Υλικά:
– 2 κούπες αλεσμένη βρώμη ή πίτουρο βρώμης
– 1 κούπα πρωτεΐνη ορού γάλακτος (whey) ή vegan πρωτεΐνη
– ½ της κούπας ανάμεικτους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας
– 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
– 2 κουταλιές της σούπας σπόρους chia ή λιναρόσπορο (αλεσμένο) TPW
– 1 κουβερτούρα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
– 1 κουταλιά του γλυκού αλάτι (Ιμαλαΐων ή Μεσολογγίου)
– 250ml (περίπου) γάλα αμυγδάλου ή φουντουκιού ή σόγιας

Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα στεγνά υλικά σε ένα μπολ και αναμειγνύετε μέχρι να ανακατευτούν καλά μεταξύ τους (βρώμη, πρωτεΐνη, ξηροί καρποί, κανέλλα, σπόροι, κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια).

Έπειτα, ρίχνετε τη μισή ποσότητα από το γάλα και ανακατεύετε μέχρι να μουσκέψουν όλα τα στεγνά υλικά και να δημιουργηθεί σιγά σιγά μία ενιαία μάζα.

Προσθέτετε και το υπόλοιπο γάλα αλλά προσέχετε το μείγμα σας να είναι σχετικά σφιχτό για να μπορέσετε να του δώσετε σχήμα. Κρίνετε αν χρειάζεται υγρασία ή λίγη βρώμη για να τραβήξει τα παραπάνω υγρά.

Αδειάστε το μείγμα από το μπολ σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και δώστε ένα τετράγωνο σχήμα έτσι ώστε να μπορείτε αργότερα να το κόβετε σε μπάρες. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει (περίπου 4 ώρες) και διατηρείστε το εκεί.

Κόψτε τις μπάρες στο μέγεθος που θέλετε και καλή απόλαυση!