Αργινίνη και Ροή Αίματος

Η αργινίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη ροή του αίματος μέσα στο σώμα. Με ποιο τρόπο; Κάνοντας τα αιμοφόρα αγγεία να επεκτείνονται σε μια διαδικασία που ονομάζεται αγγειοδιαστολή. Με τη διεύρυνση των αιμοφόρων αγγείων και την περαιτέρω διέλευση αίματος, η συμπλήρωση αργινίνης έχει προφανή οφέλη για την απόδοση.

Αργινίνη και ροή αίματος
Όταν η ροή του αίματος αυξάνεται, έχει ορισμένα οφέλη για την υγεία και τα πλεονεκτήματα άσκησης. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, η συμπλήρωση αργινίνης μπορεί να βελτιώσει την παροχή αίματος στους μύες. Αυτό το αίμα παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στον μυ, για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κόπωσης και να βοηθήσει στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου μυϊκού ιστού. Η γλυκόζη διανέμεται επίσης στον μυϊκό ιστό για να παρέχει την ενέργεια για σύσπαση και κίνηση ενάντια στην αντίσταση.

Λαμβάνοντας αργινίνη πριν από μια προπόνηση

Η αργινίνη είναι συχνά παρούσα σε Pre-Workout συμπληρώματα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αργινίνη έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αντοχή και την εκπαίδευση αντοχής. Αυτό οφείλεται κυρίως στη σχέση μεταξύ αργινίνης και ροής αίματος. Κατά τη διάρκεια εντατικών προπονήσεων βάρους, ο “εργαζόμενος” μυς χρειάζεται θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο που παρέχονται σε αυτόν για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη απόδοση. Εάν ο μυς δεν μπορεί να εκτελέσει σε ένα βέλτιστο επίπεδο τότε δεν μπορεί να γίνει ισχυρότερη ή μεγαλύτερη, καθώς δεν μπορεί να διατηρήσει την ισχύ εξόδου του. Αυτό μπορεί επίσης να προκαλέσει μυϊκή βλάβη. Οι έρευνες δείχνουν ότι συμπληρώνοντας μόλις 3-5 γραμμάρια αργινίνης πριν την προπόνηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση.

Αργινίνη και απόδοση

Λόγω της αυξημένης ροής του αίματος που σχετίζεται με τη λήψη αργινίνης, αυξάνεται το οξυγόνο στους μυς. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον τρέξιμο του μαραθωνίου και στην ποδηλασία επειδή το οξυγόνο είναι απαραίτητο από τους μυς για την ενέργεια σε σύγκριση με τα μικρότερα αθλήματα όπως το σπριντ όταν χρησιμοποιείται διαφορετικό ενεργειακό σύστημα. Έτσι, όσο περισσότερο αίμα μεταφέρεται στους μύες, τόσο περισσότερο οξυγόνο ο μυς μπορεί να χρησιμοποιήσει για ενέργεια. Αυτό σημαίνει ότι η αργινίνη μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να κινηθούν δυνατά και για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Η συμπλήρωση αργινίνης μπορεί επίσης να βοηθήσει τους αρσιβαρίστες και τους bodybuilders λόγω της αυξημένης ροής του αίματος και της αύξησης της ποσότητας θρεπτικών ουσιών που ταξιδεύουν στον μυ.

Αναφορές:
The Protein Works