Η Ημέρα του Αγώνα

Εάν έχετε Μειώσει τον Όγκο της Προπόνησης και έχετε εκτελέσει σωστά την Φόρτωση των Υδατανθράκων, τότε οι μύες σας πρέπει να είναι πλήρως φορτωμένοι με γλυκογόνο.
Ωστόσο, την νύχτα το σώμα σας διαλύει μέρος του γλυκογόνου του ήπατος, οπότε είναι σημαντικό να καταναλώσετε ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες 3-4 ώρες πριν από την εκκίνηση για να συμπληρώσετε αυτά που χάθηκαν κατά τον ύπνο και να έχετε αρκετό χρόνο για την αφομοίωση του πρωϊνού.
Και πάλι, αυτό το γεύμα πρέπει να είναι Ελαφρύ στο Στομάχι και Χαμηλό σε Λιπαρά και Φυτικές Ίνες.
Ο χρυσός κανόνας εδώ είναι να βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε ένα γεύμα το οποίο έχετε συνηθίσει. Ποτέ μη δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο την ημέρα του αγώνα και στοχεύστε σε περίπου 50-100gr υδατανθράκων. Εάν έχετε λιγότερο από 3-4 ώρες δοκιμάστε ελαφριά σνακ με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Υδατάνθρακες, όπως ένα tORQ Bar ή μερικά κουλουράκια.

Επίσης μια καλή ιδέα είναι να καταναλώνετε λίγη άπαχη πρωτεΐνη στο πρωινό εάν το επιθυμείτε, γιατί αυτό θα είναι το τελευταίο κορεσμένο γεύμα που θα έχετε.

1 ώρα πριν τον αγώνα, είναι καλύτερο να αποφύγετε την κατανάλωση υδατανθράκων ιδιαίτερα Υψηλού Γλυκαιμικού Δείκτη GI  έως ότου αρχίσετε να ζεσταίνεστε, γιατί μπορεί να σας αφήσει ένα αίσθημα αδιαφορίας και μη συγκέντρωσης στη γραμμή εκκίνησης.

Το παρακάτω διάγραμμα δείχνει πως οι πηγές υδατάνθρακα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη θα προκαλέσουν ταχεία αύξηση της γλυκόζης στο αίμα ακολουθούμενη από μια αναλογική αύξηση της ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις πηγές υδατανθράκων υψηλού και χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη (GI), κάντε μια αναζήτηση στην Google, επειδή υπάρχουν πάρα πολλές πληροφορίες ώστε να αναπτυχθούν σε αυτό το άρθρο, αλλά ουσιαστικά, περισσότερο επεξεργασμένοι υδατάνθρακες έχουν υψηλότερο GI και το σώμα τους διασπά πιο εύκολα. Οι ακατέργαστοι οργανικοί υδατάνθρακες τείνουν να έχουν χαμηλότερο GI.

Οι βασικοί λόγοι για την αποφυγή λίπους και φυτικών ινών πριν από ένα μεγάλο γεγονός είναι ότι επιβραδύνουν το πέρασμα των τροφίμων μέσω του εντέρου και εμποδίζουν την απορρόφηση των υδατανθράκων. Και τα δύο θρεπτικά συστατικά συνδέονται επίσης με Στομαχικά Προβλήματα την ημέρα του αγώνα. Εκτός από αυτό, εάν φάτε ένα λιπαρό πρωινό, καθώς θα τροφοδοτήστε με ενεργειακά προϊόντα κατά την διάρκεια της εκδήλωσής θα κάθονται πάνω στο λίπος, εμποδίζοντας σας να χωνέψετε, προκαλώντας σας γαστρικά προβλήματα. Αυτό οφείλεται στα ενεργειακά προϊόντα που έχετε καταναλώσει και είναι λόγω της προηγούμενης πρόσληψης λίπους.

 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το λίπος φέρει ορισμένα απαραίτητα Ωμέγα Έλαια και Βιταμίνες A, D, E και K, το οποίο είναι λιποδιαλυτό και οι φυτικές ίνες είναι επίσης ένα σημαντικό διατροφικό θρεπτικό συστατικό, οπότε σίγουρα δεν θέλετε να παραλείψετε εντελώς το λίπος ή τις ίνες από τη διατροφή σας, αλλά δεν τα χρειάζεστε το πρωί της εκδήλωσης ή όπως θα διαβάσετε στην επόμενη ενότητα, κατά τη διάρκεια της ίδιας της εκδήλωσης.

 

Εκτός αυτού, ένα εξαιρετικό πρωινό πριν από την εκδήλωση που συνιστάται από την tORQ είναι φασόλια με ψωμί του τοστ χωρίς βούτυρο και αν θέλετε, ένα αυγό ποσέ για να πάρετε λίγη άπαχη πρωτεΐνη.