tORQ Energy Bars

‘’’Το tORQ Bar είναι μία εξαιρετικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά υγρή ενεργειακή μπάρα, που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει το μοναδικό μίγμα των Πολλαπλών Μεταφερόμενων Υδατανθράκων της tORQ στους μυς γρήγορα και αποτελεσματικά. Η tORQ Bar αποτελεί μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τα ενεργειακά ποτά, τα gels και τις τσίχλες της tORQ για να τροφοδοτήσουν τις βέλτιστες επιδόσεις σας. Παρακαλώ αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε σχετικά με το σύστημα τροφοδοσίας tORQ για να διασφαλίσετε ότι θα αξιοποιήσετε στο έπακρο αυτό το προϊόν.’’

 • Πολλαπλά Μεταφερόμενοι Υδατάνθρακες
 • Μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ
 • Περιέχει tORQ Ribose
 • Υγρή & Μασώμενη
 • Χαμηλά Λιπαρά

Τέσσερις από τις ράβδους tORQ είναι πιστοποιημένες Fairtrade και η μία είναι πιστοποιημένη Organic από την Ένωση Soil και χρησιμοποιεί φρούτα από το δίκαιο εμπόριο. Οι τέσσερις ράβδοι Fairtrade περιέχουν επίσης μια δόση D-Ribose και ένα μείγμα ισχυρών Βιταμινών και Μετάλλων που περιλαμβάνονται στα συστατικά ως ένα προληπτικό μέτρο για τη Βελτιστοποίηση της Ανάρρωσης μετά από την άσκηση. Το tORQ Bar αποτελεί μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με τα Ενεργειακά Ποτά, τα Gels και τις Τσίχλες της tORQ για να τροφοδοτήσουν τις βέλτιστες επιδόσεις σας.

Κάθε tORQ Bar παρέχει 30 γραμμάρια Πολλαπλά Μεταφερόμενων Υδατανθράκων (1 μονάδα tORQ). Το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ προτείνει κατανάλωση 2-3 μονάδων tORQ ανά ώρα λαμβάνοντας το ενεργειακό μας ποτό (tORQ Energy) μαζί με τις άλλες πιο συμπυκνωμένες μονάδες tORQ που εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα, των οποίων η μπάρα tORQ είναι μία απ’ αυτές. Όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά εφίδρωσης, τόσο περισσότερο tORQ Energy θα χρειαστεί να καταναλώσετε σε σχέση με τις μονάδες συμπυκνωμένου καυσίμου και όταν τα ποσοστά εφίδρωσης είναι χαμηλότερα, θα πρέπει να καταναλώνονται πιο συμπυκνωμένες μονάδες tORQ και λιγότερο ενεργειακό ποτό. Η επιλογή των συμπυκνωμένων μονάδων tORQ για κατανάλωση είναι αποκλειστικά δική σας. tORQ Gel, tORQ Bar & tORQ Chew είναι όλα βελτιστοποιημένα με πολλαπλούς μεταφερόμενους υδατάνθρακες, οπότε η μόνη διαφορά μεταξύ τους είναι η υφή. Λεία ή μαλακή. Και πάλι, αυτή η αλληλεπίδραση μεταξύ των προϊόντων τροφοδοσίας της tORQ εξηγείται πλήρως ΕΔΩ

Η περιοχή του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ εξηγεί σαφώς πώς λειτουργεί το tORQ Bar μαζί με τα άλλα προϊόντα τροφοδοσίας (tORQ Energy, tORQ Gel και tORQ Chew). Πιστεύουμε ότι το tORQ Bar είναι η πιο μαλακή και πιο εύκολη στην κατανάλωση ενεργειακή μπάρα στην αγορά, καθιστώντας εξαιρετικά εύκολη την κατανάλωση ενώ ασκείστε. Έχοντας πει αυτό, δεν υπάρχει πιο γρήγορος τρόπος για να καταναλώσετε 30 γραμμάρια υδατανθράκων (1 Μονάδα tORQ) παρά μέσω του tORQ Gel μας. Δεν συνιστούμε να χρησιμοποιείτε το tORQ Bar ή το tORQ Chew κατά τη διάρκεια αγώνων υψηλής έντασης ή προπόνησης και η βαριά αναπνοή καθιστά δύσκολη την κατανάλωσή τους. Για αυτούς τους λόγους, συνιστούμε να συνδυάσετε το tORQ Energy Drink με τα tORQ Energy Gels κατά τη διάρκεια αγώνων υψηλότερης έντασης και τα tORQ Bars και tORQ Chews σε μεγαλύτερες αποστάσεις, χαμηλότερες εντάσεις για ποικιλία. Φυσικά, η ομορφιά του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ είναι ότι η επιλογή είναι δική σας και δεχόμαστε ότι όλοι έχουν διαφορετικές προτιμήσεις. Όπως δείχνει ο παραπάνω πίνακας, περιγράφουμε την υφή του tORQ Bar ως SOFT.

Πολλαπλά Μεταφερόμενοι Υδατάνθρακες:

Το tORQ Bar χρησιμοποιεί ένα μείγμα παραγώγων γλυκόζης και φρουκτόζης, τα οποία είναι εξαιρετικά κοντά στον λόγο 2:1 που συνιστάται από πρόσφατες δημοσιευμένες έρευνες (για λεπτομέρειες βλ. Στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας). Οι πηγές υδατανθράκων για το tORQ Bar προέρχονται από μια ειδική εξαιρετικά χαμηλή ωσμωτικότητα μαλτοδεξτρίνη προερχόμενη από αραβόσιτο (παράγωγο γλυκόζης μακράς αλυσίδας), βρώμη, σταφίδες, τσιπς ρυζιού και σιρόπι φρουκτόζης. Το 12 έως 13% του πίνακα συστατικών του tORQ Bar προέρχεται από πραγματικούς καρπούς που δίνει στη μπάρα το προφίλ γεύσης της. Αυτή η σύνθεση υδατάνθρακα διπλής παροχής έχει αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία για την παροχή ενέργειας πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άλλο συνδυασμό υδατανθράκων ή απλών πηγών υδατανθράκων. Ρίξτε μια ματιά στα δύο πολύ σύντομα κλιπ ταινιών παρακάτω, τα οποία δείχνουν πως 2:1 παράγωγα γλυκόζης: φρουκτόζης παράγει πάνω από 40% περισσότερους υδατάνθρακες στο αίμα ανά ώρα από τις πηγές μιας γλυκόζης (η επόμενη καλύτερη επιλογή).


Υπερτονικότητα:

Η συμπυκνωμένη φύση του tORQ Bar τοποθετεί σταθερά την τονικότητα του στην υπερτονική ζώνη, πράγμα που σημαίνει ότι το προϊόν έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να δίνει προτεραιότητα στην παροχή καυσίμου έναντι παροχής ρευστού. Αυτό, σε συνδυασμό με τη μοναδική ενσωμάτωση των Πολλαπλών Μεταφερόμενων Υδατανθράκων (όπως εξηγήθηκε παραπάνω) και την μαλακή, υγρή και μασώμενη υφή τους, καθιστά την tORQ Bar μια εξαιρετικά ισχυρή πηγή καυσίμων. Το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν τα tORQ Bars σε συνδυασμό με τα άλλα μας προϊόντα τροφοδοσίας, οπότε παρακαλούμε να διαβάσετε αυτό το τμήμα. Το tORQ Bar δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις ενυδάτωσης, επομένως είναι ζωτικής σημασίας να χρησιμοποιείτε αυτό το προϊόν σε συνδυασμό με το tORQ Energy για να εξασφαλίσετε τη βέλτιστη φυσική απόδοση. Όπως επιβεβαιώνει το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ, μπορεί να υπάρχουν καταστάσεις υψηλής εφίδρωσης, όπου η πρόσληψη μονάδων tORQ Bar θα πρέπει να περιορίζεται υπέρ της κατανάλωσης του tORQ Energy για την αντιμετώπιση των απαιτήσεων υγρού και ηλεκτρολυτών του σώματος. Από την άλλη πλευρά, σε περιβάλλον με χαμηλή εφίδρωση, το tORQ Bar και οι άλλες συμπυκνωμένες μονάδες tORQ Gel & tORQ Chew, θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικότερο ποσοστό της πρόσληψης καυσίμου. Εφόσον διατηρούνται σε κάθε σενάριο 2-3 μονάδες tORQ ανά ώρα, η τροφοδοσία θα είναι η βέλτιστη, θα πρέπει να πίνετε περισσότερα από τα τροφοδοτικά σας, εάν τα ποσοστά εφιδρώσεων είναι υψηλά και λιγότερα όταν είναι χαμηλότερα. Η tORQ παράγει ένα υποτονικό προϊόν, το οποίο δίνει προτεραιότητα στην παροχή υγρών στην παροχή καυσίμου και δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ονομάζεται tORQ Hypotonic. Αυτό το προϊόν έχει τελικά σχεδιαστεί για καταστάσεις όπου τα ποσοστά εφιδρώσεων είναι εξαιρετικά υψηλά και η παροχή καυσίμου είναι λιγότερο σημαντική (υψηλά ποσοστά εφιδρώσεων κατά τη διάρκεια συνεδριών που διαρκούν λιγότερο από 1 ώρα), αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος του Συστήματος Τροφοδοσίας tORQ για προσπάθειες μεγαλύτερης διάρκειας, απαιτεί απλώς μεγαλύτερη κατανάλωση μονάδων tORQ Gel, Bar ή Chew από ό,τι θα ήταν απαραίτητο εάν χρησιμοποιούσατε την tORQ Energy ως πηγή ενυδάτωσης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το tORQ Hypotonic, κάντε κλικ εδώ

Εύκολο να Φαγωθεί:

Είναι μια απλή ιδέα, αλλά ένα από τα βασικά κίνητρα για την κατασκευή του tORQ Bar το 2003 ήταν επειδή κάθε άλλη ενεργειακή μπάρα στην αγορά ήταν αδύνατο να φαγωθεί και μας έδειχνε ότι ο πρώτος κανόνας της αθλητικής διατροφής πρέπει να είναι ’’Ότι πρέπει να μπορώ να το φαγωθεί εύκολα’’. Όπως και αν καταναλωθεί το προϊόν, αν δεν μπορείτε να πάρετε τις θερμίδες στο σώμα σας, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Η tORQ ξεκίνησε την μπάρα με την ετικέτα ‘Moist & Chewy’ και τα υπόλοιπα (όπως λένε) είναι ιστορία. Το πρώτο μας ενεργειακό προϊόν είναι τόσο δημοφιλές σήμερα όσο πάντα.

Χαμηλά λιπαρά:

Μια άλλη βασική θρεπτική ουσία είναι ότι ένα ενεργειακό προϊόν ΠΡΕΠΕΙ να είναι Χαμηλής Περιεκτικότητας σε Λιπαρά για να παραδώσει τους υδατάνθρακες που περιέχονται σε αυτό γρήγορα και αποτελεσματικά και αν και αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα που συνδέεται με τα ενεργειακά ποτά και τα gels στην αγορά, οι κατασκευαστές φαίνεται να αγωνίζονται να κρατήσουν το λίπος χαμηλά στις ενεργειακές τους μπάρες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιαχτεί μία νόστιμη μπάρα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και επίσης επειδή οι φαινομενικά αρχές των διατροφικών σημάτων και η κοινή λογική πετάνε από το παράθυρο όταν αντιμετωπίζουν το δίλημμα ότι το κοινό μπορεί να ενδιαφέρεται περισσότερο για την αγορά σοκολάτας ή μια μπάρας που μπορεί να περιέχει παξιμάδι, ακόμη και αν δεν λειτουργεί σωστά. Η tORQ Bar, που είναι το πρώτο προϊόν που παρήγαμε ποτέ, συνοψίζει λίγο την στάση μας στο Performance Nutrition και σε σας ως πελάτες μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε τα καλύτερα δυνατά προϊόντα χρησιμοποιώντας όλη την διαθέσιμη έρευνα και δεν θα κάνουμε απολύτως κανένα συμβιβασμό.

Ριβόζη:

Η D-Ribose είναι ένα φυσικό σάκχαρο 5-ανθράκων, το οποίο παράγεται από το ανθρώπινο σώμα από τη γλυκόζη και υπάρχει σε κάθε ζωντανό κύτταρο του σώματος. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή τουATP, του ενεργειακού φορτίου του κυττάρου, από το μηδέν. Μετά από ιδιαίτερα βαριά σωματική άσκηση, η πλήρης ανάκτηση σε κυτταρικό επίπεδο (που απαιτεί ριβόζη), μπορεί να διαρκέσει πολλές ημέρες. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συμπλήρωση με ριβόζη μπορεί να ενισχύσει την κυτταρική ανάκαμψη από ένα καταπληκτικό 340-430% (βλ. Αναφορές στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας). Το Ribose είναι ένα πολύ σημαντικό συστατικό που χρησιμοποιούμε τόσο στο tORQ Bar όσο και στο tORQ Recovery Drink και παίζει πολύ μοναδικό ρόλο στη διαδικασία αποκατάστασης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το εκπληκτικό θρεπτικό συστατικό, κάντε κλικ ΕΔΩ.

Fairtrade and Organic:

4 από τα bars μας είναι πιστοποιημένα Fairtrade, πράγμα που σημαίνει ότι οι αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου παράγονται τα συστατικά για τα προϊόντα μας, καταβάλλουν μια δίκαιη τιμή για την καλλιέργειά τους. Το Organic Mango tORQ Bar περιέχει αρκετό μανγκό και είναι Πιστοποιημένο Organic από την Ένωση Εδαφών. Αυτές οι αξίες και οι αρχές είναι εξαιρετικά σημαντικές για εμάς στην tORQ.

ΦυσικέςΓεύσεις και  Χωρίς Χρώματα:

Κάτω από το άγχος της άσκησης, η πέψη επηρεάζεται καθώς το αίμα εκτρέπεται στους εργαζόμενους μύες και οι τυχόν διαλυμένες ουσίες που προστίθενται σε ένα προϊόν θα αυξήσουν άσκοπα την ωσμωτικότητα του, καθιστώντας έτσι δυσκολότερη την πέψη, συστατικά που κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή για να τα πάρετε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικές γεύσεις που το σώμα μπορεί να αναγνωρίσει και να απορροφήση εύκολα και δεν χρησιμοποιούμε χρώματα (τεχνητά ή φυσικά), επειδή απλά δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο προϊόν.

Δεν Υπάρχουν Τεχνητά Γλυκαντικά:

Για τους ίδιους λόγους που επισημάνθηκαν παραπάνω, δεν πιστεύουμε στη χρήση τεχνητών γλυκαντικών όπως το Aspatame, το Acsulfame-K, η Σακχαρίνη και η Σουκραλόζη. Αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά είναι 100 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και η ασπαρτάμη / ακσουλφάμη-Κ είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη υγεία. Δεν προσφέρουν καθόλου πλεονεκτήματα απόδοσης και η στάση μας είναι η ίδια με αυτά με τα χρώματα και τα συντηρητικά – αν δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν στις συνθέσεις μας για λειτουργικούς λόγους, γιατί να τις συμπεριλάβουμε;

tORQ Energy Ενεργειακά Δεδομένα (Osmol/Kg):

Φυσική Γεύση Πορτοκαλιού: 0.218
Φυσική Γεύση Λεμονιού: 0.222
Φυσική Γεύση Λεμόνι και Lime: 0.218
Φυσική Γεύση Ροζ Γκρέιπφρουτ: 0.211
Φυσική Γεύση Φραγκοστάφυλου: 0.223
Φυσική Γεύση Βανίλια Pod: 0.211
Τονικότητα του αίματος: 0.29

Ηλεκτρολύτες:

Το tORQ Energy περιέχει Νάτριο, Χλωριούχο, Μαγνήσιο, Κάλιο & Ασβέστιο για να αντικαταστήσει τους 5 ηλεκτρολύτες που χάνονται από την εφίδρωση. Αυτά τα άλατα διατηρούν την ομοιόσταση εντός του σώματος, επιτρέπουν την συγκράτηση του νερού και τη διατήρηση της μυϊκής λειτουργίας. Ορισμένες μάρκες δεν περιλαμβάνουν όλους αυτούς τους ηλεκτρολύτες στις συνταγές τους ή έχουν σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι θα έπρεπε και κάποιοι δεν περιλαμβάνουν καθόλου.

Φυσικές Γεύσεις & Χωρίς Χρώματα:

Κάτω από το άγχος της άσκησης, η πέψη επηρεάζεται καθώς το αίμα εκτρέπεται στους εργαζόμενους μύες και οι τυχόν διαλυμένες ουσίες που προστίθενται σε ένα προϊόν θα αυξήσουν άσκοπα την ωσμωτικότητα του, καθιστώντας έτσι δυσκολότερη την πέψη, συστατικά που κατά τη διάρκεια της άσκησης δεν είναι σίγουρα η κατάλληλη στιγμή για να τα πάρετε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε μόνο φυσικές γεύσεις που το σώμα μπορεί να αναγνωρίσει και να απορροφήση εύκολα και δεν χρησιμοποιούμε χρώματα (τεχνητά ή φυσικά), επειδή απλά δεν χρειάζεται να βρίσκονται στο προϊόν.

Δεν Υπάρχουν Τεχνητά Γλυκαντικά:

Για τους ίδιους λόγους που επισημάνθηκαν παραπάνω, δεν πιστεύουμε στη χρήση τεχνητών γλυκαντικών όπως το Aspatame, το Acsulfame-K, η Σακχαρίνη και η Σουκραλόζη. Αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά είναι 100 φορές πιο γλυκά από τη ζάχαρη και η ασπαρτάμη / ακσουλφάμη-Κ είναι ιδιαίτερα αμφιλεγόμενα όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη υγεία. Δεν προσφέρουν καθόλου πλεονεκτήματα απόδοσης και η στάση μας είναι η ίδια με αυτά με τα χρώματα και τα συντηρητικά – αν δεν χρειάζεται να συμπεριληφθούν στις συνθέσεις μας για λειτουργικούς λόγους, γιατί να τις συμπεριλάβουμε;

 1. Stellingwerff, T & Cox, GR. (2014)
  Systematic review: Carbohydrate supplementation on exercise performance or capacity of varying durations. Appl Physiol Nutr Metab. 2014 Sep;39(9):998-1011.
 2. Wilson. PB., Ingraham, SJ. (2015)
  Glucose-fructose likely improves gastrointestinal comfort and endurance running performance relative to glucose-only. Scand J Med Sci Sports. [Epub ahead of print].
 3. Currell, K & Jeukendrup, A.E. (2008)
  Superior endurance performance with ingestion of multiple transportable carbohydrates. Med Sci Sports Exerc. 40(2):275–81.
 4. Triplett, D., Doyle, D., Rupp, J., Benardot, D. (2010)
  An isocaloric glucose-fructose beverage’s effect on simulated 100-km cycling performance compared with a glucose-only beverage. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 20(2):122–31
 5. Tarpey, M.D., Roberts, J.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2013)
  The ingestion of protein with a maltodextrin and fructose beverage on substrate utilisation and exercise performance. Appl Physiol Nutr Metab. 38(12):1245–53.
 6. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
  Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Appl Physiol Nutr Metab. 37(3):425–36.
 7. Baur, D.A., Schroer, A.B., Luden, N.D., Womack, C.J., Smyth, S.A., Saunders, M.J. (2014)
  Glucose-fructose enhances performance versus isocaloric, but not moderate, glucose. Med Sci Sports Exerc. 46(9):1778–86.
 8. Rowlands, D.S., Thorburn, M.S., Thorp, R.M., Broadbent, S.M., Shi, X. (2008)
  Effect of graded fructose co-ingestion with maltodextrin on exogenous 14C-fructose and 13C-glucose oxidation efficiency and high-intensity cycling performance. J Appl Physiol. 104:1709–19.
 9. O’Brien, W.J & Rowlands, D.S. (2011)
  Fructose-maltodextrin ratio in a carbohydrate-electrolyte solution differentially affects exogenous carbohydrate oxidation rate, gut comfort, and performance. Am J Physiol Gastrointest Liver Physiol. 300(1):G181–9.
 10. O’Brien, W.J., Stannard, S.R., Clarke, J.A., Rowlands, D.S. (2013)
  Fructose–maltodextrin ratio governs exogenous and other CHO oxidation and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(9):1814–24.
 11. Rowlands, D.S., Swift, M., Ros, M., Green, J.G. (2012)
  Composite versus single transportable carbohydrate solution enhances race and laboratory cycling performance. Applied Physiology, Nutrition, and Metabolism. 37(3): 425-436.
 12. Smith, J.W., Pascoe, D.D., Passe, D., Ruby, B.C., Stewart, L.K., Baker, L.B., et al. (2013)
  Curvilinear dose-response relationship of carbohydrate (0–120 g·h−1) and performance. Med Sci Sports Exerc. 45(2):336–41.
 13. Roberts, J.D., Tarpey, M.D., Kass, L.S., Tarpey, R.J., Roberts, M.G. (2014)
  Assessing a commercially available sports drink on exogenous carbohydrate oxidation, fluid delivery and sustained exercise performance. J Int Soc Sports Nutr. 11(1):1–14.
 14. Jentjens, R.L., Underwood, K., Achten, J., Currell, K., Mann, C.H., Jeukendrup, A.E. (2006)
  Exogenous carbohydrate oxidation rates are elevated after combined ingestion of glucose and fructose during exercise in the heat. J Appl Physiol. 100(3):807–16.
 15. Jeukendrup, A.E & Moseley, L. (2010)
  Multiple transportable carbohydrates enhance gastric emptying and fluid delivery. Scand J Med Sci Sports. 20(1):112–21.
 16. Davis, J.M., Burgess, W.A., Slentz, C.A., Bartoli, W.P. (1990)
  Fluid availability of sports drinks differing in carbohydrate type and concentration. Am J Clin Nutr. 51(6):1054–7.
 17. Jentjens, R.L., Venables, M.C., Jeukendrup, A.E. (2004)
  Oxidation of exogenous glucose, sucrose, and maltose during prolonged cycling exercise. J Appl Physiol. 96(4):1285–91.
 18. Jentjens, R.L., Achten, J., Jeukendrup, A.E. (2004)
  High oxidation rates from combined carbohydrates ingested during exercise. Med Sci Sports Exerc. 36(9):1551–8.
 19. Wallis, G.A., Rowlands, D.S., Shaw, C., Jentjens, R.L., Jeukendrup, A.E. (2005)
  Oxidation of combined ingestion of maltodextrins and fructose during exercise. Med Sci Sports Exerc. 37(3):426–32.
 20. Jentjens, R.L., Moseley, L., Waring, R.H., Harding, L.K., Jeukendrup, A.E. (2004)
  Oxidation of combined ingestion of glucose and fructose during exercise. J Appl Physiol. 96(4):1277–84.
 21. Jentjens, R.L & Jeukendrup, A.E. (2005)
  High rates of exogenous carbohydrate oxidation from a mixture of glucose and fructose ingested during prolonged cycling exercise. Brit J Nutr. 93:485–92.
 22. Fuchs, C.J., Gonzalez, J.T., Beelen, M., Cermak, N.M., Smith, F.E., Thelwall, P.E., Taylor, R., Trenell, M.I., Stevenson, E.J., van Loon, L.J. (2016)
  Sucrose ingestion after exhaustive exercise accelerates liver, but not muscle glycogen repletion compared with glucose ingestion in trained athletes. J Appl Physi.