Το μάτσα πράσινο τσάι φτιάχνεται από το τρυφερό μέρος του πράσινου τσαγιού. Καλλιεργείται στη σκιά και τα φύλλα του σκεπάζονται για να αποκτήσουν πράσινο χρώμα. Η μυρωδιά του θυμίζει τη φρεσκάδα που αναδύεται από το γρασίδι και η γεύση του δεν είναι καθόλου πικρή, όπως συμβαίνει σε πολλά άλλα τσάγια.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του μάτσα πράσινου τσαγιού;

Να σημειώσουμε ότι το μάτσα τσάι περιέχει 130 φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από ό,τι ένα απλό κλασσικό πράσινο τσάι. Προσφέρει περισσότερη ενέργεια και ενισχύει το μεταβολισμό.

Αντικαθιστώντας το καφέ με το μάτσα πράσινο τσάι και πίνοντας το όλες τις ώρες μέσα στην ημέρα διαπιστώνεται ότι παρείχε στον οργανισμό ενέργεια και ταυτόχρονα ηρεμία. Το μάτσα τσάι περιέχει μια ουσία τη θειαμίνη η οποία ενισχύει τη διάθεση, μας ηρεμεί και βελτιώνει τη μνήμη. Προσφέρει ηρεμία, ενυδάτωση, καθαρό μυαλό, αντιοξειδωτικά για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό και μας εξισορροπεί για να αντιμετωπίσουμε τους γρήγορους ρυθμούς της σύγχρονης ζωής.

Η μυρωδιά του, η ελαφρώς γλυκιά του γεύση και η ενέργεια που χαρίζει είναι τα χαρακτηριστικά που το κάνουν να το εντάξουμε άνετα στη καθημερινότητα μας.

Γιατί να επιλέξω το μάτσα πράσινο τσάι;

Το μάτσα πράσινο τσάι είναι το τελευταίο καιρό μία super δημοφιλής ποικιλία τσαγιού.Είναι ιδανική για τους λάτρεις της καφεϊνης και όσους ζητούν μια υγιεινή ενεργειακή για το πολυάσχολο απόγευμά τους. Το μάτσα στο παρελθόν το χρησιμοποιούσαν ως βότανο ιατρικής. Είναι πλούσια τροφή σε στοιχεία με θεραπευτικές ιδιότητες. Τελευταία γίνονται έρευνες για τη μοριακή βάση της αντιοξειδωτικής, αντιφλεγμονώδους, και αντικαρκινικής δράσης του μάτσα με αποτέλεσμα να το τοποθετεί στα φαρμακοτρόφιμα ή σε μία νέα κατηγορία υπερτροφών. Αρκετοί στις μέρες μας το χρησιμοποιούν όχι απλά ως ρόφημα, αλλά και ως συστατικό στα φαγητά ή ακόμα και σε μάσκες ομορφιάς.

Οι διατροφολόγοι και γιατροί το προτείνουν ως αντικαταστατό του καφέ, καθώς είναι η μόνη τροφή που λόγω της καφεΐνης σε συνδυασμό με την L-Theanine, μπορεί να δώσει τρελό kick ενέργειας και πνευματικής διαύγειας για 4-6 ώρες, χωρίς τις κακές παρενέργειες του καφέ. Συγκεκριμένα, 1 γραμμάριο matcha περιέχει περίπου 20 με 35 mg καφεΐνης σε σχέση με ένα απλό στιγμιαίο καφές που περιέχει μέχρι και 100mg.

Να τονίσουμε πως το μάτσα πράσινο τσάι δρα διπλά κατά των ελεύθερων ριζών.
Τις μπλοκάρει απευθείας και μετά ενεργοποιεί τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς του ίδιου μας του σώματος. Άλλο ένα χαρακτηριστικό του είναι ότι αυξάνει το μεταβολισμό σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Σύμφωνα με μελέτες η κατανάλωση του Matcha μπορεί και αυξάνει τα ποσοστά της θερμογένεσης. Συγκεκριμένα, από την καθημερινή καύση θερμίδων που κυμαίνεται στο 8%-10%, φτάνει στο άκρως εντυπωσιακό ποσοστό των 35%-43% της καθημερινής καύσης αλλά χωρίς να δημιουργεί καμία παρενέργεια ή “πίεση” στον οργανισμό.

Περιέχει 130 φορές περισσότερο ασβέστιο και 172 φορές περισσότερα ποσοστά πρωτεΐνης από κάθε άλλο τσάι. Είναι τόσο δυνατό και αποτελεσματικό όσο κάποια αντιφλεγμονώδη φάρμακα, αλλά χωρίς παρενέργειες. Έπειτα από μελέτες έχει διαπιστωθεί πως το Matcha καθυστερεί τη γήρανση της επιδερμίδας και πολεμά ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση και την κυτταρική αλλοίωση, ενώ βοηθά στη πρόληψη του καρκίνου. Επίσης, έχει και τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορεί να βρεθούν σε οποιαδήποτε τροφή.

Εσείς ακόμα να το εντάξετε στη καθημερινότητα σας;

Η TPW έχει για εσάς το κατάλληλο τσουβαλάκι για εσάς!
Προμηθευτείτε το στο nitro2power.gr.

Προιόντα Υγιεινής Διατροφής