Οι περισσότεροι γνωρίζουν πολλά για άλλες βιταμίνες και μέταλλα που κάνουν καλό στην υγεία, όπως για το σίδηρο, το ασβέστιο και τη βιταμίνη C. Όμως ελάχιστοι γνωρίζουν την αξία άλλων μετάλλων όπως είναι το μαγνήσιο όταν αναζητούν τρόφιμα ή συμπληρώματα για να τα εντάξουν στη διατροφή τους έτσι ώστε να παραμείνουν υγιείς.

Σήμερα, την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, το μαγνήσιο είναι απαραίτητο λόγω των πολλαπλών οφελών για την υγεία, όπως ενδυνάμωση οργανισμού, μείωση της κούρασης και βελτίωση ακόμα και της διάθεσης.

Τώρα που #μένουμεσπίτι μπορείτε να ενημερωθείτε για τα οφέλη του μαγνησίου για την υγεία:

 1. Βοηθά στη Ρύθμιση της υψηλής αρτηριακής πίεσης

  Ανεξάρτητα από ένα οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου και υψηλής αρτηριακής πίεσης ή απλά επιθυμείτε να διατηρείτε υγιή πίεση αίματος, το μαγνήσιο είναι εκείνο που με τη προσθήκη στη διατροφή βοηθά αποτελεσματικά στην απομάκρυνση των αρνητικών συνεπειών της υπέρτασης.

 2. Βοηθά στις Ημικρανίες και Κεφαλαλγίες

  Πάσχετε χρόνια από ημικρανίες; Έχετε δοκιμάσει διάφορες θεραπείες αλλά χωρίς αποτέλεσμα; Αναφέρεται ότι το συμπλήρωμα μαγνησίου είναι εκείνο που βοηθά αποτελεσματικά στο πρόβλημα αυτό. Σύμφωνα με έρευνες, το μαγνήσιο προτείνεται ως θεραπεία σε όσους πάσχουν από ημικρανίες.

 3. Βοηθά στην Κατάθλιψη και άλλα προβλήματα όσων αφορά τη διάθεση

  Ακόμα δεν έχει αποδειχθεί ότι τα αίτια της κατάθλιψης είναι τα ανεπαρκή επίπεδα μαγνησίου. Όμως, υπάρχουν πολλοί που αναφέρουν ότι η χρήση αυτού του μετάλλου στη διατροφή τους συνέβαλλε θετικά στην έξοδο του από τη κατάθλιψη και τους βοήθησε στη βελτίωση της διάθεσης τους. Σύμφωνα με έρευνες το μαγνήσιο βοηθά στην αντιμετώπιση του άγχους αποτελεσματικά. Προτού επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, εξετάστε αν έχετε έλλειψη μαγνησίου σε περίπτωση που αισθάνεστε υπερβολικά ανήσυχοι ή απογοητευμένοι.

 4. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου

  Σύμφωνα με έρευνες τα άτομα με αυξημένη ποσότητα μαγνησίου στον οργανισμό τους μειώνεται το ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 13%. Το συμπλήρωμα μαγνησίου, ανεξάρτητα οικογενειακού ιστορικού ή όχι, είναι μια πολύ καλή επιλογή για την πρόληψη του καρκίνου.

 5. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης Διαβήτη και Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

  Η μη επαρκή ποσότητα μαγνησίου στο σώμα μπορεί άνετα να οδηγήσει σε πολλαπλά προβλήματα όπως την εμφάνιση διαβήτη και καρδιακής νόσου. Η διατήρηση σωστού επιπέδου μαγνησίου μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη αυτών των προβλημάτων υγείας και να διατηρηθεί το σάκχαρο στο αίμα σε πολύ καλό επίπεδο.

 6. Βοηθά στην Υγεία των Οστών

  Πολύ σημαντικό είναι τα οστά να διατηρούνται σε πολύ καλό επίπεδο, ιδιαίτερα για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν. Πάνω από το 50% του μαγνησίου είναι αποθηκευμένο στα οστά. Συνδυαστικά με το ασβέστιο και τη βιταμίνη D βοηθούν στην ανάπτυξη υγιών και ανθεκτικότερων οστών. Έχοντας έτσι μαγνήσιο σε αρκετή ποσότητα στον οργανισμό βοηθά στην πρόληψη εμφάνισης οστεοπόρωσης.

Εδώ αναφέραμε τα 6 καλύτερα οφέλη του μαγνησίου για την υγεία όλων.

Τι τροφές μπορείτε να επιλέξετε για να γίνει πρόσληψη μαγνησίου;

Επιλέξτε τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο όπως δημητριακά, φρούτα, φυλλώδη λαχανικά κυρίως σκουρόχρωμα και ξηρούς καρπούς. Επίσης υπάρχει και η εναλλακτική του συμπληρώματος του μαγνησίου εάν κρίνεται απαραίτητο.

#Menoumespiti & Κρατάμε Ασφαλείς του Εαυτούς μας αλλά και τους Γύρω μας.