Το συγκεκριμένο κέικ πρωτεΐνης είναι ένα ελαφρύ και χωρίς λιπαρά κέικ, πλούσιο σε πρωτεΐνης και φυτικές ίνες, ιδανική επιλογή για πριν και μετά την προπόνηση. Αν επιθυμείτε για ακόμα πιο γλυκό αποτέλεσμα, επιλέξτε τα φρούτα να είναι πολύ ώριμα.
Επίσης αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε τριμμένο καρότο περίπου 1 φλιτζάνι για ακόμα πιο γλυκιά γεύση.
ΥΛΙΚΑ:
- 6 ασπράδια αυγών
- 2 κρόκους
- 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
- 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
- 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
- 1 βανίλια
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 4 κ.σ. μέλι
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Ανακατεύουμε τα στερεά υλικά: τα αλεσμένα καρύδια, το σπασμένο λιναρόσπορο, τη βρώμη και το μπέϊκιν παουντερ. Λιώνουμε τα φρούτα στο μπλεντερ να γίνει πολτός.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τους κρόκους με τα ασπράδια, προσθέτουμε τη βανίλια και τη κανέλα Χτυπάμε τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και ανακατεύουμε όλα να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Το βάζουμε σε μια φόρμα με λαδόκολλα ή απλά σε μια φόρμα σιλικόνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.
Λίγο πριν κρυώσει, ζεσταίνουμε το μέλι και το περιχύνουμε πάνω στο κέικ.
Καλή σας Απόλαυση
Πηγή: cookpad.com