Η καθημερινή διατροφή σας παίζει καθοριστικό ρόλο στη δύναμη του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά και η διατροφή σας κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά τη βαριά άσκηση παίζει επίσης κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη της λοίμωξης.

Στη TORQ είμαστε πάντα υπέρμαχοι μιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής. Σε άλλο άρθρο όταν συζητήσαμε αυτό το θέμα είπαμε:
«… Τα συστατικά μιας παγκόσμιας υγιεινής ισορροπημένης διατροφής δεν πρέπει ποτέ να αγνοούνται. Για την εντερική υγεία και την παράδοση ζωτικών μικροθρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και μέταλλα, θα πρέπει πάντα να κοιτάζετε να καταναλώνετε πολλά ινώδη φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Αυτά τα τρόφιμα διευκολύνουν τη διέλευση όλων των θρεπτικών συστατικών σας μέσω του εντέρου, βοηθώντας να το διατηρήσετε καθαρό, υγιές και λειτουργικό. Δεν θα επικεντρωθούμε σε συγκεκριμένες βιταμίνες ή μέταλλα εδώ, γιατί τα χρειάζεστε όλα με το να καταναλώνετε φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Στη TORQ, λατρεύουμε τα βιολογικά τρόφιμα, γι ‘αυτό και ορισμένα από τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα οργανικά Soil Association και προτείνουμε, όπου είναι δυνατόν, να επιλέγουμε βιολογικές επιλογές. Από καθαρή άποψη απόδοσης, η διαφορά μεταξύ «φυσικών» και «βιολογικών» τροφίμων είναι πιθανό να είναι αμελητέα, αλλά από μακροπρόθεσμη προοπτική για την υγεία πιθανότατα θα υπάρξουν οφέλη από τη μετάβαση της οργανικής οδού με πιο συγκεντρωμένα επίπεδα βιταμινών / ανόργανων συστατικών και λιγότερη ρύπανση από ανεπιθύμητα ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα. Είναι φυσικά μια προσωπική επιλογή και υπάρχει ένα έγκυρο επιχείρημα για να πούμε ότι «το να πηγαίνουμε βιολογικά» δεν έχει καμία σημαντική διαφορά στην υγεία – αυτή είναι η γνώμη μας και ίσως ο χρόνος θα πει. Σίγουρα θα ήταν μια έγκυρη προσέγγιση για την κατανάλωση βιολογικών προϊόντων όπου είναι πρακτικό”

Υποστηρίζουμε αυτά τα συναισθήματα και όπως ισχύει και για το Performance Nutrition, ισχύει τώρα για την ασυλία. Το πρόβλημα με την εμφάνιση συμπληρωμάτων δεξιά και αριστερά είναι ότι γίνεται εύκολο να αγνοήσετε τη μεγαλύτερη εικόνα της ολιστικής υγείας εάν εστιάζετε μόνο σε μια μεταβλητή – και εάν εστιάζετε σε κάθε πιθανή μεταβλητή υγείας, η παράνοια μπορεί να σας οδηγήσει στην υπερβολική κατανάλωση χαπιών. Θα προτείνουμε επίσης ότι μια κίνηση προς την κατανάλωση λιγότερου κρέατος και την ενσωμάτωση πιο υψηλής ποιότητας φυτικών πρωτεϊνών στη διατροφή σας θα ήταν ένα υγιές πράγμα.
Αναφέρουμε ορισμένα ειδικά συμπληρώματα (Βιταμίνη C, L-Γλουταμίνη και Echinacea) στην ενότητα Καταπολέμηση μιας μόλυνσης αυτών των πόρων, επειδή υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία που υποστηρίζουν την ιδέα της υποστήριξης του ανοσοποιητικού σας συστήματος με τη βοήθεια συμπληρωμάτων, όμως αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την ιδέα της οικοδόμησης μιας ανοσολογικής άμυνας για την απομάκρυνση της λοίμωξης πριν έχει την ευκαιρία να το κρατήσει.

Υπάρχουν μερικά συμπληρώματα που θα μπορούσατε να σκεφτείτε για την οικοδόμηση ισχυρών ανοσοποιητικών άμυνας και είναι η βιταμίνη D και ο ψευδάργυρος. Προτείνουμε τη βιταμίνη D με βάση το ότι τα κρυολογήματα και η γρίπη τείνουν να κάνουν τους γύρους τους χειμερινούς μήνες όταν το δέρμα μας βλέπει πολύ λίγο φως του ήλιου (το φως του ήλιου είναι βασική πηγή βιταμίνης D), επομένως έχει νόημα από μια ολιστική προοπτική υγείας. Εξετάστε το ενδεχόμενο συμπλήρωσης με βιταμίνη D κατά τους χειμερινούς μήνες. Ο ευκολότερος τρόπος για να συμπληρώσετε τη βιταμίνη D είναι με ένα δισκίο Cod Liver Oil μιας ημέρας και μόλις βγει ο ήλιος, μπορείτε να σταματήσετε να τα παίρνετε, υποθέτοντας φυσικά ότι μπορείτε να εκθέσετε το δέρμα σας σε μια λογική ποσότητα ηλιοφάνειας. Η βιταμίνη D είναι σημαντική για την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Ένα έγγραφο αξιολόγησης από τους Shankar και Prasad (1998) εξέτασε τον τρόπο λειτουργίας του ψευδαργύρου στο ανοσοποιητικό σύστημα και φαίνεται ότι η ανεπάρκεια ψευδαργύρου επηρεάζει αρνητικά ορισμένα από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι διαθέσιμα για μάχη. Σύμφωνα με τους συγγραφείς, η εξασφάλιση επαρκούς πρόσληψης ψευδαργύρου είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη αυτών των ανοσοκυττάρων και την αύξηση της αντίστασης στις λοιμώξεις. Με τον ψευδάργυρο μιλάμε για μόλις 15mg την ημέρα, οπότε είναι μια μικρή δόση. Εάν σκοπεύετε να χάσετε ένα χάπι καθημερινά καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, αυτό είναι ίσως αυτό που πρέπει να πάρετε εάν δεν είστε σίγουροι ότι θα σας προσφέρει η υγιεινή ισορροπημένη διατροφή. Η επίτευξη 15 mg ψευδαργύρου ανά ημέρα θα είναι πιο δύσκολη μέσω μιας χορτοφαγικής ή vegan διατροφής.

Αυτοί οι πόροι ερευνήθηκαν και γράφτηκαν τον Απρίλιο / Μάιο 2020 και τον Ιανουάριο του 2021 ξεκινήσαμε τα προϊόντα υποστήριξης του ανοσοποιητικού συστήματος από το πίσω μέρος των πληροφοριών που είχαμε συγκεντρώσει. Είναι σημαντικό για εσάς ως αναγνώστη να καταλάβετε ότι έτσι λειτουργεί το TORQ σε όλη την ιστορία του. Δεν αντιγράφουμε άλλους, συμβουλευόμαστε την έρευνα, την εξετάζουμε διεξοδικά και αν πιστεύουμε ότι υπάρχει ανάγκη για ένα προϊόν, το παράγουμε με το υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το προϊόν μας TORQ dFND αναπτύχθηκε από την ανάγκη να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια απλή λύση δισκίου μίας ημέρας για βιταμίνη D και ψευδάργυρο για να υποστηρίξουν την υγιή καθημερινή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Καθώς θα μάθετε από αυτούς τους πόρους, το να φροντίζετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι πολύ πιο εμπλεκόμενο από το απλώς να πατάτε ένα χάπι καθημερινά, αλλά αν υπάρχει ένα που χρειάζεστε, πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι αυτό.