Εάν έχετε στόχο να κάψετε λίπος, να χτίσετε μύες, να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σύστημα και να προστατέψετε τον οργανισμό από τις ασθένειες που κυκλοφορούν, τότε η whey πρωτεΐνη ή αλλιώς πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η ιδανική λύση. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι η καλύτερη σε αποτελεσματικότητα αφού είναι η πιο εύκολα απορροφήσιμη πηγή πρωτεΐνης από οποιαδήποτε τροφή ή συμπλήρωμα διατροφής. Στις μέρες μας είναι η πιο δημοφιλής πρωτεΐνη στην αγορά.

Γενικώς, η πρωτεΐνη είναι άκρως απαραίτητη για την ανοικοδόμηση των κυττάρων και των ιστών ενός οργανισμού. Επίσης είναι ικανή να διατηρεί μια ισορροπία στα σωματικά υγρά, υποστηρίζει το νευρικό σύστημα, προστατεύει τις ενζυμικές λειτουργίες, βοηθά στη κίνηση των μυών, την υγεία του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω είναι σίγουρο και σαφές ότι η καθημερινή λήψη πρωτεΐνης στη διατροφή όλων είναι πολύ σημαντική για αυτό το λόγο και τα συμπληρώματα πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας είναι ο καλύτερος τρόπος λήψης περισσότερης πρωτεΐνης χωρίς επιπλέον θερμίδες ή υδατάνθρακες στη διατροφή σας.

Η Whey πρωτεΐνη είναι μια από τις πιο γνωστές πρωτεΐνες για αθλητές και bodybuilders γιατί βοηθούν στο χτίσιμο μυών αλλά και στην ενίσχυση της σύνθεσης του σώματός και στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των καταπονημένων μυών μετά την άσκηση.

Σύμφωνα με έρευνες, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη εξαιτίας των αμινοξέων που διαθέτει και είναι ικανή να πέπτεται γρήγορα και εύκολα. Παράλληλα, μπορεί και λειτουργεί πάρα πολύ γρήγορα στην θεραπεία, επιδιόρθωση και ανάπτυξη των μυών.

Τι Είναι Η Whey Πρωτεΐνη ή Αλλιώς Πρωτεΐνη Ορού Γάλακτος;

Στο γάλα υπάρχουν 2 είδη πρωτεΐνης: o ορός γάλακτος και η καζεΐνη.
Λοιπόν, ο ορός γάλακτος είναι το ημιδιαφανές υγρό μέρος του γάλακτος το οποίο διατηρείται και στο τελικό αποτέλεσμα της παρασκευής του τυριού. Ο “ορός γάλακτος” είναι μια πολύπλοκη ουσία συλλέγεται από το υγρό και αποτελείται από ένα συνδυασμό πρωτεΐνης, λακτόζης, ανόργανων στοιχείων, ανοσοσφαιρινών και ιχνοστοιχείων λίπους. Εκτός από αυτό να τονίσουμε ότι ο ορός γάλακτος θεωρείται superfood που έχει στόχο την απώλεια λίπους και το χτίσιμο άπαχου μυός λόγω των βιοδραστικών πεπτίδιων.

Πώς Χρησιμοποιείται η Whey Πρωτεΐνη Whey ή αλλιώς πρωτεΐνη ορού γάλακτος?

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ξηραίνεται και διατίθεται στην αγορά σε μορφή σκόνης. Η συμπυκνωμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος περιέχει χαμηλά επίπεδα λίπους και χοληστερόλης και ιδιαίτα υψηλά επίπεδα βιοδραστικών ενώσεων με τη μορφή λακτόζης. Μπορεί να καταναλωθεί ως ρόφημα ή smoothie απλά προσθέτοντάς μια δόση συνήθως 28 γραμμαρίων μέσα σε νερό ή γάλα. Συνιστάται η λήψη ενος shake πρωτεΐνης ορού γάλακτος για πρωινό και άλλο ένα ακριβώς μετά την προπόνηση.
Με αυτό τον τρόπο η λήψη επιπλέον πρωτεΐνης είναι ένας εύκολος τρόπος για μείωση βάρους, ανάπτυξη άπαχης μυϊκής μάζας και ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ποια είναι τα οφέλη της whey πρωτεΐνης;

1. Αύξηση της αντοχής
2. Χτίσιμο άπαχων μυών
3. Κάψιμο λίπους
4. Μείωση της αίσθησης από λιγούρες
5. Σταθεροποίηση των επιπέδω σακχάρων στο αίμα
6. Αύξηση των επιπέδων ενέργειας
7. Ενίσχυση γλουταθειόνης
8. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος
9. Βελτίωση της υγείας της καρδιάς
10. Επεκτείνει τη διάρκεια ζωής

Συμπληρώματα Πρωτεΐνης