Δυστυχώς η περίοδος που διανύουμε είναι πάρα πολύ δύσκολη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο να μη γίνει διασπορά του κορονοϊού και μείνουμε ακόμα περισσότερο καιρό σπίτια μας περιορισμένοι.

Πολύ σημαντική είναι η σωματική και η ψυχική υγεία όλων μας. Πρέπει να παραμείνουμε ενεργητικοί όπως πριν την καραντίνα να αθλούμαστε όπως και πριν αλλά με μέτρο για να μην φέρουμε στη δύσκολη θέση της υπερβολικής κόπωσης. Άρα θα πρέπει να προσαρμόσουμε την καθημερινή μας προπόνηση για να εκτονώνουμε τον οργανισμό μας από το υπερβολικό άγχος της περιόδου αυτής.

Ας συνεχίσουμε λοιπόν αυτό που αγαπάμε, τηρώντας όμως όλες τις οδηγίες και προφυλάξεις που δόθηκαν από τη κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε πως η άσκηση επιτρέπεται να γίνεται κοντά στο σπίτι μας, μόνοι μας ή ανά δύο (πάντα στην απαραίτητη απόσταση των 1,5 μέτρων), έτσι με κάποιες τροποποιήσεις μπορούμε να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας κανονικά.

Τι αλλάζει αυτή τη περίοδο. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

Ενυδάτωση: Πάντα ξεκινάμε την προπόνηση μας ενυδατωμένοι. Αυτή τη περίοδο έχουμε εξοπλιστεί με ένα γιλέκο ή ζώνη έτσι ώστε να βάζουμε το νερό μας ή απλά το κρατάμε στο χέρι το αφήνουμε σε ένα μέρος που θα ξαναπεράσουμε σίγουρα έτσι ώστε να μπορέσουμε να πιούμε μετά.
Τελειώνοντας απλά το πετάμε στα σκουπίδια ή το παίρνουμε μαζί μας σπίτι.

Διαλειμματικές Προπονήσεις: Στο ζέσταμα μας μπορούμε να βάλουμε κάποια σημάδια που θα βοηθήσουν στο να μετράμε τις αποστάσεις. Αντί για διάλειμμα μπορείς να κάνεις χαλαρό τρέξιμο. Η εναλλαγή ρυθμού και απόστασης είναι εκείνο που θα σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Ένταση: Καλό θα ήταν να αποφύγετε τις υψηλές εντάσεις γιατί ο χώρος που θα προπονηθείς δεν είναι ελεγχόμενος. Θέλει μεγάλη προσοχή μη πεταχτεί κανένα αυτοκίνητο ή ζώο.

Ρουχισμός: Προτίμησε ανοιχτόχρωμα και ευδιάκριτα χρώματα για να είμαστε εύκολα αντιληπτοί από τους άλλους.

Διατάσεις: Πολύ σημαντικό είναι στο τέλος να κάνουμε διατάσεις . Αφιέρωσε λίγο χρόνο έτσι ώστε να ανακάμψουμε πιο γρήγορα.

Δε θέλουμε σε καμία περίπτωση η περίοδος αυτή που ζούμε να χαλάσει τη διάθεση μας. Θα προσέχουμε και θα τηρούμε τα μέτρα προστασίας για το καλό όλων. Είναι σεβασμός προς τους συνανθρώπους μας αλλά και καλύπτουμε παράλληλα τις ατομικές μας ανάγκες. Η άθληση σημαίνει υγεία σε σώμα και ψυχή. Σκεφτόμαστε θετικά και θα το αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί γιατί μπορούμε και θέλουμε!