Οι Ημέρες Πριν τον Αγώνα

Εάν έχετε προπονηθεί σκληρά τους μήνες που προηγούνται της εκδήλωσης, τότε από 7 έως 14 ημέρες πριν είναι ο Χρόνος Κλειδί για την προετοιμασία του αγώνα σας έτσι ώστε να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να επιτύχετε Καλύτερη Απόδοση.
Αν θέλετε να αποδώσετε καλύτερα θα πρέπει να Ξεκουραστείτε και να Μειώσετε τον Όγκο της Προπόνησης σας.
Η μείωση του στρες από το σώμα σας επιτρέπει να προσαρμοστεί και να ανακάμψει από την βαριά προπόνηση που έχετε ήδη κάνει. Θα πρέπει να διαρκεί μεταξύ 7-14 ημερών, ανάλογα με το πόσο έντονα προπονηθήκατε και πόσο γρήγορα ανακάμπτει φυσικά το σώμα σας. Κατά τη διάρκεια πρέπει να μειώσετε τον όγκο της προπόνησης κάνοντας λιγότερες προπονήσεις είτε κάνοντας πιο σύντομες από τις συνηθισμένες σας προπονήσεις.
Στη διάρκεια αυτών των μικρότερων προπονήσεων, είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνετε κάποια Κομμάτια Υψηλής Έντασης ώστε την ημέρα του αγώνα να μην προκαλέσετε σοκ στο νευρομυϊκό σας σύστημα. Είναι επίσης σημαντικό ώστε να αποτρέψει να χάσετε οποιαδήποτε από τις προσαρμογές της προπόνησης που έχετε εργαστεί σκληρά για να πετύχετε.

Το παραπάνω διάγραμμα δείχνει πώς θα πρέπει να μοιάζει η μείωση του όγκου της προπόνησης. Ο στόχος είναι να δημιουργήσετε Μείωση Κόπωσης από την σκληρή προπόνηση (στήλες 1-3)  σχετικά με την ημερομηνία του αγώνα σας (στήλες 4-5).

Μειώνοντας τον όγκο της προπόνησης, το σώμα σας Αναρρώνει και «Υπεραντισταθμίζεται» όπως φαίνεται από τη μαύρη γραμμή. Αυτό στη συνέχεια μεταφράζεται αποτελεσματικά σε Βελτιωμένη Απόδοση καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται και γίνεται ισχυρότερο.

Ο Σωστός Συγχρονισμός θα σας επιτρέψει να εκμεταλλευτείτε αυτήν την υπεραντιστάθμιση και να είστε βέβαιοι ότι θα μπορέσετε να Πετύχετε την Καλύτερη Επίδοση.