Κατά τη Διάρκεια του Αγώνα

Τα προϊόντα tORQ προορίζονται να χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μορφές χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και υδατάνθρακες όπως τα ζελεδάκια, επειδή αυτά ουσιαστικά παρέχουν υδατάνθρακες στο αίμα, αλλά αυτή δεν είναι η βέλτιστη προσέγγιση και ειλικρινά, δεν θα το κάναμε εάν τα προϊόντα μας δεν θα μπορούσαν να κάνουν μια πολύ καλύτερη δουλειά και να μας φέρουν σπίτι πιο γρήγορα και πιο άνετα.
Πριν από την αλλαγή της χιλιετίας, η έρευνα είχε αποδείξει ότι τα προϊόντα με βάση τη γλυκόζη παρήγαγαν ενέργεια πιο γρήγορα από οποιαδήποτε άλλη κατά την άσκηση και συγκεκριμένα, ένα ειδικό πολυμερές γλυκόζης που ονομάζεται «Μαλτοδεξτρίνη». Χρησιμοποιώντας προϊόντα με βάση μαλτοδεξτρίνη, κρίθηκε δυνατή η παράδοση περίπου 60gr υδατανθράκων ανά ώρα, που ουσιαστικά σήμαινε ότι 60gr αποθηκευμένων υδατανθράκων «Εξοικονομούνται» ανά ώρα άσκησης.
Η τροφοδοσία με αυτόν τον ρυθμό θεωρήθηκε (και εξακολουθεί να θεωρείται) εξαιρετικά επωφελής για την απόδοση αντοχής. Το 2005, νέα έρευνα διαπίστωσε ότι με την ανάμιξη μαλτοδεξτρίνης με φρουκτόζης (ζάχαρη φρούτων) σε αναλογία 2:1, η παράδοση υδατανθράκων αυξήθηκε κατά 40% και αυτό είχε τεράστιες συνέπειες στη συνταγή τροφοδοτώντας αγώνες αντοχής. Αυτό, και άλλες μελέτες, δείχνουν ότι παράγωγα γλυκόζης 2:1 φρουκτόζη η σύνθεση επιτρέπει στον χρήστη να καταναλώνει και να χρησιμοποιεί έως και 90gr υδατανθράκων ανά ώρα. H ικανότητα παράδοσης και χρήσης 30gr περισσότερων υδατανθράκων από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί έχει μεγάλη σημασία στην απόδοση αντοχής.

Εν ολίγοις, σας δίνει 40% Καλύτερη Εξοικονόμηση Υδατανθράκων από τη χρήση μόνο μαλτοδεξτρίνης, κάτι που είναι αρκετά συγκλονιστικό εύρημα.

Η γρήγορη παράδοση υδατανθράκων σημαίνει επίσης ότι το προϊόν δεν βρίσκεται στο έντερο για πολύ, έτσι τα στομαχικά προβλήματα από αυτές τις συνθέσεις είναι εξαιρετικά σπάνια.

Αρκεί να πούμε, ότι όλα τα ενεργειακά προϊόντα της tORQ χρησιμοποιούν παράγωγα Γλυκόζης 2:1 Φρουκτόζη για να διευκολυνθεί περαιτέρω η γαστρική εκκένωση.

Η φιλοσοφία της εταιρείας αφορά πολύ στη διατήρηση των προϊόντων με φυσικά συστατικά, έχοντας εξασφαλίσει Soil Association Organic & Fairtrade Πιστοποιητικό

Επομένως, αν αποφασίσετε στον αγώνα σας να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα της tORQ ή άλλης μάρκας ή απλά ζελεδάκια, θα πρέπει να λαμβάνετε τουλάχιστον 40gr υδατανθράκων ανά ώρα έως 90gr ανά ώρα κατ’ ανώτατο όριο ανάλογα με την επιλογή σας.

Ας υποθέσουμε ότι θα χρησιμοποιήσετε προϊόντα tORQ για τον αγώνα σας με το παρακάτω παράδειγμα. Τα προϊόντα tORQ έχουν σχεδιαστεί σε δόσεις 30gr για να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη!

Ας υποθέσουμε ότι θέλετε στον αγώνα σας να χρησιμοποιήσετε 60gr υδατανθράκων ανά ώρα αντί για 90gr. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε 2 μονάδες tORQ ανά ώρα, αλλά ποιες μονάδες πρέπει να παίρνετε;

Η αφυδάτωση πέραν του 2% του σωματικού βάρους θα έχει αρνητική επίδραση στην απόδοση, ιδιαίτερα σε ζεστές συνθήκες, οπότε το να πίνετε αρκετά είναι επίσης σαφές.

Με λίγα λόγια, εάν τα ποσοστά εφίδρωσης είναι υψηλά, περισσότερες από τις Μονάδες tORQ σας πρέπει να προέρχονται από ενεργειακά ποτά σε αντίθεση με τους Gels, Bars ή Chews. Όταν τα ποσοστά εφίδρωσης είναι χαμηλότερα, προσπαθείτε να μην πίνετε υπερβολικές ποσότητες υγρών ή αθλητικών ποτών γιατί θα αρχίσουν απλά να γεμίζουν την ουροδόχο κύστη σας πολύ γρήγορα και θα πρέπει να σταματάτε συχνά και δεν θα έχετε πολύ καλή απόδοση!
Επίσης όταν η εφίδρωση είναι χαμηλή, δεν είστε τόσο διψασμένοι και ως εκ τούτου, τα ενεργειακά ποτά που έχετε στο μπουκάλι σας αναμφίβολα δεν θα καταναλωθούν, με αποτέλεσμα την μειωμένη πρόσληψη καυσίμων!

Όλα θα σας παρέχουν υδατάνθρακες με την ίδια ταχύτητα, είτε παίρνετε Bar, Chew ή Gel, εξαρτάται από εσάς.

Το Bar ή το Chew θα το νιώσετε περισσότερο σαν «φαγητό», αλλά τα Gels είναι πολύ ευκολότερο να καταναλωθούν γρήγορα και θα νιώθετε λιγότερο βαρύ το στομάχι σας από ένα Bar ή Chew.

Η πρότασή μας είναι να ξεκινήσετε με 2 Μονάδες tORQ ανά ώρα και στη συνέχεια να εξασκηθείτε με 3 Μονάδες tORQ. Εάν έχετε συνηθίσει στην κατανάλωση ενεργειακών προϊόντων, τότε πραγματικά δεν θα έχετε πρόβλημα με 3 Μονάδες tORQ ανά ώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Σύστημα Τροφοδοσίας tORQ μπορείτε να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο: https://nitro2power.gr/torq-sistima-trofodosias/

Είναι σημαντικό να επαναλάβουμε ότι «Λπαρά, Πρωτεΐνες & Φυτικές Ίνες», σημείο συζήτησης της προηγούμενης ενότητας, που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια θα επηρεάσουν:

α) Την Παράδοση και Αφομοίωση των Υδατανθράκων
β) Την Γαστρεντερική Άνεση
γ) Την Απόδοση (άθροισμα των παραπάνω 2 παραγόντων)

Έτσι, εάν μια μπάρα ενέργειας έχει επίστρωση σοκολάτας ή γιαουρτιού, θα έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επομένως μην το θεωρείτε ενεργειακή μπάρα. Υπάρχουν επίσης πολλά προφανώς υγιή προϊόντα τύπου Flapjack στην αγορά που μεταμφιέζονται ως «ενεργειακές μπάρες», οπότε ελέγξτε το Περιεχόμενο Λίπους. Σε ιδανική περίπτωση, θα είναι κοντά στα 2 g γραμμάρια λίπους ανά 100 g προϊόντος και θα πρέπει να έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Έτσι, εάν μια μπάρα ενέργειας έχει επίστρωση σοκολάτας ή γιαουρτιού, θα έχει αρκετά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, επομένως μην το θεωρείτε ενεργειακή μπάρα. Υπάρχουν επίσης πολλά προφανώς υγιή προϊόντα τύπου Flapjack την αγορά που μεταμφιέζονται ως «ενεργειακές μπάρες», οπότε ελέγξτε το Περιεχόμενο Λίπους. Σε ιδανική περίπτωση, θα είναι κοντά στα 2 γραμμάρια λίπους ανά 100 g προϊόντος και θα πρέπει να έχουν πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

Το τελευταίο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι να ακολουθήσετε ένα σχέδιο ώστε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση σας και να έχετε πλήρη ανεφοδιασμό και ενυδάτωση από την αρχή έως το τέλος.

Οι θερμίδες υδατανθράκων που παίρνετε στην αρχή της διαδρομής θα σας βοηθήσουν μέχρι το τέλος. Εάν δεν έχετε υδατάνθρακες, είναι ένα φαινόμενο γνωστό ως «Χτύπημα στον Τοίχο» και δεν είναι καθόλου ευχάριστο.

Εάν έχετε τροφοδοτηθεί σωστά σε όλη τη διάρκεια είναι απίθανο να <<Χτυπήσετε Τοίχο>>.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω πληροφορίες καλύπτουν τη βέλτιστη τροφοδοσία.

Οι δοκιμές ιδανικά πρέπει να εφαρμόζονται στην προπόνησή.

Πρώτον, εάν τροφοδοτείστε καλά κατά τη διάρκεια των προπονήσεων, θα επιτρέψετε στον εαυτό σας να κερδίσει ένα Μεγαλύτερο Προπονητικό Φορτίο, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί περισσότερη σωματική πίεση και στη συνέχεια επιβάλλει μεγαλύτερη προσαρμογή. Ξεκουράζεστε και αναρρώνετε ταχύτερα, με αποτέλεσμα να πετύχετε καλύτερη φυσική κατάσταση.

Δεύτερον, μπορείτε να συντονιστείτε και να εξασκηθείτε στη στρατηγική τροφοδοσίας σας και να βρείτε τι λειτουργεί για εσάς, το οποίο συνδέεται με έναν άλλο σημαντικό λόγο – την πέψη σας γιατί προσαρμόζεται και σας επιτρέπει να το χρησιμοποιήσετε ως καύσιμο και να παραμένετε άνετοι στον αγώνα. Εάν κάνετε όλη την προπόνηση σας με λιγότερα καύσιμα ή καθόλου και μετά προσπαθήστε να πάρετε 60gr ή 90gr υδατανθράκων ανά ώρα την ημέρα του αγώνα, τότε είναι πολύ πιθανό ότι θα αποτύχετε και θα αντιμετωπίσετε περιττή δυσφορία του γαστρεντερικού σας συστήματος.

Η Πρακτική το Κάνει Τέλειο