Και όμως είναι αλήθεια οτι τα το τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι οπαδοί της χορτοφαγίας ή ολικής χορτοφαγίας γνωστή ως vegan.

Αρκετοί από αυτούς είναι γιατροί και διατροφολόγοι, οι οποίοι είναι φανατικοί οπαδοί και στηρίζουν τη μεταστροφή τους στη χορτοφαγία, κυρίως από μια ηλικία και μετά.

Τι συμβαίνει στη πραγματικότητα στους ανθρώπους που σταματούν τη κατανάλωση κρέατος και όλων των παράγωγων του από την καθημερινή τους διατροφή; Παρακάτω θα αναφέρουμε όλα τα οφέλη της vegan διατροφής.

Και όμως είναι αλήθεια πως τα οφέλη της vegan διατροφής είναι πολλά. Βασικά, η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών βοηθά στην επίτευξη υψηλών επιπέδων ενέργειας. Τι σημαίνει αυτο; Η πρόσληψη των βιταμινών και των φυτικών ινών που περιέχονται σε αυτές τις τροφές προκαλεί ευεξία και τόνωση στον οργανισμο, σε αντίθεση με την υπερκατανάλωση κρέατος που δημιουργεί συχνά το αίσθημα της κόπωσης και ατονίας.

Σε βάθος χρόνου, έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτι η vegan διατροφή μειώνει τον κίνδυνο των παθήσεων της καρδιάς και φλεγμονών στον οργανισμό, αλλά παράλληλα βελτιώνει τη λειτουργία των νεφρών. Για αυτό το λόγω και προτείνεται στα άτομα με καδιακές ή νεφρικές παθήσεις η μείωση ή ακόμα και η  απαγόρευση κατανάλωσης κρέατος.

Να τονίσουμε οτι ο κίνδυνος ανάπτυξης φλεγμονών είναι αρκετά μεγάλος από την κατανάλωση κρέατος εξαιτίας της ζωικής προέλευσης των τροφών, σε σύγκριση με τη vegan / ολική χορτοφαγία.

Αρκετοί μεγάλοι αθλητές έχουν κάνει μια διατροφική στροφή προς τις vegan τροφές. Ακριβώς επειδή οι διατροφικές ανάγκες ενός αθλητή είναι φυσικά πιο στοχευμένες, έχουν την ανάγκη οι τροφές που καταναλώνουν να είναι υψηλής ενέργειας, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της καθημερινής τους προπόνησης.

Προμηθεύσου με vegan επιλογές για ενέργεια και μυική τόνωση εδώ.

Vegan Συμπληρώματα Διατροφής