταν εξετάζετε πόσο υπερβολική είμαστε.

Σχήμα 2.

Στρατηγική προσαρμογής «Α».

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει τι συμβαίνει όταν ρίχνετε μαζί μερικά καλά εκπαιδευμένα σεμινάρια.

Σχήμα 3.

Στρατηγική προσαρμογής «Β».

Ή θα μπορούσατε να ακολουθήσετε μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών μαζί, επιτρέποντας εσκεμμένα ανεπαρκή ανάκαμψη, δημιουργώντας έτσι μια βαθιά κόπωση και μια επακόλουθη αιχμή σε μορφή για ένα μεγάλο γεγονός.

Όσο θα θέλαμε να χωρίσουμε τις έννοιες της τροφοδοσίας και της ανάκτησης και να τις συζητήσουμε ανεξάρτητα, είναι αδύνατο, επειδή είναι αναμφισβήτητα συνδεδεμένες και γι 'αυτό η Φάση 1 του Συστήματος Ανάκτησης tORQ είναι το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ. Είναι αυτονόητο ότι ένας καλά ανακτημένος αθλητής πρόκειται να βρίσκεται σε μια καλύτερη φυσιολογική κατάσταση πριν από μια σημαντική προπόνηση από κάποιον που είναι κουρασμένος και ανεπαρκώς τροφοδοτημένος. Το παραπάνω διάγραμμα καταδεικνύει πώς ένας καλά προετοιμασμένος αθλητής είναι σε θέση να δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο ερέθισμα εκπαίδευσης και κατά συνέπεια να αποκτήσει μεγαλύτερο όφελος από την προπόνηση. Επίσης, εξετάστε πώς μια αποτελεσματική στρατηγική τροφοδοσίας κατά τη διάρκεια της άσκησης θα μπορούσε να παρατείνει και να εντείνει την προπόνηση.

Αυτό το επόμενο διάγραμμα δείχνει πόσο πιο γρήγορα ένας αθλητής θα ανακάμψει εάν χρησιμοποιεί μια αποτελεσματική στρατηγική αποκατάστασης μετά την άσκηση - το Σύστημα Ανάκτησης tORQ ίσως; Εάν συνδυάσετε τις έννοιες των κλειδιών και στα δύο τελευταία διαγράμματα, γίνεται σαφές ότι ένας αθλητής που τροφοδοτείται από την απόδοση θα μπορεί να εκπαιδεύει πιο σκληρά και να ανακάμπτει γρηγορότερα. Οι καλύτερες επιδόσεις σας είναι πραγματικά τόσο απλές!

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με το Σύστημα Ανάκτησης tORQ ή κάποιο από τα προϊόντα - έννοιες που συζητούνται σε αυτή τη σελίδα, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο info@nitro2power.gr ή τηλεφωνικά στο 2221112508.

 1. Beelen M, Burke LM, Gibala MJ, Van Loon L JC (2010)
  Nutritional strategies to promote post exercise recovery. Int J Sport Nutr Exerc Metab Dec 20(6):515-32.
 2. Burke LM, Collier GR, Beasley SK, Davis PG, Fricker PA, Heeley P and Hargreaves M (1995)
  Effect of coigestion of fat and protein with carbohydrate feedings on muscle glycogen storage. Journal Applied Physiology, 76(6) 2187-2192.
 3. Fallowfield JL, Williams C, Singh R. (1995)
  The influence of ingesting a carbohydrate-electrolyte beverage during 4 hours of recovery on subsequent endurance capacity. Int J Sport Nutr 1995; 5: 285-99.
 4. Ivy Jl, Katz AL, Cutler Cl, Sherman WM, Coyle EF (1988)
  Muscle glycogen synthesis after exercise: effect of time of carbohydrate ingestion. Journal Applied Physiology. Apr:64(4)1480-5.
 5. Wallis GA, Hulston CJ, Mann CH, Roper HP, Tipton KD, Jeukendrup AE.
  (2008) Postexercise muscle glycogen synthesis with combined glucose and fructose ingestion. Med Sci Sports Exerc. Oct;40(10):1789-94.
 6. Décombaz J, Jentjens R, Ith M, Scheurer E, Buehler T, Jeukendrup A, Boesch C.
  (2011) Fructose and galactose enhance postexercise human liver glycogen synthesis. Med Sci Sports Exerc. 2011 Oct;43(10):1964-71.
 7. Betts JA, Williams C. (2010)
  Short-Term recovery from prolonged exercise. Sports Medicine. 40(11)941-959.
 8. Beelen M, Burke LM, Gibala MJ, Van Loon LJC. (2010)
  Nutritional strategies to promote post exercise recovery. Journal of Physical Activity and Health.
 9. Jentjens, R.L., van Loon, L.J., Mann, C.H., Wagenmakers, A.J.,& Jeukendrup, A.E. (2001).
  Addition of protein and amino acids to carbohydrates does not enhance postexercise muscle glycogen synthesis. Journal of Applied Physiology), 91(2), 839–846.
 10. van Loon, L.J., Saris, W.H., Kruijshoop, M., & Wagenmakers, A.J. (2000b).
  Maximizing postexercise muscle glycogen synthesis: Carbohydrate supplementation and the application of amino acid or protein hydrolysate mixtures. The American Journal of Clinical Nutrition, 72(1), 106–111.
 11. Gibala, M.J. (2007).
  Protein metabolism and endurance exercise. Sports Medicine (Auckland, N.Z.), 37(4–5), 337–340.
 12. Howarth, K.R., Moreau, N.A., Phillips, S.M., & Gibala, M.J.(2009).
  Coingestion of protein with carbohydrate during recovery from endurance exercise stimulates skeletal muscle protein synthesis in humans. Journal of Applied Physiology (Bethesda, Md.), 106(4), 1394–1402.
 13. Tang, J.E., & Phillips, S.M. (2009).
  Maximizing muscle protein anabolism: The role of protein quality. Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care, 12(1), 66–71.
 14. Dangin, M., Guillet, C., Garcia-Rodenas, C., Gachon, P., Bouteloup- Demange, C., Reiffers-Magnani, K., . . . Beaufrère,B. (2003).
  The rate of protein digestion affects protein gain differently during aging in humans. The Journal of Physiology, 549(Pt. 2), 635–644.
 15. Zawadzki, K.M.,B.B. Yaspelkis III, and J.L. Ivy. (1992).
  Carbohydrate-protein complex increased the rate of muscle glycogen storage after exercise. J Appl Physiol 72:1854-59.
 16. Burke, E.R. PhD (1999).
  D-Ribose, what you need to know. Avery Publishing Group.
 17. Burke, E.R. PhD (2002).
  Serious Cycling. Human Kinetics. Pages 167-169 (Ribose), 171-172 (L-Glutamine), 173-174 (HMB).
 18. Paswater, R.A. PhD and Fuller, J. PhD (1997).
  Building Muscle Mass, Performance And Health With HMB. Keats Publishing.
 19. Williams, M.H. PhD (1998).
  The Ergogenics Edge. Human Kinetics.
 20. Wilmore, J.H. and Costill, D.L. (1999).
  Physiology of Sport and Exercise. Human Kinetics.
 21. Bompa, T.O. (1999).
  Periodization: Theory and Methodology of Training. Human Kinetics.
 22. Baguet A, Reyngoudt H, Pottier A, Everaert I, Callens S, Achten E, Derave W. (2009)
  Carnosine loading and washout in human skeletal muscles. J Appl Physiol 106:837–842.
 23. Baguet A, Bourgois J, Vanhee L, Achten E, Derave W (2010a)
  Important role of muscle carnosine in rowing performance.J Appl Physiol 109:1096–1101.
 24. Derave W, Ozdemir MS, Harris RC, Pottier A, Reyngoudt H, Koppo K, Wise JA, Achten E (2007)
  B-alanine supplementation augments muscle carnosine content and attenuates fatigue during repeated isokinetic contraction bouts in trained sprinters. J Appl Physiol 103:1736–1743.
 25. Harris RC, Tallon MJ, Dunnett M, Boobis LH, Coakley J, Kim HJ, Fallowfield JL, Hill CA, Sale C, Wise JA (2006)
  The absorption of orally supplied beta-alanine and its effect on muscle carnosine synthesis in human vastus lateralis. Amino Acids 30:279–289.
 26. Hobson RM, Saunders B, Ball G, Harris RC, Sale C (2012)
  Effects of beta alanine supplementation on exercise performance: A Meta Anaylsis. Amino Acids (2012) 43:25–37.
 27. Hills CA, Harris RC, Kim HJ, Harris BD, Sale C, Boobis LH, Kim CK, Wise JA. (2006)
  Influence of B-alanine supplementation on skeletal muscle carnosine concentrations and high intensity cycling capacity. Amino Acids 32:225-233.
 28. Van Thienen R, Van Proeyen K, Vanden Eynde B, Puype J, Lefere T, Hespel P. (2009)
  Alanine Improves Sprint Performance in Endurance Cycling. Med. Sci. Sports Exerc., Vol. 41, No. 4, pp. 898–903.
 29. Cade R, Conte M, Zauner C, Mars D, Peterson J, Lunne D, Hommen N, Packer D. (1984)
  Effects of phosphate loading on 2,3 diphosphoglycerate and maximal oxygen uptake. Med Sci Sports Exerc, 16:263-8.
 30. Kreider RB, Miller GW, Williams MH, Somma CT, Nasser TA. (1990)
  Effects of phosphate loading on oxygen uptake, ventilatory anaerobic threshold, and run performance. Med Sci Sports Exerc, 22(2):250-6.
 31. Stewart I, McNaughton L, Davies P, Tristram S. (1990)
  Phosphate loading and the effects of VO2max in trained cyclists. Res Quart, 61:80-4.
 32. Kreider RB, Miller GW, Schenck D, Cortes CW, Miriel V, Somma CT, Rowland P, Turner C, Hill D. (1992)
  Effects of phosphate loading on metabolic and myocardial responses to maximal and endurance exercise. Int J Sport Nutr 2(1):20-47.
 33. Folland JP, Stern R, Brickley G. (2008)
  Sodium phosphate loading improves laboratory cycling time-trial performance in trained cyclists. J Sci Med Sport, 11(5):464-8.
 34. Bernardot, D. PhD (2000)
  Nutrition for Serious Athletes. Human Kinetics.