tORQ Energy Drinks

‘’Το tORQ Energy είναι ένα φυσικό αρωματισμένο ισοτονικό ενεργειακό ποτό που δεν περιέχει τεχνητά γλυκαντικά, χρώματα ή συντηρητικά. Αυτό το προϊόν έχει διαμορφωθεί με προσοχή ώστε να παραδίδει το μοναδικό μίγμα tORQ Yδατανθράκων και Ηλεκτρολυτών στους μύες μας μέσω ενός ροφήματος που είναι ελαφρώς αρωματισμένο, αναζωογονητικό & φυσικό. Αποτελεί μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τα ενεργειακά πηκτώματα, τις μπάρες και τις τσίχλες της tORQ για να τροφοδοτήσουν τις βέλτιστες επιδόσεις σας. Παρακαλώ αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε σχετικά με το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το προϊόν’’

BLACKCURRANT

PINK GRAPEFRUIT

VANILLA

LEMON

ORANGE

LIME & LEMON

  • Πολλαπλά Μεταφερόμενοι Υδατάνθρακες
  • Μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ
  • Περιέχει 5 Ηλεκτρολύτες Κλειδιά
  • Ελαφριά & Αναζωογονητική Γεύση
  • Ισοτονικό Προφίλ
Το tORQ Energy παρέχει 30 γραμμάρια πολλαπλών μεταφερόμενων υδατανθράκων (1 Μονάδα tORQ) ανά 500 ml και ενώ προσφέρει μια βέλτιστη πηγή καυσίμου, το προϊόν αυτό παρέχει επίσης υγρά και ηλεκτρολύτες για να διατηρεί τις απαιτήσεις ενυδάτωσης και ομοιοστατικής ισορροπίας του σώματος. Το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ προτείνει κατανάλωση 2-3 μονάδων tORQ ανά ώρα, λαμβάνοντας υπόψη το tORQ Energy μαζί με τις άλλες πιο συμπυκνωμένες μονάδες tORQ που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα. Όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά εφίδρωσης, τόσο περισσότερο tORQ Energy θα χρειαστείτε σε σχέση με τα άλλα προϊόντα τροφοδοσίας της tORQ. Και πάλι, αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ των προϊόντων τροφοδοσίας της tORQ εξηγείται πλήρως και συζητάμε επίσης αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω σε αυτή τη σελίδα.

Το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ εξηγεί με σαφήνεια πώς λειτουργεί το tORQ Energy μαζί με άλλα προϊόντα τροφοδοσίας της tORQ (Gel, Bar & Chew). Είναι κατάλληλο για χρήση σε όλες τις εντάσεις άσκησης και είναι το θεμέλιο του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ, επειδή είναι το μοναδικό προϊόν που θα παραδώσει σημαντικές ποσότητες υγρών και ηλεκτρολυτών μαζί με καύσιμο υδατάνθρακα. Η επαρκής ενυδάτωση είναι φυσικά ζωτικής σημασίας από την άποψη της απόδοσης.

Το tORQ Energy διατίθεται σε σακουλάκια μιας χρήσης, σε 500γρ. συσκευασία (17 δόσεις) και σε 1.5kg σακούλα (50 δόσεις) που προστίθενται σε 500ml νερό αντίστοιχα ανά δόση . Τόσο η συσκευασία όσο και οι σακούλα τροφοδοτούνται με σκούπ και η συνταγογραφούμενη δόση είναι 1 σκούπ ανά επίπεδο 250 ml νερού (2 σκουπ για 500 ml, 3 σκουπ για 750 ml και 4 σκουπ για 1 λίτρο).

Πολλαπλά Μεταφερόμενοι Υδατάνθρακες:

Το tORQ Energy χρησιμοποιεί ένα μίγμα 2:1 παραγώγων γλυκόζης και φρουκτόζης, το οποίο βασίζεται σε ένα σημαντικό αριθμό αξιολογημένων δημοσιευμένων ερευνών (βλ. Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για λεπτομέρειες). Οι πηγές υδατανθράκων προέρχονται από μια εξαιρετικά χαμηλή ωσμομοριακότητα προερχόμενη από αραβόσιτο μαλτοδεξτρίνη (παράγωγο γλυκόζης μακράς αλυσίδας) και φρουκτόζη. Αυτή η σύνθεση υδατάνθρακα διπλής παροχής έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία για την παροχή ενέργειας πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό υδατανθράκων ή απλών πηγών υδατανθράκων. Ρίξτε μια ματιά στα δύο πολύ σύντομα κλιπ ταινιών παρακάτω, τα οποία δείχνουν πως 2:1 παράγωγα γλυκόζης:φρουκτόζης παράγει πάνω από 40% περισσότερους υδατάνθρακες στο αίμα ανά ώρα από τις πηγές μιας γλυκόζης (η επόμενη καλύτερη επιλογή).

Ισοτονικότητα:

Η μαλτοδεξτρίνη υψηλής ποιότητας, χαμηλής ωσμωτικότητας που χρησιμοποιείται από την tORQ, διατηρεί την τονικότητα του tORQ Energy λίγο κάτω από το ισοτονικό επίπεδο, παρέχοντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ παροχής καυσίμου και υγρού στο αίμα. Έχει βελτιστοποιηθεί κυριολεκτικά με κάθε δυνατό τρόπο. Μια λύση ‘Hypertonic’ έχει ως προτεραιότητα την παροχή καυσίμου πάνω από το ρευστό και μια ‘Υποτονική’ λύση λειτουργεί αντίστροφα, ευνοώντας το ρευστό έναντι των καυσίμων. Η ομορφιά μιας λύσης που είναι «Ισότονη» είναι ότι βρίσκεται ακριβώς στη μέση αυτών των δύο, παρέχοντας την τέλεια πλατφόρμα για τροφοδοσία αντοχής. Εάν τα ποσοστά εφιδρώσεων είναι χαμηλά, το tORQ Energy θα πρέπει να καταναλώνεται παράλληλα με τις πιο συμπυκνωμένες μονάδες τροφοδοσίας της tORQ (Gel, Bar και Chew) σχηματίζοντας ένα υπερτονικό σχήμα στο έντερο, παρέχοντας πιο γρήγορα καύσιμο όταν το υγρό δεν είναι τόσο σημαντικό. Όταν τα ποσοστά εφίδρωσης είναι υψηλότερα, πρέπει να καταναλώνεται περισσότερο tORQ Energy σε σχέση με τις μονάδες συμπυκνωμένου καυσίμου, διατηρώντας την ισοτονική ισορροπία. Η tORQ παράγει ένα υποτονικό προϊόν, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη το λεγόμενο tORQ Hypotonic, σχεδιασμένο για καταστάσεις όπου τα ποσοστά εφίδρωσης είναι εξαιρετικά υψηλά και η παροχή καυσίμου είναι λιγότερο σημαντική.

tORQ Energy Ενεργειακά Δεδομένα (Osmol/Kg):

Φυσική Γεύση Πορτοκαλιού: 0.218
Φυσική Γεύση Λεμονιού: 0.222
Φυσική Γεύση Λεμόνι και Lime: 0.218
Φυσική Γεύση Ροζ Γκρέιπφρουτ: 0.211
Φυσική Γεύση Φραγκοστάφυλου: 0.223
Φυσική Γεύση Βανίλια Pod: 0.211
Τονικότητα του αίματος: 0.29

Ηλεκτρολύτες:

Το tORQ Energy περιέχει Νάτριο, Χλωριούχο, Μαγνήσιο, Κάλιο & Ασβέστιο για να αντικαταστήσει τους 5 ηλεκτρολύτες που χάνονται από την εφίδρωση. Αυτά τα άλατα διατηρούν την ομοιόσταση εντός του σώματος, επιτρέπουν την συγκράτηση του νερού και τη διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας. Ορισμένες μάρκες δεν περιλαμβάνουν όλους αυτούς τους ηλεκτρολύτες στις συνταγές τους ή έχουν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι θα έπρεπε και κάποιοι δεν περιλαμβάνουν καθόλου.

Φυσικές Γεύσεις & Χωρίς Χρώματα:

Κάτω από το άγχος της άσκησης, η πέψη επηρεάζεται καθώς το αίμα εκτρέπεται στους εργαζόμενους μύες και οι τυχόν διαλυμένες ουσίες που προστίθενται σε ένα προϊόν θα αυξήσουν άσκοπα την ωσμωτικότητα του, καθιστώντας έτσι δυσκολότερη την πέψη, συστατικά που κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή για να τα πάρετε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικές γεύσεις που το σώμα μπορεί να αναγνωρίσει και να απορροφήση εύκολα και δεν χρησιμοποιούμε χρώματα (τεχνητά ή φυσικά), επειδή απλά δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο προϊόν.

Δεν Υπάρχουν Τεχνητά Γλυκαντικά:

Για τους ίδιους λόγους που επισημάνθηκαν παραπάνω, δεν πιστεύουμε στη χρήση τεχνητών γλυκαντικών όπως το Aspatame, το Acsulfame-K, η Σακχαρίνη και η Σουκραλόζη. Αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά είναι 100 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και η ασπαρτάμη / ακσουλφάμη-Κ είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη υγεία. Δεν προσφέρουν καθόλου πλεονεκτήματα απόδοσης και η στάση μας είναι η ίδια με αυτά με τα χρώματα και τα συντηρητικά – αν δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν στις συνθέσεις μας για λειτουργικούς λόγους, γιατί να τις συμπεριλάβουμε;

  1. Stellingwerff, T & Cox, GR. (2014)
    Systematic review: Carbohydrate supplementation on exercise performance or capacity of varying durations. Appl Physiol Nutr Metab. 2014 Sep;39(9):998-1011.
  2. Wilson. PB., Ingraham, SJ. (2015)
    Glucose-fructose likely improves gastrointestinal comfort and endurance running performance relative to glucose-only. Scand J Med Sci Sports. [Epub ahead of print].
  3. Currell, K & Jeukendrup, A.E. (2008)
    Superior endurance performance with ingestion of multiple transportable carbohydrates. Med Sci Sports Exerc. 40(2):275–81.
  4. Triplett, D., Doyle, D., Rupp, J., Benardot, D. (2010)
    An isocaloric glucose-fructose beverage’s effect on simulated 100-km cycling performance compared with a glucose-only beverage. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 20(2):122–31
  5. Tarpey, M.D., Roberts, J.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2013)
    The ingestion of protein with a maltodextrin and fructose beverage on substrate utilisation and exercise performance. Appl Physiol Nutr Metab. 38(12):1245–53.
  6. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
    Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Appl Physiol Nutr Metab. 37(3):425–36.
  7. Baur, D.A., Schroer, A.B., Luden, N.D., Womack, C.J., Smyth, S.A., Saunders, M.J. (2014)
    Glucose-fructose enhances performance versus isocaloric, but not moderate, glucose. Med Sci Sports Exerc. 46(9):1778–86.
  8. Rowlands, D.S., Thorburn, M.S., Thorp, R.M., Broadbent, S.M., Shi, X. (2008)
    Effect of graded fructose co-ingestion with maltodextrin on exogenous 14C-fructose and 13C-glucose oxidation efficiency and high-intensity cycling performance. J Appl Physiol. 104:1709–19.
  9. O’Brien, W.J & Rowlands, D.S. (2011)
    Fructose-maltodextrin ratio in a carbohydrate-electrolyte solution differentially affects exogenous carbohydrate oxidation rate, gut comfort, and performance. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 300(1):G181–9.
  10. O’Brien, W.J., Stannard, S.R., Clarke, J.A., Rowlands, D.S. (2013)
    Fructose–maltodextrin ratio governs exogenous and other CHO oxidation and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(9):1814–24.
  11. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
    Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism. 37(3): 425-436.
  12. Smith, J.W., Pascoe, D.D., Passe, D., Ruby, B.C., Stewart, L.K., Baker, L.B., et al. (2013)
    Curvilinear dose-response relationship of carbohydrate (0–120 g·h−1) and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(2):336–41.
  13. Roberts, J.D., Tarpey, M.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2014)
    Assessing a commercially available sports drink on exogenous carbohydrate oxidation, fluid delivery and sustained exercise performance. J Int Soc Sports Nutr. 11(1):1–14.
  14. Jentjens, R.L., Underwood, K., Achten, J., Currell, K., Mann, C.H., Jeukendrup, A.E. (2006)
    Exogenous carbohydrate oxidation rates are elevated after combined ingestion of glucose and fructose during exercise in the heat. J Appl Physiol. 100(3):807–16.
  15. Jeukendrup, A.E & Moseley, L. (2010)
    Multiple transportable carbohydrates enhance gastric emptying and fluid delivery. Scand J Med Sci Sports. 20(1):112–21.
  16. Davis, J.M., Burgess, W.A., Slentz, C.A., Bartoli, W.P. (1990)
    Fluid availability of sports drinks differing in carbohydrate type and concentration. Am J Clin Nutr. 51(6):1054–7.
  17. Jentjens, R.L., Venables, M.C., Jeukendrup, A.E. (2004)
    Oxidation of exogenous glucose, sucrose, and maltose during prolonged cycling exercise. J Appl Physiol. 96(4):1285–91.
  18. Jentjens, R.L., Achten, J., Jeukendrup, A.E. (2004)
    High oxidation rates from combined carbohydrates ingested during exercise. Med Sci Sports Exerc. 36(9):1551–8.
  19. Wallis, G.A., Rowlands, D.S., Shaw, C., Jentjens, R.L., Jeukendrup, A.E. (2005)
    Oxidation of combined ingestion of maltodextrins and fructose during exercise. Med Sci Sports Exerc. 37(3):426–32.
  20. Jentjens, R.L., Moseley, L., Waring, R.H., Harding, L.K., Jeukendrup, A.E. (2004)
    Oxidation of combined ingestion of glucose and fructose during exercise. J Appl Physiol. 96(4):1277–84.
  21. Jentjens, R.L & Jeukendrup, A.E. (2005)
    High rates of exogenous carbohydrate oxidation from a mixture of glucose and fructose ingested during prolonged cycling exercise. Brit J Nutr. 93:485–92.
  22. Fuchs, C.J., Gonzalez, J.T., Beelen, M., Cermak, N.M., Smith, F.E., Thelwall, P.E., Taylor, R., Trenell, M.I., Stevenson, E.J., van Loon, L.J. (2016)
    Sucrose ingestion after exhaustive exercise accelerates liver, but not muscle glycogen repletion compared with glucose ingestion in trained athletes. J Appl Physi.