Το ερώτημα που απασχολεί όλο τον κόσμο που γυμνάζεται συστηματικά. Πολύ σημαντικό είναι να δούμε κάποια πράγματα σχετικά με την επιστροφή μας στα κλειστά γυμναστήρια όταν με το καλό ανοίξουν.

Τα γυμναστήρια ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που έκλεισαν. Σύντομα όμως θα ανοίξουν ξανά. Θα είναι όμως ασφαλές να το επισκεφτούμε το επόμενο διάστημα;

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο και καθηγητή ιατρικής φροντίδας στο Ιατρικό Κέντρο του Πίτσμπουργκ, η επιστροφή στο γυμναστήριο αυτή τη περίοδο είναι επικίνδυνη. Επισημαίνει πως ο κορονοϊός έχει την ικανότητα να επιβιώνει για μέρες σε ορισμένες επιφάνειες. Αυτό το χαρακτηριστικό σε συνδυασμό με τον κλειστό χώρο στο γυμναστήριο αυξάνουν τον κίνδυνο έκθεσης.

Ποια είναι τα μέτρα για μια ασφαλή επιστροφή στο γυμναστήριο; Προπόνηση με μάσκα;

Η χρήση μάσκας σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο από το προσωπικό αλλά και τους ασκούμενους στο χώρο είναι απαραίτητη. Για να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα γυμναστήρια με ασφάλεια θα πρέπει να δημιουργηθεί και να εφαρμοστεί ένα πρωτόκολλο που θα μπορούν να εφαρμόζουν οι ιδιοκτήτες. Σύμφωνα με τον αμερικανικό μη κερδοσκοπικό φορέα αθλητισμού International Health, Racquet, and Sportsclub Association (IHRSA) θα μπορούσαν να υπάρχουν ορισμένες  καλές πρακτικές για να υιοθετήσουν τα γυμναστήρια ώστε να μπορούμε όλοι να γυμναζόμαστε με ασφάλεια. Πολύ καλή πρακτική θα ήταν η καθημερινή θερμομέτρηση του προσωπικού αλλά και των ασκούμενων πριν την είσοδο τους στο χώρο. Επίσης, η τήρηση της απόστασης μεταξύ τους αλλά και η τακτική απολύμανση των χώρων και των οργάνων.

Η προπόνηση σε ένα γυμναστήριο είναι πολύ σημαντική για αρκετό κόσμο, αφού μπορούν να ακολουθήσουν καλύτερα το πρόγραμμα τους. Επίσης παρέχει όργανα που δεν έχουν στο σπίτι τους. Τέλος, είναι ένας χώρος προσφέρει ένα συνδυασμό άσκησης και κοινωνικοποίησης και δίνει κίνητρα για καλύτερη απόδοση.

Προς το παρόν όμως διατήρησε τη φόρμα σου με ένα άσκηση στο σπίτι μέσω κάποιων live Προπονήσεων ή με ένα δυναμικό περπάτημα έξω. Αναμένουμε μέχρι να δοθούν οι αντίστοιχες οδηγίες για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.