Sold Out

TORQ dFND Vitamin D3 & Zinc 180 caps

19.00

Out of stock

Εξαντλημένο

Περιγραφή

Το TORQ dFND είναι ένα δισκίο μιας ημέρας που περιέχει μια ισχυρή συγκέντρωση Βιταμίνης D3 και ψευδάργυρου για να υποστηρίξει τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η βιταμίνη D3 βοηθά επίσης στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των οστών και των μυών και στον ψευδάργυρο, στη διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος, μαλλιών και νυχιών.

Κάθε δισκίο TORQ dFND περιέχει 1000iu βιταμίνη D3 και 15,6 mg ψευδαργύρου σε ένα ισχυρό 500% και 156% των ημερήσιων τιμών αναφοράς αντίστοιχα. Και τα δύο αυτά θρεπτικά συστατικά έχουν βρεθεί ότι είναι ανεπαρκή στον ανθρώπινο οργανισμό, με τη βιταμίνη D να είναι χαμηλότερη κατά τους χειμερινούς μήνες και η ανεπάρκεια ψευδαργύρου ιδιαίτερα συχνή σε εκείνους που ακολουθούν χορτοφαγική ή vegan διατροφή.

Υπάρχει καλός λόγος να παίρνετε αυτό το συμπλήρωμα όλο το χρόνο, ειδικά αν περνάτε εκτεταμένες χρονικές περιόδους σε εσωτερικούς χώρους ή περιορίζετε την ποσότητα ηλιοφάνειας στο δέρμα σας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πάρτε 1 δισκίο την ημέρα, κατά προτίμηση με φαγητό. Μη τα συνδυάσεις με τρόφιμα/ποτά που περιέχουν καφεΐνη

  • Υποστηρίζει φυσιολογική ανοσολογική λειτουργία
  • Σύνθεση υψηλής αντοχής 1000
  • iu Βιταμίνη D3 (500% NRV)
  • 15mg Ψευδάργυρος (156% NRV)
  • 1 Ταμπλέτα ανά ημέρα

Τόσο τα προϊόντα TORQ dFND όσο και τα TORQ aTAC αναπτύχθηκαν μετά από εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην αρχή της πανδημίας του κοροναϊού, όταν είχαμε μεγάλο κίνητρο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να φροντίζουν τον εαυτό τους. Η ανάπτυξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος δεν αφορά απλώς τη λήψη συμπληρωμάτων, αλλά τη γενικότερη αντιμετώπιση της διατροφής σας, την άσκηση και το πότε είναι πιθανό να είστε πιο επιρρεπείς σε λοίμωξη και να λάβετε μέτρα για να αποφύγετε να δοκιμάσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Το TORQ dFND έχει διατυπωθεί ως λύση μιας ημέρας, έτσι ώστε υπάρχει μια συνεχή υποστήριξη του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Προκειμένου να κατανοήσουμε πλήρως τα οφέλη από τη λήψη αυτού του προϊόντος, θα αναφέρουμε τόσο τη βιταμίνη D3 όσο και τον ψευδάργυρο εδώ:

Vitamin D

Η βιταμίνη D παράγεται αφού απορροφηθούν από το δέρμα οι ακτίνες UV από το φως του ήλιου. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να καταναλωθεί στα τρόφιμα, ωστόσο, πολύ λίγα τρόφιμα περιέχουν τη βιταμίνη με επαρκείς ποσότητες. Μόλις σταλεί στο ήπαρ και τα νεφρά, η βιταμίνη D μετατρέπεται σε βιταμίνη D3, η ενεργή μορφή της βιταμίνης D που παρέχει τα φυσιολογικά οφέλη. Καθώς η πλειοψηφία των ημερήσιων αναγκών σε βιταμίνη D παρέχεται από το φυσικό ηλιακό φως, ο τρόπος ζωής, η εθνικότητα και η γεωγραφική θέση ενός ατόμου μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή βιταμίνης D. Επομένως, εάν ακολουθείτε έναν τρόπο ζωής σε εσωτερικούς χώρους, έχετε πιο σκούρο δέρμα (ο εξελικτικός μηχανισμός προστασίας από τις υπεριώδεις ακτίνες) ή ζείτε σε περιοχές που έχουν συνήθως λιγότερες ώρες ηλιακού φωτός, τότε μπορεί να βρεθείτε σε κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης D. Φυσικά, υπάρχουν και εποχιακές διακυμάνσεις, οι οποίες επηρεάζουν την ποσότητα και τη δύναμη της υπεριώδους ακτινοβολίας καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους και δεν υπάρχει περίπτωση να αποφύγουμε το γεγονός ότι όλοι μας πρέπει να προστατεύουμε το δέρμα μας από το φως του ήλιου για να αποφύγουμε τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Η συμπλήρωση βιταμίνης D έχει αποδειχθεί ότι υποστηρίζει τόσο το έμφυτο όσο και το προσαρμοστικό ανοσοποιητικό σύστημα παρέχοντας μια ενισχυμένη ικανότητα για άμεση επίθεση και απομνημόνευση λοιμώξεων στις οποίες τα ανθρώπινα βιολογικά συστήματα εκτίθενται συνήθως.

Υπογραμμίζεται ότι οι υποδοχείς της βιταμίνης D βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες κυττάρων που είναι υπεύθυνα για το ανοσοποιητικό σύστημα όπως μονοκύτταρα, μακροφάγα και ουδετερόφιλα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η βιταμίνη D3 παίζει κεντρικό ρόλο στη ρύθμιση της καταπολέμησης των λοιμώξεων. Όχι μόνο αυτοί οι υποδοχείς βρίσκονται σε μεγάλες ποσότητες, αλλά σύμφωνα με έρευνα το 2006 τόνισε ότι η βιταμίνη D διεγείρει επίσης την ποσότητα των κυττάρων που παράγονται υπεύθυνα για τη βέλτιστη λειτουργία του έμφυτου ανοσοποιητικού συστήματος (άμεση επίθεση κατά της γρίπης και άλλων ιών).

Σύμφωνα με άλλη έρευνα οι αθλητές που είχαν συγκέντρωση βιταμίνης D σε κυκλοφορία 95m.mol/L-1 ή παραπάνω είχαν σημαντικά λιγότερα επεισόδια ασθένειας από εκείνους με τιμές βιταμίνης D κάτω από αυτό το όριο. Επίσης έρευνα το 2011 έδειξε επίσης ότι αθλητές αντοχής με χαμηλή διαθεσιμότητα Βιταμίνης D που επεξεργάστηκαν συμπτώματα λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, είχαν περισσότερες ημέρες συμπτωμάτων με μεγαλύτερη σοβαρότητα από εκείνους με μεγάλες ποσότητες κυκλοφορούμενης Βιταμίνης D.

Αν και ο πρωταρχικός στόχος του προϊόντος TORQ dFND είναι η ασυλία για όλους, η προαγωγή της υγείας και της απόδοσης των αθλητών είναι το κλειδί για τη συνολική φιλοσοφία του TORQ. Από την άποψη της αθλητικής ανάπτυξης, οι αθλητές που αντιμετωπίζουν λιγότερες διακοπές που προκαλούνται από ασθένειες, μπορούν επομένως να διατηρήσουν ένα συνολικό υψηλότερο φορτίο προπόνησης και συνέπεια οδηγώντας σε θετικά αποτελέσματα προπόνησης, όπως βελτιωμένη δύναμη και/ή αντοχή. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η συμπλήρωση με βιταμίνη D3 επεκτείνεται πέρα ​​από την ασυλία για τους αθλητές και τα σωματικά δραστήρια άτομα.

Η έρευνα που διερευνά τη βιταμίνη D έχει επίσης εξετάσει τις επιπτώσεις της στην υγεία των οστών και τη λειτουργία των μυών. Δεδομένου ότι η βιταμίνη D είναι επίσης ένας βασικός ρυθμιστής απορρόφησης ασβεστίου, γνωρίζουμε ότι αυτό έχει μεγάλη επίδραση στην ορυκτοποίηση και τη δύναμη των οστών. Αθλητές που συμμετέχουν σε αθλήματα ράβδου χωρίς βάρος, όπως ποδηλασία και κολύμβηση και γιόγκα για να αναφέρουμε μερικά, μπορεί να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καταγμάτων στρες που προκαλούνται από ασυνήθιστη άσκηση από άγνωστους φόρτους εργασίας, υποστηρίζοντας περαιτέρω το ρόλο της βιταμίνης D στην πρόληψη και διαχείριση τραυματισμών ( Barry et al., 2002). Τέλος, η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιπτώσεις στη μυϊκή δύναμη και λειτουργία, ωστόσο τα μεγαλύτερα οφέλη έχουν καταγραφεί σε ηλικιωμένους και πιο καθιστικούς πληθυσμούς (Stockton et al, 2011).

Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο και ένα από τα θεμελιώδη μικροθρεπτικά συστατικά που είναι υπεύθυνα για τη σωστή βιολογική λειτουργία. Δεν μπορεί να παραχθεί από το ανθρώπινο σώμα και ως εκ τούτου πρέπει να καταναλώνουμε μια ποικίλη διατροφή για να την προμηθευτούμε.

Ο ψευδάργυρος ρυθμίζει το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, το σύστημα υπεύθυνο για την άμεση επίθεση ενάντια σε λοιμώξεις όπως το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και οι ιοί. Το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί λόγω ανεπάρκειας ψευδαργύρου περιορίζοντας τη λειτουργία των μακροφάγων, των ουδετερόφιλων και των φυσικών κυττάρων δολοφόνων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την επίθεση ξένων σωμάτων και την προστασία της ανοσίας (wintergerst et al., 2007). Ομοίως με τη βιταμίνη C, ο ψευδάργυρος παίζει επίσης ουσιαστικό ρόλο στη ρύθμιση των ελεύθερων ριζών. Η παραγωγή ελεύθερων ριζών μπορεί να αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια περιόδων οξειδωτικού στρες όταν οι άνθρωποι εκτίθενται στον καπνό, τη ρύπανση του περιβάλλοντος, ορισμένες χημικές ουσίες και ακόμη και άσκηση με υψηλό φορτίο (Fitzgerald, L., 1988), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ευαισθησία ανάπτυξης κρυολογήματος, γρίπης και ιικά συμπτώματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τους διαφορετικούς τύπους ανοσοποιητικού συστήματος, τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες εξερευνώντας τον πόρο του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τα τρόφιμα που τυπικά περιέχουν επαρκείς ποσότητες ψευδαργύρου είναι το κόκκινο κρέας και διάφορα θαλασσινά, ωστόσο όσοι επιλέξουν να ακολουθήσουν τη χορτοφαγική ή χορτοφαγική διατροφή μπορεί να διαπιστώσουν ότι τα τρόφιμα που έχουν στη διάθεσή τους μπορεί να στερούνται θρεπτικών συστατικών. Για παράδειγμα, μισό φλιτζάνι αρακά και μισό φλιτζάνι φασόλια θα έδιναν 1,4 mg ψευδάργυρου, οπότε με τους καθημερινούς στόχους για ψευδάργυρο να είναι 10-15 mg ημερησίως, είναι εύκολο να καταλάβετε πώς θα μπορούσατε να υπολείψετε.

Λόγω του περιβάλλοντος προπόνησης πολλών αθλητών, όπως γυμναστήρια, αποδυτήρια, πισίνες ή ακόμα πιο φυσικά, αλλά βρώμικα περιβάλλοντα όπως ποδήλατο βουνού ή μονοπάτια τρεξίματος, ένας αθλητής μπορεί να διαπιστώσει ότι εκτίθεται σε παθογόνους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανοσία αυξημένη πιθανότητα να αρρωστήσει. Όπως συζητήσαμε σε σχέση με τη βιταμίνη D, για κάθε αθλητή, ο απρογραμμάτιστος χρόνος μακριά από την προπόνηση λόγω ασθένειας δεν είναι μόνο άβολος, αλλά διαταράσσει επίσης το φορτίο της προπόνησης και την προσαρμογή.

We have to emphasise that we cannot and will not make any claims as to the effectiveness of either TORQ dFND or TORQ aTAC against the symptoms of Covid19. There is insufficient research into this novel virus for any firm recommendations to be made by anyone other than those treatments that have been recognised by the MHRA as being effective against the disease.

In our Immune System Support Resources, we draw attention to the fact that most colds and flu infections come from different types of coronaviruses and that there is perhaps a logic to the notion that what has been proven to work for colds and flu may also apply to Covid19. We also refer to some promising trials into mega-dosing with intravenous Vitamin C in with Covid patients in Wuhan, China in April 2020 towards the start of the pandemic and a more recent update in the Orthomolecular Medicine News (August 2020) referring to currently unpublished data. We also talk in our resources about a recent review (April 2020) by Dr Zhen Yan of the University of Virginia School of Medicine demonstrating the benefits of aerobic exercise with regard to coping with respiratory illness through the production of the antioxidant Extracellular Superoxide Dismutase (EcSOD).

Our plan is to update the Immune Support Resources regularly as the research comes in. For instance, at the time of writing this text, nutraingredients.com have published this interesting article (December 2020) where about 350 leading researchers, doctors, healthcare professionals and nutritionists have backed the VitaminC4Covid campaign who support oral mega-dosing with Vitamin C or its use intravenously in intensive care to halt the onset of severe Covid19 symptoms. Their website criticises the suggestion that the use of Vitamin C in the fight against Covid19 is considered by many as being ‘fake information’.

This article also interestingly comments on the importance of Vitamin D and Zinc. Within the text of the article the authors state that:

“The current World Health Organisation (WHO) position on supplementation states that micronutrients, such as vitamins D, C and Zinc are critical for a well-functioning immune system and play a vital role in promoting health and nutritional well-being. There is currently no guidance on the use of micronutrient supplements as a treatment of Covid19.”

Within the same article, the author quotes Patrick Holford, who established the Institute for Optimum Nutrition in 1984 with Nobel Prize-winning Vitamin C researcher Linus Pauling as saying:

“We’ve had 11 viral epidemics this century. The reality is there will be more. Vaccines, by their nature, are reactive. Vitamin C, together with Vitamin D and Zinc are proactive. Keeping one’s immune system strong is a critical part of any anti-viral strategy.”

It’s no coincidence that Vitamin C is a key component of TORQ aTAC and both Vitamin D and Zinc are combined in our TORQ dFND product. Research supports supplementing with these micronutrients to support the immune system and with regard to Vitamin D, even the mainstream media are communicating the UK government’s message that the vulnerable should be supplementing with it to help protect them against Covid19. The government/NHS and are recommending a dose of 400iu. TORQ dFND contains 1,000iu. It is recommended by the NHS that the daily dose should not exceed 4,000iu as this could be toxic.

We can provide insight into the latest research and what ‘might’ help you should you be unfortunate enough to contract Covid19, but ultimately you will have to draw your own conclusions from the information you digest from a variety of sources. Medical treatments have now been approved in the fight against the disease and at the time of writing, proven vaccines are also being rolled out across the country. Let’s hope that in the future, all we need to worry about are colds and flu and that if mutations of Covid19 do exist, more continues to be understood about their effective treatment.

Η διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος είναι πολύ περισσότερο από την απλή λήψη συμπληρωμάτων όπως και όταν τα χρειάζεστε. Το TORQ dFND περιέχει ισχυρές δόσεις Βιταμίνης D και incευδάργυρου, οι οποίες συχνά μπορεί να είναι ανεπαρκείς στο ανθρώπινο σώμα λόγω εποχιακών παραγόντων και/ή φυσικά να μην είναι στα τρόφιμα που τρώτε, επομένως αυτό το προϊόν υπάρχει για να αντιμετωπίσει αυτές τις ελλείψεις.

Το TORQ aTAC έχει σχεδιαστεί κυρίως για να λαμβάνεται στο σημείο εμφάνισης συμπτωμάτων λοίμωξης και για όλες τις προθέσεις και σκοπούς, εάν εμφανίζετε συμπτώματα, αυτό σημαίνει ότι θα έχετε αποτύχει να προστατεύσετε τον εαυτό σας από την αρχή.

Πέρα από τη λήψη dFND καθημερινά και την προετοιμασία aTAC στο κουτί πρώτων βοηθειών και για περιοδική χρήση κατά τη διάρκεια μεγαλύτερων φορτίων προπόνησης, υπάρχουν τόσα πολλά άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χτίσετε ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατευτείτε από μόλυνση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ερευνήσει και αναθεωρήσει τον τομέα της ανοσολογικής υποστήριξης τόσο περιεκτικά και σας παροτρύνουμε έντονα να διαβάσετε τους πόρους μας, ώστε να είστε οπλισμένοι με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η άσκηση προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ανοσία, αλλά υπάρχουν επίσης στιγμές που μπορεί να σας κάνει ευάλωτους σε λοιμώξεις. Επίσης, δεν μπορείτε να αντικαταστήσετε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με συμπλήρωμα.

Per Tablet % Daily Value
Vitamin D3 (as Cholecalciferol) 1000iu 500%
Zinc (as Zinc Citrate) 15.6mg 156%
% Daily Value = %NRV (Nutrient Reference Value) mg = Milligram iu = International Units

Other Ingredients: Microcrystalline Cellulose, Silicon Dioxide, Magnesium Stearate.

Allergy Information: No allergens. No gluten containing ingredients used.

No Preservatives // No Colours // No Artificial Sweeteners // Wheat-Free // Dairy-Free // Suitable for Vegetarians

References in support of TORQ dFND formulation:

NHS Website: Vitamin D (vitamins & minerals). General recommendations for daily consumption and Covid19.

Urashima, M., Segawa, T., Okazaki, M., Kurihara, M., Wada, Y. and Ida, H., 2010. Randomized trial of vitamin D supplementation to prevent seasonal influenza A in schoolchildren. Am J Clin Nutr, May;91(5):1255-60. doi: 10.3945/ajcn.2009.29094. Epub 2010 Mar 10.

Owens, D.J., Allison, R. and Close, G.L., 2018. Vitamin D and the athlete: current perspectives and new challenges. Sports medicine48(1), pp.3-16.

Bikle, D.D., 2009. Vitamin D and immune function: understanding common pathways. Current osteoporosis reports7(2), p.58.

Halliday, T.M., Peterson, N.J., Thomas, J.J., Kleppinger, K., Hollis, B.W. and Larson-Meyer, D.E., 2011. Vitamin D status relative to diet, lifestyle, injury, and illness in college athletes. Medicine and science in sports and exercise43(2), pp.335-343.

He, C.S., Fraser, W.D., Tang, J., Brown, K., Renwick, S., Rudland-Thomas, J., Teah, J., Tanqueray, E. and Gleeson, M., 2016. The effect of 14 weeks of vitamin D3 supplementation on antimicrobial peptides and proteins in athletes. Journal of sports sciences34(1), pp.67-74.

Sly, L.M., Lopez, M., Nauseef, W.M. and Reiner, N.E., 2001. 1α, 25-Dihydroxyvitamin D3-induced monocyte antimycobacterial activity is regulated by phosphatidylinositol 3-kinase and mediated by the NADPH-dependent phagocyte oxidase. Journal of Biological Chemistry276(38), pp.35482-35493.

Liu, P.T., Stenger, S., Li, H., Wenzel, L., Tan, B.H., Krutzik, S.R., Ochoa, M.T., Schauber, J., Wu, K., Meinken, C. and Kamen, D.L., 2006. Toll-like receptor triggering of a vitamin D-mediated human antimicrobial response. Science311(5768), pp.1770-1773.

He, C.S., Handzlik, M.K., Fraser, W.D., Muhamad, A.S., Preston, H., Richardson, A. and Gleeson, M., 2013. Influence of vitamin D status on respiratory infection incidence and immune function during 4 months of winter training in endurance sport athletes. School of Sport, Exercise & Health Sciences, Loughborough University.

Owens, D.J., Allison, R. and Close, G.L., 2018. Vitamin D and the athlete: current perspectives and new challenges. Sports medicine, 48(1), pp.3-16.

Bikle, D.D., 2009. Vitamin D and immune function: understanding common pathways. Current osteoporosis reports, 7(2), p.58.

Shankar, A.H. and Prasad, A.S., 1998. Zinc and immune function: the biological basis of altered resistance to infection. The American journal of clinical nutrition, 68(2), pp.447S-463S.

Rink, L. and Haase, H., 2007. Zinc homeostasis and immunity. Trends in immunology, 28(1), pp.1-4.

Bonaventura, P., Benedetti, G., Albarède, F. and Miossec, P., 2015. Zinc and its role in immunity and inflammation. Autoimmunity reviews14(4), pp.277-285.

Read, S.A., Obeid, S., Ahlenstiel, C. and Ahlenstiel, G., 2019. The role of zinc in antiviral immunity. Advances in nutrition10(4), pp.696-710.

Blazsek, I. and Mathe, G., 1984. Zinc and immunity. Biomedicine & pharmacotherapy= Biomedecine & pharmacotherapie38(4), pp.187-193.

Gruber, K. and Rink, L., 2013. The role of zinc in immunity and inflammation. In Diet, Immunity and Inflammation (pp. 123-156). Woodhead Publishing.

Prasad, A.S., 1998. Zinc and immunity. In Molecular and Cellular Effects of Nutrition on Disease Processes (pp. 63-69). Springer, Boston, MA.

Wintergerst, E.S., Maggini, S. and Hornig, D.H., 2007. Contribution of selected vitamins and trace elements to immune function. Annals of Nutrition and Metabolism51(4), pp.301-323.

 

References in support of TORQ aTAC formulation:

De Tullio, M. C., 2010. The Mystery of Vitamin C. Department of Plant Biology and Pathology, University of Bari: Nature Education 3(9):48.

Pham-Huy, L.A., He, H. and Pham-Huy, C., 2008. Free radicals, antioxidants in disease and health. International journal of biomedical science: IJBS, 4(2), p.89.

Fitzgerald, L., 1988. Exercise and the immune system. Immunology today, 9(11), pp.337-339.

Carr, A.C. and Maggini, S., 2017. Vitamin C and immune function. Nutrients, 9(11), p.1211.

Hickey, S. and Roberts, H., 2005. Misleading Information on the Properties of Vitamin C. PLoS Med 2(9): e307.

Legault, Z., Bagnall, N. and Kimmerly, D.S., 2015. The Influence of Oral L-Glutamine Supplementation on Muscle Strength Recovery and Soreness Following Unilateral Knee Extension Eccentric Exercise. Int J Sport Nutr Exerc Metab: Oct;25(5):417-26. doi: 10.1123/ijsnem.2014-0209. Epub 2015 Mar 26.

Calder, P.C., Yaqoob, P., 1999. Glutamine and the immune system. Amino Acids: 17(3):227-41.

Ren, W., Li, Y., Yu, X., Luo ,W., Liu, G., Shao, H. and Yin, Y. 2013. Glutamine modifies immune responses of mice infected with porcine circovirus type 2. Br J Nutr: Sep 28;110(6):1053-60. doi: 10.1017/S0007114512006101. Epub 2013 Jan 28.

Gleeson, M. 2008. Dosing and Efficacy of Glutamine Supplementation in Human Exercise and Sport Training. The Journal of Nutrition: Volume 138, Issue 10, pp. 2045S–2049S.

Barrett, B., 2003. Medicinal properties of Echinacea: a critical review. Phytomedicine, 10(1), pp.66-86.

Caruso, T.J. and Gwaltney Jr, J.M., 2005. Treatment of the common cold with echinacea: a structured review. Clinical Infectious Diseases, 40(6), pp.807-810.

Shah, S.A., Sander, S., White, C.M., Rinaldi, M. and Coleman, C.I., 2007. Evaluation of echinacea for the prevention and treatment of the common cold: a meta-analysis. The Lancet infectious diseases, 7(7), pp.473-480.

Richard Z. Cheng, R.Z. 2020. Preliminary Report of Chinese High Dose Vitamin C for Covid-19 Treatment Studies. Orthomolecular Medicine News Service, August 16, 2020. (unpublished)

Επιπλέον πληροφορίες

Βάρος 0.200 kg
Γεύσεις

Organic Apple, Organic Banana, Organic Mango, Organic Orange

Brand

TORQ

Στόχος

Υγεία

Εταιρία

Torq