Οι ασκούμενοι αλλά κυρίως οι αθλητές που επιθυμούν αλλά τους απαιτείται αύξηση της μυϊκής ισχύος αλλά χωρίς την αύξηση του σωματικού τους βάρους, συνιστούμε τη αθλητική σειρά της torq αλλά και της the protein works, οι οποίες διαθέτουν μια μεγάλη γκάμα συμπληρωμάτων με στόχο την αύξηση της μυϊκής ισχύος, την απώλεια λίπους, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού αλλά και φυσικά την υγεία των αρθρώσεων.

Tips για την επίτευξη του στόχου αυτού

  • Η πρωτεϊνική πρόσληψη της τάξεως των 2gr/kg σωματικού βάρους την ημέρα είναι η μέγιστη για την επίτευξη της μυϊκής υπερτροφίας. Όμως, οι υψηλότερες δόσεις πρωτεΐνης μπορεί να ενεργοποιήσουν τον μεταβολισμό με αποτέλεσμα την απώλεια λίπους.
  • Να τονίσουμε πως σε προπονήσεις μικρότερης διάρκειας αλλά με αυξημένη ένταση έχει σαν αποτέλεσμα την αύξηση της ανάγκης του οργανισμού σε υδατάνθρακες. Για παράδειγμα μια προπόνηση διάρκειας 1-2 ωρών προτείνουμε την ημερήσια πρόσληψη 2gr υδατανθράκων/kg σωματικού βάρους.
  • Είναι γνωστό στην αθλητική διατροφή με στόχο την αύξηση της δύναμης και της μυικής ισχύος στους αθλητές την λήψη μονουδρικής κρεατίνης. Γενικότερα υπάρχουν 2 συνιστώμενα δοσολογικά σχήματα: πρώτον στις πρώτες 4-5 ημέρες λήψη 20gr ημερησίως και μετά για συντήρηση λήψη περίπου 2-3gr ημερησίως για 30 ημέρες, και δεύτερον λήψη 2-3gr ημερησίως για 30 ημέρες.
  • Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και ο ύπνος. Εξασφαλίστε 8 ώρες βραδινού ύπνου, καθώς ο φυσιολογικός κιρκάδιος ρυθμός συμβάλλει στην ρύθμιση της τεστοστερόνης και της αυξητικής ορμόνης. Οι ορμόνες αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση των αθλητών.
  • Για να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση της μυϊκής δύναμης συστήνεται συνήθως 3-6 επαναλήψεις ανά σετ, που οδηγούν σε κόπωση. Επίσης, οι λεγόμενες πλειομετρικές ασκήσεις είναι μια λύση για να βελτιωθεί η μυϊκή ισχύς.

Συμπληρώματα για Πριν την Προπόνηση

Creatine σε Ταμπλέτες:

Η λήψη 2 ταμπλετών μονουδρικής κρεατίνης (2gr), 20 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης, βοηθά στην αύξηση της έντασης της εκγύμνασης, αλλά και στην αύξηση των επιπέδων της ελεύθερης κρεατίνης και της φωσφοκρεατίνης στον μυϊκό ιστό.
Όταν ακολουθείτε προγράμματα με επαναλαμβανόμετα σετ και σπριντ σε συνδυασμό με πλειομετρικές ασκήσεις είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται σαν συμπλήρωμα. Καλό θα ήταν για να ενισχύσετε την απορρόφηση της κρεατίνης να λαμβάνετε ένα  Energy drink από την TORQ (https://nitro2power.gr/torq-energy-drink/), καθώς είναι γνωστό ότι η υπερινσουλιναιμία αυξάνει την απορρόφηση πολλών αμινοξέων.

L-Arginine:

Η L-Arginine είναι εκείνη που βοηθά στην παραγωγή του ΝΟ από το αγγειακό ενδοθήλιο, στην πρόκληση αγγειοδιαστολής και στην βελτίωση της κυκλοφορίας στους μυς. Αυτό προκαλεί την ευκολότερη απομάκρυνση του γαλακτικού οξέος από τον μυϊκό ιστό, το οποίο μπορεί και βελτιώνει την ένταση και τη διάρκεια της προπόνησης. Η Αργινίνη να τονίσουμε πως απομακρύνει την αμμωνία από το αίμα και στην βοηθά στην είσοδό της στον κύκλο της ουρίας. Η συνιστώμενη δοσολογία είναι η λήψη 2 ταμπλετών Αργινίνης (2gr), 20 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης. Φυσικά για να ενισχύσετε την απορρόφηση της συνίσταται η ταυτόχρονη λήψη της με ένα Energy drink από την TORQ (https://nitro2power.gr/torq-energy-drink/).

Τα περίφημα BCAA`S:

Η λήψη τους 20 λεπτά πριν από σπριντς και προπονήσεων αύξησης της μυικής ισχύος, βοηθούν απίστευτα στην πρόληψη του μυϊκού καταβολισμού, αλλά και στην πρωτεϊνική σύνθεση κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης. Προτείνουμε τη λήψη μιας δόσης από BCAA σε σκόνη 20 λεπτά πριν την έναρξη της προπόνησης.
Επιλέξτε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα από BCAAs εδώ : https://nitro2power.gr/product-category/the-protein-works/the-protein-works-aminoksea/
Φυσικά, για να ενισχύσετε την απορρόφηση τους  προτείνεται η λήψη τους μαζί με Energy drink από την TORQ (https://nitro2power.gr/torq-energy-drink/).

Μετά την Ολοκλήρωση της προπόνησης

TPW All-in One Protein: 

Μόλις ολοκληρώσετε μια προπόνηση υψηλής  έντασης, ο οργανισμός χρειάζεται απαραίτητα  έναν μεγάλο αριθμό μικροθρεπτικών συστατικών για την επιτάχυνση της αποκατάστασης. Προτείνουμε τη λήψη 70gr (2 scoops) All-in One Protein παρέχονται 28.7g υψηλής ποιότητας και καθαρότητας πρωτεΐνη ορού γάλακτος (μίγμα Whey Concetrate και Whey Isolate), άνω των 20g υδατάνθράκων υψηλού γλυκαιμικού προφίλ (εξασφαλίζουν αυξημένη απορρόφηση των αμινοξέων της πρωτεΐνης, καθώς και ταχεία αναπλήρωση των επιπέδων του ενδομυϊκού γλυκογόνο), 6g Γλουταμίνης (αποτελεί σημαντική πηγή αζώτου, που απαιτείται για την σύνθεση της αυξητικής ορμόνης και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού), υψηλά επίπεδα (6g) Μονοϋδρικής Κρεατίνης (αναπλήρωση των αποθηκών της ελεύθερης κρεατίνης και της φωσφοκρεατίνης του μυϊκού ιστού).

Βρείτε την εδώ: https://nitro2power.gr/proteini-ola-se-1-tpw/

Whey Protein (Πρωτεΐνη ορού γάλακτος)

Πλούσια σε bCAA, και κυρίως λευκίνη, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος αποτελεί μια εύπεπτη υψηλής ποιότητας και καθαρότητας πηγή πρωτεΐνης, σημαντική για την μυική πρωτεϊνοσύνθεση. Λάβετε 1 scoop πρωτεΐνης ορού γάλακτος (περίπου 30g πρωτεΐνης), με 200-250ml νερό, χυμό ή γάλα.
Επιλέξτε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα πρωτείνης από την TPW εδώ: https://nitro2power.gr/proteini-the-protein-works/

Creatine Σκόνη:

Η λήψη μονοϋδρικής κρεατίνης έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την δύναμη και την μυϊκή ισχύ. Η λήψη της μόλις ολοκληρωθεί η προπόνηση αυξάνει τα επίπεδα των αποθηκών κρεατίνης και φωσφοκρεατίνης στο μυϊκό ιστό, με αποτέλεσμα να βελτιώνει την αντοχή κατά την διάρκεια των μελλοντικών προπονήσεων. Επίσης η μακροπρόθεσμη λήψη της συνδέεται άμεσα με τη βελτίωση της μυϊκής ενυδάτωσης, λόγω αύξησης της μυϊκής μάζας. Συνίσταται η λήψη 5g (1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού) Creatine Σκόνη (https://nitro2power.gr/i-kaliteri-kreatini-tpw/), αφού ολοκληρωθεί η προπόνηση, προσθέτοντας είτε 1 scoop πρωτεΐνης ορού γάλακτος (Whey Protein), είτε 1 κουταλιά Energy drink της Torq  έτσι ώστε να βοηθήσει στην άμεση απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα.

Επιλέξτε ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα κρεατίνης από την TPW εδώ:
https://nitro2power.gr/product-category/the-protein-works/kreatini-the-protein-works/