Το ανθρώπινο σώμα μπορεί και γεμίζει ενέργεια τους μύες όταν γυμνάζεται από το λίπος και τους υδατάνθρακες. Η διαδικασία είναι η εξής: το λίπος διασπάται σιγά σιγά έτσι ώστε να μετατραπεί σε ενέργεια. Δυστυχώς είναι μια αντιπαραγωγική πηγή ενέργειας γιατί δεν είναι διαθέσιμη την ώρα που τη χρειάζεται το σώμα.

Για να ανταπεξέλθει το σώμα στρέφεται στους υδατάνθρακες. Πρέπει να ξέρεις πως όσο πιο εντατική είναι η προπόνηση τόσο μεγαλύτερο είναι και το ποσοστό ενέργειας που προέρχεται από τους υδατάνθρακες.

Δυστυχώς το σώμα δεν μπορεί να αποθηκεύσει μεγάλη ποσότητα υδατάνθρακα μέσα στους μύες. Για αυτό και τα ενεργειακά τζελς είναι εκείνα που έχουν δημιουργηθεί ακριβώς για αυτό το σκοπό. Επανατροφοδοτούν τις αποθήκες γλυκογόνου με συγκεκριμένη ποσότητα υδατάνθρακα, εκείνη δηλαδή που χάνεται κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Γιατί είναι απαραίτητα τα ενεργειακά τζελς;

Πρέπει να μάθεις πως ο υδατάνθρακας αποθηκεύεται στους μύες αλλά και στο αίμα. Σε μια προπόνηση το σώμα αντλεί ενέργεια από τον υδατάνθρακα που έχει αποθηκευτεί στους μύες. Στη συνέχεια το γλυκογόνο φτάνει στους μύες, αφού πρώτα περάσει από το πεπτικό σύστημα.

Η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα αλλά και τις περισσότερες φορές είναι και αναποτελεσματική!
Τα ενεργειακά τζελς είναι είναι τα προιόντα που προσφέρουν μια πολύ γρήγορη τόνωση και ο λόγος είναι οτι η συγκεκριμένη τους σύσταση βοηθά στο να απορροφηθούν πιο γρήγορα από την σταθερή
υδατανθρακούχα τροφή που έχει καταναλώσει το σώμα. Έτσι, διοχετεύεται μεγαλύτερη ποσότητα γλυκόζης στο αίμα (πριν από τους μυς) με αποτέλεσμα το ξύπνημα του σώματος.
Μη ξεχνάς πως ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ως βασική πηγή ενέργειας την γλυκόζη του αίματος.

Τα ενεργειακά τζελς της tORQ είναι τα μοναδικά τζελς που συνδυάζουν γλυκόζη & φρουκτόζη σε αναλογία 2 προς 1. Είναι ενισχυμένα με ηλεκτρολύτες πράγμα που κανένα άλλο τζελ της αγοράς έχει στη σύνθεση του.

Οι οδηγίες της tORQ είναι απλές. Για να βελτιώσετε τις επιδόσεις και την αντοχή σας, πάρτε 2-3 μονάδες tORQ ανά ώρα. 1 μονάδα tORQ ισούται με 30g πολλαπλών μεταφερόμενων υδατανθράκων έχοντας κάνει την κατανάλωση των μονάδων tORQ εξαιρετικά εύκολη, δημιουργώντας ομοιομορφία σε όλη την γκάμα των προϊόντων μας.

Με αυτό το τρόπο μπορείς να προσφέρεις στον οργανισμό σου το μέγιστο 90gr υδατάνθρακα.

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για το σύστημα Τροφοδοσίας της tORQ εδώ: https://nitro2power.gr/torq-sistima-trofodosias/

Πολύ χρήσιμο είναι το παρακάτω βίντεο σχετικά με τη τροφοδοσία ενός αθλητή