Πάρα πολύ σημαντικό είναι η ξεκούραση σε περίπτωση που έχετε στόχο την καλύτερη σωματική κατάσταση.Γενικότερα όσο σημαντική είναι η προπόνηση ή το να γίνεται σωστή κατανάλωση πρωτεΐνης άλλο τόσο είναι και η ξεκούραση για την ανάπτυξη δύναμης, αντοχής και των μυών.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι το να προπονήστε με βάρη και αερόβιο συνεχώς δεν υπάρχει κανένα νόημα εφόσον δεν υπάρχει η απαραίτητη και επαρκή ξεκούραση.
Όσοι αποφασίσουν τελικά να δώσουν μια ανάσα για ξεκούραση στο σώμα τους μπορούν να κάνουν τα εξής στην ξεκούραση τους:

1. Διατροφή κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης

Πολύ βασικό είναι να ακολουθήσετε το κανονικό σας διατροφικό πρόγραμμα με τις θερμίδες και τα θρεπτικά συστατικά που κάνετε όπως κάθε ημέρα. Παρόλο που δεν θα γυμναστείτε είναι πάντα απαραίτητη η πρωτεΐνη στη διατροφή σας για την μυϊκή ανάπτυξη και αποκατάσταση.

Μπορείτε να επιλέξετε τη καζεΐνη η οποία είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης κατά την ξεκούραση των μυών. Ιδανική είναι η κατανάλωση της πριν τον ύπνο αφού είναι αργής απορρόφησης κατά τη διάρκεια της νύχτας!

Επίσης, είναι πολύ σημαντική και η λήψη ποσότητας σύνθετων υδατανθράκων! Μπορείτε να επιλέξετε φρούτα, λαχανικά και καρπούς και οπωσδήποτε να πίνετε πολύ νερό, αφού η ενυδάτωση είναι το κλειδί για την αποκατάσταση!

2. Αερόβια Άσκηση Χαμηλής έντασης

Και όμως όταν μιλάμε για ξεκούραση δε σημαίνει ότι θα αράξουμε και δε θα κάνουμε τίποτα. Μπορείτε να κάνετε λίγο αερόβιο όμως να είναι χαμηλής έντασης. Ο λόγος είναι ότι θα σας βοηθήσει τη ροή του αίματος στο μυϊκό σύστημα έτσι ώστε να γίνει πιο σωστά η αποκατάσταση.

Αν δεν σας αρέσει το αερόβιο, μπορείτε απλά να κάνετε απλό περπάτημα. Ιδανικό είναι να καλύψετε περίπου 10-15 χιλιάδες βήματα την ημέρα και να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας.

3. Διατάσεις

Ελάχιστοι είναι αυτοί που δίνουν βαρύτητα στις διατάσεις. Και όμως οι διατάσεις είναι το κλειδί στην μυϊκή ανάπτυξη. Οι μύες γίνονται πιο ευέλικτοι και βοηθούν στις προπονήσεις.

Οι διατάσεις είναι εκείνες που βελτιώνουν το εύρος της κίνησης και αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη ξεκούραση στους μύες. Ας μη ξεχνάμε ότι μπορούν και χαλαρώνουν το σώμα και έχετε ένα καλύτερο και ποιοτικό ύπνο.

4. Επιλέξτε το Foam Roller

Το foam roller είναι πραγματικά ένα εξαιρετικό «εργαλείο» το οποίο βοηθά στο νακρατά το σώμα ευέλικτο και είναι σαν να κάνετε ένα αθλητικό μασάζ στον εαυτό σας.
Χρησιμοποιήστε το στα πόδια (τρικέφαλα & γάμπες) αλλά και στη πλάτη (άνω μέρος):

5. Ύπνος

Και όμως ο ύπνος είναι το πιο σημαντικό από όλα για να αναπτυχθούν οι μύες σωστά και να ξεκουραστούν. Μιλάμε για ένα ποιοτικό ύπνο περίπου 8 ώρες συνολικά.

Συμπληρώματα Πρωτείνης