Τώρα, περισσότερο από ποτέ, με το ξέσπασμα του Coronavirus, η φροντίδα της υγείας μας είναι ύψιστης σημασίας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των περιόδων αβεβαιότητας, πρέπει να κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν για να φροντίσουμε τον εαυτό μας και να διατηρήσουμε το υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας. Φυσικά, αυτό σημαίνει να προσέχουμε την προσωπική μας υγιεινής, να έχουμε μια ισορροπημένη και θρεπτική διατροφή, να γνωρίζουμε και να προστατεύουμε την ψυχική μας υγεία και να συνεχίζουμε να ασκούμαστε τακτικά από το σπίτι.

Παράλληλα με όλα αυτά, μπορούμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι παίρνουμε τα απαραίτητα συμπληρώματα, για να βεβαιωθούμε ότι το σώμα μας έχει όλες τις ζωτικές βιταμίνες και μέταλλα που απαιτούνται για να μας μπορέσουμε να προστατευτούμε από τον κοροναϊό.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ποια συμπληρώματα θα βοηθήσουν κατά τη διάρκεια της τρέχουσας έκρηξης του ιού, ενώ βρισκόμαστε σε αυτοαπομόνωση και ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο σε εσωτερικούς χώρους και πότε μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ώστε να αποκομίζετε τα μέγιστα οφέλη τους.

Πρωί

Βιταμίνη D

Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες θα ξοδεύουμε περισσότερο χρόνο μέσα από το συνηθισμένο, λόγω της απομόνωσης και εργασίας από το σπίτι. Αυτός ο επιπλέον χρόνος σε κλειστούς χώρους σημαίνει λιγότερες πιθανότητες να βγούμε στον ήλιο και να απορροφήσουμε τη βιταμίνη D. Η λήψη συμπληρώματος το πρωί είναι ένας εύκολος τρόπος να διασφαλίσουμε ότι εξακολουθούμε να παίρνουμε το RDA και να λάβουμε τα οφέλη που έρχονται μαζί του, όπως η μείωση της κατάθλιψης , η βελτίωση της υγείας των οστών, η καταπολέμηση των ασθενειών και η μείωση των πιθανοτήτων ανάπτυξης της κοινής γρίπης (1, 2)

Πρωτεΐνη σε σκόνη

Η πρωτεΐνη μπορεί να ληφθεί μέσω της πρόσληψης τροφής, αλλά καθώς τα τρόφιμα μειώνονται στα καταστήματα και είναι αβέβαιο τι θα συμβεί με τα επίπεδα των αποθεμάτων στο προσεχές μέλλον, έχοντας μια σακούλα πρωτεΐνης σπίτι θα εξασφαλίσει ότι θα είστε σε θέση να ανταποκριθείτε στους καθημερινούς σας πρωτεϊνικούς στόχους .

Έχοντας ένα ρόφημα το πρωί θα βοηθήσει στο αίσθημα κορεσμού, αλλά μπορεί επίσης να ληφθεί κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας, ιδιαίτερα μετά τις προπονήσεις γύρω από το σπίτι σας για να βοηθήσει την επισκευή και την οικοδόμηση του μυϊκού ιστού. (3)

Μεσημέρι

Super greens powder

Ένα άλλο συμπλήρωμα που λειτουργεί ως προστασία στην υγεία σας. Έχοντας μια σούπερ πράσινη σκόνη “all-in-one” θα ενισχύσει την πρόσληψή σας σε μικροθρεπτικά συστατικά.

Και πάλι, αυτό μπορεί να ληφθεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά το απόγευμα είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να πιείτε τα super greens για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας κατά την φυσιολογική κατά τα άλλα απογευματινή πτώση.

Βιταμίνη Α

Η βιταμίνη Α είναι ένα μικροθρεπτικό συστατικό που σίγουρα δεν θέλετε να χάσετε. Διαθέτει μια σειρά από οφέλη από τη διατήρηση της καλής όρασης, την υποστήριξη της οστικής υγείας, την επισκευή των ιστών και το σημαντικότερο – ενισχύει και προστατεύει το ανοσοποιητικό σύστημα, με έρευνα που δείχνει ότι η καθημερινή κατανάλωση βιταμίνης Α είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν σωστά τα κρίσιμα ανοσολογικά μας όργανα. (4)

Endless Nootropic

Η εργασία από το σπίτι μπορεί να έχει τις προκλήσεις της και είναι έξω από το συνηθισμένο περιβάλλον, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα, αγωνίζεται να συγκεντρωθεί και να παραμείνει (ή ακόμα και να πάρει) στο σωστό πλαίσιο του νου.

Αυτό είναι το σημείο όπου εισέρχεται το TPW Endless Nootropics. Με τα πιο σύγχρονα συστατικά που υποστηρίζουν την επιστήμη, η φόρμουλα αυτή μπορεί να ενισχύσει τις ψυχικές επιδόσεις, να μειώσει την κούραση, να αυξήσει την εγρήγορση και να διατηρήσει τη νευροδιαβίβαση.

Βεβαιωθείτε ότι το παίρνετε νωρίς το απόγευμα, για να παραμείνετε συγκεντρωμένοι στην εργασία σας.

Απόγευμα

Μαγνήσιο

Αυτή η περίοδο που διανύουμε είναι γεμάτο άγχος και αβεβαιώτητα και μπορεί να είναι πιο δύσκολος ο νυκτερινός ύπνος. Η λήψη ενός συμπληρώματος μαγνησίου μπορεί και βοηθά να απολαύσετε 8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ και να αφήσετε πίσω σας το άγχος. Είναι ικανό να μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης, ενώ μπορεί και αυξάνει την μελατονίνη, αυτό είναι ένα ιδανικό συμπλήρωμα για την ώρα του ύπνου. (5)

Βιταμίνη Ε

Ο πρωταρχικός ρόλος της βιταμίνης Ε είναι ότι λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό, που σημαίνει ότι έχει σημαντικό ρόλο στο σώμα. Προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες, καθυστερώντας την διαδικασία της γήρανσης και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα (6), που επίσης καταπολεμάται από ένα καλό ύπνο. Έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η βιταμίνη Ε και ο ύπνος, είναι ένας ισχυρός συνδυασμός.

Αν δεν αποκτήσετε αρκετή ποσότητα μέσω της διατροφής μέσα στην ημέρα, τότε μπορεί να είστε πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις, μειωμένη όραση και μυϊκή αδυναμία. (6)

Σημείωση: Τα συμπληρώματα φυσικά και δεν μπορούν να σταματήσουν το COVID-19 ή να θεραπεύσουν. Βοηθούν όμως στο να παραμείνετε υγιείς και εξασφαλίζουν μικροθρεπτικά συστατικά στην καθημερινή διατροφή. Μπορούν και συμβάλλουν στη βελτίωση της γενικής ευεξίας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσέξτε την υγεία σας και να ακολουθήστε όλες τις επίσημες οδηγίες προστασίας σας από τη κυβέρνηση.

Βιβλιογραφικές Αναφορές

  1. Spedding S. Vitamin D and depression: a systematic review and meta-analysis comparing studies with and without biological flaws. Nutrients. 2014;6(4):1501–1518. Published 2014 Apr 11. doi:10.3390/nu6041501
  2. Aranow C. Vitamin D and the immune system. J Investig Med. 2011;59(6):881–886. doi:10.2310/JIM.0b013e31821b8755
  3. Tipton KD1, Wolfe RR. Exercise, protein metabolism, and muscle growth. International Journal of sport nutrition and exercise metabolism. 2001 Mar;11(1)
  4. Huang Z, Liu Y, Qi G, Brand D, Zheng SG. Role of Vitamin A in the Immune System. J Clin Med. 2018;7(9)
  5. Golf SW, Happel O, Graef V, Seim KE. Plasma aldosterone, cortisol and electrolyte concentrations in physical exercise after magnesium supplementation. Journal of clinical chemistry and clinical bioichemistry. 1984;22(11)
  6. Rizvi S, Raza ST, Ahmed F, Ahmad A, Abbas S, Mahdi F. The role of vitamin e in human health and some diseases. Sultan Qaboos Univ Med J. 2014;14(2)