Περάστε όμορφα την Μεγάλη Εβδομάδα χωρίς αλλαγές στο βάρος ή ανεπιθύμητες αδιαθεσίες ακολουθώντας τις διατροφικές συμβουλές!

Μη παραλείπετε τα γεύματα τις ημέρας.
Καταναλώστε 3 βασικά γεύματα δηλαδή πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο αλλά και 2 ενδιάμεσα σνακ. Μην παραλείψετε τη σαλάτα ως συνοδευτικό στο μεσημεριανό και βραδινό σας. Για τα ενδιάμεσα σνακς επιλέξτε φρούτα με ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς. Οι ξηροί καρποί φημίζονται για το άμεσο αίσθημα κορεσμού που προσφέρουν πολύ γρήγορα.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε άμυλο. Αποφύγετε τις μπαγκέτες και περιορίστε την κατανάλωση σε μακαρόνια και ρύζι. Επιλέξτε τα ολικής άλεσης και όχι τα επεξεργασμένα (λευκά). Τα ολικής φημίζονται για τις πλούσιες φυτικές ίνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση του επιπέδου της γλυκόζης στο αίμα κοινώς σάκχαρο.
Ιδανική επιλογή είναι τα μακαρόνια fusili και το κριθαράκι orzo της Torq. Είναι εξαιρετικά ζυμαρικά από την Torq υψηλής ποιότητας λόγω της συμπερίληψης πρωτεινών γαλακτοκομικών προιοντων υψηλων προδιαγραφων που παρεχουν ένα ολοκληρωμένο προφιλ αμινοξέων. Μαγειρεύονται όπως το καστανό ρύζι και προσφέρουν πλούσια θρεπτικά συστατικά. Μάθετε περισσότερα για τα ζυμαρικά της Torq εδώ: https://nitro2power.gr/gia-atoma-me-diabiti/

Μπορείτε να επιλέξτε και τις οργανικές μπάρες flapjacks της Torq ως ενδιάμεσα σνακ σε 4 υπέροχες γεύσεις. Είναι μαλακές, με σιρόπι και πολύ γευστικές.
Λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ: https://nitro2power.gr/organikes-mpares-dimitriakon-flapjack/

Επιλέξτε τα θαλασσινά όπως χταπόδι, καλαμάρι, σουπιές αλλά και γαρίδες.
Η συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων φημίζεται για την υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας αλλά και χαμηλά σε θερμίδες. Να τονίσουμε πως η χοληστερίνη των θαλασσινών επηρεάζει ελάχιστα τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα.

Τις υπόλοιπες ημέρες (Μεγάλο Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα)

Το Μεγάλο Σάββατο μπορείτε να «σπάσετε» τη νηστεία καταναλώνοντας κάποια σούπα ή την παραδοσιακή μαγειρίτσα.

Καταναλώστε άφθονες σαλάτες ως συνοδευτικό για τα κρεατικά. Οι φυτικές ίνες είναι ικανές να δεσμεύουν μέρος της χοληστερόλης των τροφών και βοηθούν στην αποβολή από τον οργανισμό.

Μειώστε το αλάτι και δώστε γεύση με μυρωδικά και μπαχαρικά στα φαγητά σας. Η ρίγανη μπορεί και εμποδίζει τη δημιουργία επικίνδυνων ουσιών στο κρέας κατά τη διάρκεια του ψησίματος σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αν το μεσημεριανό σας γεύμα είχε πάρα πολλές θερμίδες, επιλέξτε ένα ελαφρύ βραδινό όπως μια σαλάτα με αυγό ή μια σούπα λαχανικών.

Αποφύγετε τις υπερβολές στα γεύματα σας γιατί τις ημέρες αυτές παρατηρούνται συχνά περιστατικά τροφικών δηλητηριάσεων.