Όταν πρόκειται να αξιοποιήσετε στο έπακρο κάθε προπόνηση, πάντα θα υπάρχει το ερώτημα για το ποια ώρα θα είναι καλύτερη για να επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα.

Σίγουρα, το ερώτημα για το ποιος είναι ο βέλτιστος χρόνος για προπόνηση, έτσι ώστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη προπόνηση σας και να μεγιστοποιήσετε τα αποτελέσματά σας, ανεξάρτητα από το είδος της προπόνησης είτε cardio είτε βάρη είτε μια μίξη και των δύο.

Παρακάτω, εξετάζουμε τα πλεονεκτήματα τόσο των πρωινών όσο και των βραδινών προπονήσεων, για να ανακαλύψουμε εάν είναι καλό να είναι νωρίς ή αργά μέσα στην ημέρα, για να ασκηθείτε και να λάβετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Οφέλη των Πρωινών Προπονήσεων

  • Οι πρωινές προπονήσεις συνήθως σημαίνει ότι είναι λιγότερο πιθανό να αποσπάσετε την προσοχή σας από emails, μηνύματα, τηλεφωνικές κλήσεις ή κοινωνικά μέσα. Έτσι, μπορείτε να μπείτε στο γυμναστήριο και να εστιάσετε αποκλειστικά στην άσκηση σας.
  • Ξεκινώντας το πρωί σας με άσκηση βοηθάτε να δημιουργήσετε έναν θετικό τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας. Όταν ολοκληρώσετε την προπόνηση σας τότε μπορείτε να ανταπεξέλθετε πιο εύκολα στην εργασίας σας.
  • Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά τα συναισθήματα κόπωσης και χαμηλής ενέργειας. Έτσι, η έναρξη της προπόνησης σας νωρίς, μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειας σας για το υπόλοιπο της επόμενης ημέρας.
  • Δεν θα υποφέρετε από «κόπωση» που μπορεί να συμβεί μετά από μια κουραστική μέρα, γεγονός που καθιστά την επιλογή να πάει κανείς για έντονη γυμναστική πολύ λιγότερο ελκυστική (ή πιθανή).
  • Οι πρωινές προπονήσεις έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην αύξηση των συνολικών επιπέδων σωματικής δραστηριότητας για το υπόλοιπο της ημέρας, βοηθώντας στην καύση επιπλέον θερμίδων, μέσω της αύξησης της δραστηριότητας NEAT.

Οφέλη από τις βραδινές προπονήσεις

  • Υπάρχουν λιγότεροι χρονικοί περιορισμοί. Όταν όλες οι εργασίες σας είναι πλήρεις και πίσω σας για την ημέρα, μπορείτε να αφιερώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για να περάσετε ολόκληρη την προπόνησή σας χωρίς να βιαστείτε να χτυπήσετε το ρολόι.
  • Η πρόσληψη οξυγόνου και η αναερόβια ικανότητα έχουν αποδειχθεί ότι είναι μεγαλύτερα τα βράδια σε σύγκριση με το πρωί, επιτρέποντάς σας να πιέζετε πιο σκληρά για περισσότερο και να σηκώνετε βαρύτερα.
  • Η άσκηση το βράδυ μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξαναζήσετε το άγχος και να εκτονωθείτε από την ένταση της ημέρας, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.
  • Οι καρδιολογικές συνεδρίες υψηλής έντασης (HIIT) και σταθερής κατάστασης (LISS) έχουν αποδειχθεί ότι έχουν πιθανά οφέλη για την ποιότητα του ύπνου σας όταν εκτελούνται το βράδυ και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόκληση θετικών αλλαγών στη συμπεριφορά του ύπνου σας.
  • Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι έχει θετική επίδραση στην καταστολή της όρεξης, που σημαίνει ότι μια βραδινή συνεδρία μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό αυτών των επιθυμιών για το βράδυ και να μειώσει το σνακ αργά το βράδυ

Ποιο είναι το καλύτερο; Μόνο ο χρόνος θα δείξει

Λοιπόν, απλά, η καλύτερη ώρα της ημέρας για προπόνηση, είναι η ώρα με την οποία μπορείτε να είστε πιο συνεπείς (και να απολαύσετε την περισσότερη απόλαυση) για μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που σημαίνει ότι η άσκηση είναι πιο πιθανό να γίνει μια ριζωμένη συνήθεια και μέρος του τρόπου ζωής σας.

Και αν δεν έχετε προτίμηση; Τότε είναι καλύτερο να συνεχίσετε την προπόνηση την ίδια στιγμή που κάνετε αυτήν τη στιγμή.

Σημασία, Αν προπονείστε τακτικά τα πρωινά, τότε θα επιτύχετε τα καλύτερα αποτελέσματα από τη συνέχιση της πρωινής προπόνησης.

Ενώ, εάν προπονείστε τακτικά τα βράδια, τότε θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα από τη συνέχιση της προπόνησης το βράδυ.

Εάν πρέπει να αλλάξετε το πρόγραμμα προπόνησής σας από καιρό σε καιρό, απλώς θυμηθείτε ότι το σώμα μας είναι καταπληκτικό στην προσαρμογή.

Το σώμα πάντα θα μπορεί να έχει αποτελέσματα με κάθε τρόπο, αρκεί να το ασκείστε συστηματικά.

Προσφορές The Protein Works & TORQ