TORQ Ενυδάτωση

 • Home
 • TORQ Ενυδάτωση

Ενυδάτωση tORQ

Η σωστή ενυδάτωση ενός αθλητή ή ασκούμενου είναι το Α και το Ω και δεν πρέπει να αμελείται σε κάθε σου προπόνηση. ’Πολλοί από εσάς θα είστε εξοικειωμένοι με την ισχυρή μας φόρμουλα ενυδάτωσης, tORQ Hypotonic. Λοιπόν, αν και το όνομα έχει αλλάξει σε tORQ Hydration, η διατύπωση και η λειτουργικότητα παραμένει ακριβώς η ίδια. Με την αλλαγή του ονόματος έρχονται μερικές άλλες πολύ σημαντικές εξελίξεις εντούτοις.’

O οργανισμός απορροφά τους ηλεκτρολύτες ή αλλιώς ενυδατικά ποτά πιο γρήγορα σε σχέση με το νερό. Μπορούν και επιταχύνουν γρήγορα την ενυδάτωση του οργανισμού αλλά και εμποδίζοντας την αφυδάτωση! Έχουν χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων. Οι ηλεκτρολύτες είναι το αγαπημένο ποτό των μαραθωνοδρόμων και των πεζοπόρων.

Το tORQ Hydration είναι ένα ελαφρώς αρωματισμένο μίγμα ενυδατικού ποτού, το οποίο έχει διαμορφωθεί για να βελτιστοποιεί την παροχή υγρών και ηλεκτρολυτών από οποιοδήποτε άλλο παράγοντα. Η σωστή ενυδάτωση ενός αθλητή ή ασκούμενου είναι το Α και το Ω και δεν πρέπει να αμελείται σε κάθε σου προπόνηση.

 • Πολλαπλά Μεταφερόμενοι Υδατάνθρακες
 • Μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ
 • Περιέχει 5 Ηλεκτρολύτες Κλειδιά
 • Ταχύτερη Δυνατή Ενυδάτωση
 • Ανώτερη Ποιότητα Ηλεκτρολυτών
 • Κατάλληλο για Vegans

Το tORQ Hydration είναι το νέο όνομα για το tORQ Hypotonic. Το όνομα έχει αλλάξει, αλλά το προϊόν είναι ακριβώς το ίδιο.

Το tORQ Hydration διατίθεται είτε σε μια πολλαπλή συσκευασία των 6 φακέλων (2 από κάθε γεύση – κάθε φακελάκι φτιάχνει 500ml), το οποίο είναι σε ένα tORQ Drink Bottle, σε σακουλάκι με 10 φακελάκια σε μια γεύση ή σε σακούλα που περιέχει 540g σκόνης ενυδάτωσης και μια σέσουλα – αρκετό για να κάνει 30*500ml ποτού.

Το tORQ Hydration είναι ένα προηγμένο υποτονικό σκεύασμα που στοχεύει ειδικά στη βελτιστοποίηση της ενυδάτωσης όπου το γεγονός/συνεδρία δεν υπερβαίνει τη διάρκεια μίας ώρας και αναμένεται έντονη απώλεια ιδρώτα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του tORQ Fueling System για μακρύτερα συμβάντα, αλλά υπάρχουν και κάποιες εναλλακτικές λύσεις.

Ηλεκτρολύτες TORQ Fitness | Ενυδάτωση
Ηλεκτρολύτες TORQ Fitness | Ενυδάτωση

Κάθε μερίδα tORQ Hydration περιέχει μόνο 15 γραμμάρια (1/2 μονάδες tORQ) υδατανθράκων, έτσι είναι πολύ ελαφρύ στις θερμίδες (60 kCals ανά 500ml), πράγμα που σημαίνει ότι η επίτευξη βέλτιστης τροφοδοσίας για μεγαλύτερες διάρκειες με αυτό το προϊόν και μόνο είναι κυριολεκτικά αδύνατη με 2-3 λίτρα υγρού!

Είναι επομένως απαραίτητο να διαβάσετε και να κατανοήσετε το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ και να καταναλώνετε μονάδες στερεάς τροφοδοσίας της tORQ (Gel, Bar and Chew) – εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το tORQ Hydration ως μέσο για την παροχή υγρών κατά τη διάρκεια εκτεταμένων περιόδων αντοχής.

Η συμβουλή μας για μεγαλύτερες προσπάθειες, όπου απαιτείται τροφοδοσία καθώς και ενυδάτωση, είναι η χρήση του tORQ Energy για πηγή υγρών, επειδή η ισότονη φύση αυτού του προϊόντος θα προσφέρει καλύτερη ισορροπία μεταξύ τροφοδοσίας και ενυδάτωσης, εφ ‘όσον καταλαβαίνετε ότι ο στόχος σας στο σενάριο αντοχής είναι να καταναλώσετε 2-3 μονάδες tORQ ανά ώρα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την ελαφρύτερη γεύση και την αίσθηση στο στόμα του tORQ Hydration!

Τελικά, η χρήση του tORQ Hydration ως πηγή παροχής υγρών κατά τη διάρκεια μακρύτερων προσπαθειών απαιτεί μεγαλύτερη κατανάλωση συμπυκνωμένων μονάδων τροφοδοσίας tORQ.

Διατίθεται είτε σε ξεχωριστά σακουλάκια είτε σε σακούλα με σέσουλα. 1 φακελάκι ή 1 σέσουλα κάνει 500ml tORQ Hydration.
Εάν χρησιμοποιείτε μια φιάλη των 500ml, αφήστε λίγο χώρο για να διευκολύνετε την ανάμειξη.

Ανακινήστε έντονα και συμπληρώστε με νερό εάν είναι απαραίτητο. Μην προσθέτετε νερό στη σκόνη, προσθέστε σκόνη στο νερό.

 

Για να είναι κάθε διάλυμα αποτελεσματικό στην ενυδάτωση, πρέπει να απορροφάται γρήγορα στο σώμα. Ένας από τους κύριους παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο γρήγορα απορροφώνται οι λύσεις είναι η ταχύτητα με την οποία μπορεί να κινηθεί δια μέσου του τοιχώματος του λεπτού εντέρου και στην κυκλοφορία του αίματος.

Τα υγρά απορροφώνται στο σώμα σχεδόν αποκλειστικά στο λεπτό έντερο, μέσω δύο κύριων μηχανισμών: Παθητική Μεταφορά και Διευκόλυνση Μεταφοράς.

Παθητική Μεταφορά

Εδώ, το νερό μετακινείται διαμέσου του λεπτού εντέρου ως αποτέλεσμα μιας οσμωτικής κλίσης, η οποία είναι αποτέλεσμα διαφοράς πίεσης μεταξύ του διαλύματος στο λεπτό έντερο και της ροής του αίματος. Τα μόρια του νερού κινούνται διαμέσου των ημιδιαφανών μεμβρανών (του εντερικού τοιχώματος) μέσω καναλιών που ονομάζονται aquaporins. Η παρακάτω κίνηση απεικονίζει την παθητική διαδικασία μεταφοράς:

Διευκόλυνση Μεταφοράς

Το νερό μπορεί επίσης να εισέλθει στο σώμα στο λεπτό έντερο ως αποτέλεσμα της απορρόφησης του υδατάνθρακα και του νατρίου, μέσω της διαδικασίας cotransport. Οι υδατάνθρακες, όπως η γλυκόζη, απορροφώνται στο σώμα μέσω ενός ειδικού μεταφορέα που ονομάζεται συν-μεταφορέας 1 γλυκόζης του νατρίου ή SGLUT1 για λίγο. Αυτοί οι μεταφορείς λειτουργούν ως μεταφορικός ιμάντας για τη γλυκόζη και το νάτριο, κινούνται μέσω του λεπτού εντέρου χωρίς την ανάγκη για οσμωτική κλίση. Καθώς οι υδατάνθρακες και το νάτριο μετακινούνται μέσω του μεταφορέα SGLUT1, επίσης τραβάει με αυτό μεγάλους όγκους υγρών, βοηθώντας σημαντικά στην ενυδάτωση. Για κάθε μόριο γλυκόζης (και 2 μόρια νατρίου) που μετακινείται από το SGLUT1, μετακινούνται 260 μόρια νερού (Loo, Zeuthen, Chandy, & Wright, 1996: Reference 5). Το παρακάτω κινούμενο σχέδιο καταδεικνύει τη διευκόλυνση της μεταφοράς που λειτουργεί σε συνδυασμό με την παθητική μεταφορά:

Μια υποτονική λύση προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δισκία ηλεκτρολυτών. Έχουμε φανεί ιδιαίτερα κουραστικοί σε αυτόν τον ιστοχώρο σχετικά με την αποτυχία των δισκίων ηλεκτρολυτών για διάφορους λόγους. Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε κλικ ΕΔΩ για να διαβάσετε το πολύ δημοφιλές μας άρθρο. Συνοπτικά, παραπονιόμαστε για το γεγονός ότι αυτά τα δισκία δεν κάνουν αυτό που ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί ότι πρόκειται να κάνουν. Δεν περιέχουν υδατάνθρακες, οπότε μπορούν να παράσχουν μόνο έναν παθητικό μηχανισμό μεταφοράς για ενυδάτωση. Όπως αποδείχθηκε παραπάνω, ο υδατάνθρακας απαιτείται στη διευκόλυνση της μεταφοράς.

Το γεγονός ότι τα δισκία ηλεκτρολυτών δεν περιέχουν υδατάνθρακες, σημαίνει ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν τεχνητά γλυκαντικά, τα οποία εμείς στην tORQ είμαστε σε άκρως αντίθετοι. Επίσης περιέχουν αναβράζοντα μέσα, τα οποία δεν απαιτούνται εάν το ποτό τροφοδοτείται ως σκόνη και όχι ως ταμπλέτα. Πολλά ποτά, συμπεριλαμβανομένων αυτών των δισκίων, περιέχουν επίσης χρώματα, τα οποία επίσης αρνούμαστε.

Η κύρια καταγγελία μας σχετικά με την εμπορία δισκίων ηλεκτρολυτών ήταν και εξακολουθεί να είναι ότι ο μηδενικός υδατάνθρακας σημαίνει μηδενικό όφελος από την τροφοδοσία και αυτό δεν γίνεται σαφές στους πελάτες κατά τη γνώμη μας. Το tORQ Hypotonic περιέχει 15g Πολλαπλά Μεταφερόμενων Υδατανθράκων (60 Kcals) ανά μερίδα. Κάνουμε φανερά ότι αυτό δεν αρκεί για να τροφοδοτήσει άριστα τις μακρύτερες επιδόσεις (θα χρειαζόταν κανείς να πιει 3 λίτρα για να τροφοδοτήσει με βέλτιστο τρόπο) είναι όμως πολύ καλύτερο από τον μηδενικό υδατάνθρακα.

Εν ολίγοις, τα δισκία ηλεκτρολυτών δεν θα σας ενυδατώσουν πολύ, ούτε θα γεμίσουν τα αποθέματα σας καθόλου και περιέχουν γλυκαντικές ουσίες, έτσι τι κάνουν πραγματικά;

Εάν η ενυδάτωση είναι ο πρωταρχικός σας στόχος, χρησιμοποιήστε το TORQ Hypotonic, επειδή λειτουργεί. Εάν ασκείστε για περισσότερο από μία ώρα ή έχετε μεγάλο πρόγραμμα προπόνησης, συμβουλευτείτε το TORQ Fueling Systemand επιλέξτε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τους στόχους σας. Μπορείτε πάντα να μας ρίξετε μια γραμμή ή να πάρετε το τηλέφωνο και να μας μιλήσετε αν είστε μπερδεμένοι, είναι όλα μέρος της υπηρεσίας που προσφέρουμε.

Καθαρό νερό

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, το καθαρό νερό είναι ένας ιδιαίτερα κακός υδρογράφος. Το πενιχρό νερό προκαλεί φούσκωμα λόγω κακής απορρόφησης και επίσης καταστέλλει την δίψα, οδηγώντας σε μειωμένη επιθυμία για κατανάλωση. Επίσης διεγείρει την παραγωγή ούρων και συνεπώς διατηρείται αναποτελεσματικά μέσα στο σώμα. Οι υδατάνθρακες και οι ηλεκτρολύτες στο tORQ Hypotonic ξεπερνούν όλα αυτά τα προβλήματα.

Πολλαπλοί μεταφερόμενοι υδατάνθρακες

Το tORQ Energy χρησιμοποιεί ένα μείγμα 2:1 παραγώγων γλυκόζης και φρουκτόζης, το οποίο βασίζεται σε πρόσφατες δημοσιευμένες έρευνες (βλ. Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για λεπτομέρειες). Οι πηγές υδατανθράκων για το tORQ Hypotonic προέρχονται από δεξτρόζη (2 μόρια γλυκόζης συνδεδεμένα μαζί) και φρουκτόζη. Αυτή η σύνθεση υδατάνθρακα διπλής παροχής έχει αποδειχθεί πέρα ​​από κάθε αμφιβολία για την παροχή ενέργειας πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό υδατανθράκων ή απλών πηγών υδατανθράκων. Ρίξτε μια ματιά στα δύο πολύ σύντομα κλιπ ταινιών παρακάτω, τα οποία δείχνουν πως 2:1 παράγωγα γλυκόζης: φρουκτόζης παράγει πάνω από 40% περισσότερα υδατάνθρακες στο αίμα ανά ώρα από τις πηγές μιας γλυκόζης (η επόμενη καλύτερη επιλογή).


   1. Baker, L., Jeukendrup, AE. (2014)
    Optimal Composition of Fluid-Replacement Beverages. Comprehensive Physiology, 4:575-620.
   2. Meinild, A.K., Klaerke, D., Loo, D.D.F et al (1998)
    The human Na+/glucose cotransport is a molecular water pump. Journal Physiology. 508:15-21.
   3. Thomson, A.B., Keelan, M., Thiesen, A., Clandinin, M.T., Ropeleski, M., Wild, G.E. (2001)
    Small bowel review: Normal Physiology Part 1. Dig Dis Sci. 46(12):2567-87.
   4. Shi, X., & Passe, D. H. (2010)
    Water and solute absorption from carbohydrate-electrolyte solutions in the human proximal small intestine: a review and statistical analysis. Int J Sport Nutr Exerc Metab, 20(5), 427-42.
   5. Loo, D. D., Zeuthen, T., Chandy, G., & Wright, E. M. (1996)
    Cotransport of water by the Na+/glucose cotransporter. Proceedings of the National Academy of Sciences, 93(23), 13367-13370.
   6. Stellingwerff, T & Cox, GR. (2014)
    Systematic review: Carbohydrate supplementation on exercise performance or capacity of varying durations. Appl Physiol Nutr Metab. 2014 Sep;39(9):998-1011.
   7. Wilson. PB., Ingraham, SJ. (2015)
    Glucose-fructose likely improves gastrointestinal comfort and endurance running performance relative to glucose-only. Scand J Med Sci Sports. [Epub ahead of print].
   8. Currell, K & Jeukendrup, A.E. (2008)
    Superior endurance performance with ingestion of multiple transportable carbohydrates. Med Sci Sports Exerc. 40(2):275–81.
   9. Triplett, D., Doyle, D., Rupp, J., Benardot, D. (2010)
    An isocaloric glucose-fructose beverage’s effect on simulated 100-km cycling performance compared with a glucose-only beverage. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 20(2):122–31
   10. Tarpey, M.D., Roberts, J.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2013)
    The ingestion of protein with a maltodextrin and fructose beverage on substrate utilisation and exercise performance. Appl Physiol Nutr Metab. 38(12):1245–53.
   11. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
    Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Appl Physiol Nutr Metab. 37(3):425–36.
   12. Baur, D.A., Schroer, A.B., Luden, N.D., Womack, C.J., Smyth, S.A., Saunders, M.J. (2014)
    Glucose-fructose enhances performance versus isocaloric, but not moderate, glucose. Med Sci Sports Exerc. 46(9):1778–86.
   13. Rowlands, D.S., Thorburn, M.S., Thorp, R.M., Broadbent, S.M., Shi, X. (2008)
    Effect of graded fructose co-ingestion with maltodextrin on exogenous 14C-fructose and 13C-glucose oxidation efficiency and high-intensity cycling performance. J Appl Physiol. 104:1709–19.
   14. O’Brien, W.J & Rowlands, D.S. (2011)
    Fructose-maltodextrin ratio in a carbohydrate-electrolyte solution differentially affects exogenous carbohydrate oxidation rate, gut comfort, and performance. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 300(1):G181–9.
   15. O’Brien, W.J., Stannard, S.R., Clarke, J.A., Rowlands, D.S. (2013)
    Fructose–maltodextrin ratio governs exogenous and other CHO oxidation and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(9):1814–24.
   16. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
    Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism. 37(3): 425-436.
   17. Smith, J.W., Pascoe, D.D., Passe, D., Ruby, B.C., Stewart, L.K., Baker, L.B., et al. (2013)
    Curvilinear dose-response relationship of carbohydrate (0–120 g·h−1) and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(2):336–41.
   18. Roberts, J.D., Tarpey, M.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2014)
    Assessing a commercially available sports drink on exogenous carbohydrate oxidation, fluid delivery and sustained exercise performance. J Int Soc Sports Nutr. 11(1):1–14.
   19. Jentjens, R.L., Underwood, K., Achten, J., Currell, K., Mann, C.H., Jeukendrup, A.E. (2006)
    Exogenous carbohydrate oxidation rates are elevated after combined ingestion of glucose and fructose during exercise in the heat. J Appl Physiol. 100(3):807–16.
   20. Jeukendrup, A.E & Moseley, L. (2010)
    Multiple transportable carbohydrates enhance gastric emptying and fluid delivery. Scand J Med Sci Sports. 20(1):112–21.
   21. Davis, J.M., Burgess, W.A., Slentz, C.A., Bartoli, W.P. (1990)
    Fluid availability of sports drinks differing in carbohydrate type and concentration. Am J Clin Nutr. 51(6):1054–7.
   22. Jentjens, R.L., Venables, M.C., Jeukendrup, A.E. (2004)
    Oxidation of exogenous glucose, sucrose, and maltose during prolonged cycling exercise. J Appl Physiol. 96(4):1285–91.
   23. Jentjens, R.L., Achten, J., Jeukendrup, A.E. (2004)
    High oxidation rates from combined carbohydrates ingested during exercise. Med Sci Sports Exerc. 36(9):1551–8.
   24. Wallis, G.A., Rowlands, D.S., Shaw, C., Jentjens, R.L., Jeukendrup, A.E. (2005)
    Oxidation of combined ingestion of maltodextrins and fructose during exercise. Med Sci Sports Exerc. 37(3):426–32.
   25. Jentjens, R.L., Moseley, L., Waring, R.H., Harding, L.K., Jeukendrup, A.E. (2004)
    Oxidation of combined ingestion of glucose and fructose during exercise. J Appl Physiol. 96(4):1277–84.
   26. Jentjens, R.L & Jeukendrup, A.E. (2005)
    High rates of exogenous carbohydrate oxidation from a mixture of glucose and fructose ingested during prolonged cycling exercise. Brit J Nutr. 93:485–92.
   27. Fuchs, C.J., Gonzalez, J.T., Beelen, M., Cermak, N.M., Smith, F.E., Thelwall, P.E., Taylor, R., Trenell, M.I., Stevenson, E.J., van Loon, L.J. (2016)
    Sucrose ingestion after exhaustive exercise accelerates liver, but not muscle glycogen repletion compared with glucose ingestion in trained athletes. J Appl Physi. [Epub ahead of print].