Σήμερα, θα σου πω κάποια βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις αν θες να ξεκουράσεις τα κουρασμένα σου πόδια από τα χιλιόμετρα με μόλις τρεις κινήσεις
Αν έχει επέλθει η κούραση στα πόδια σου από τις συνεχείς προπονήσεις σου και τα χιλιόμετρα τότε ήρθε η ώρα να τα αποφορτίσεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα και σίγουρα θα καταλάβεις πόσο το είχες ανάγκη τελικά.
Μετά από λιγες ημέρες θα αισθανθείς πολύ καλύτερα και θα είσαι πανέτοιμος/η για τις δυνατές σου προπονήσεις αλλά και τους μελλοντικούς σου αγώνες.
ΒΗΜΑ 1Αθλητικό μασάζ
Κανόνισε τώρα ένα ραντεβού τον εξειδικευμένο μας θεραπευτή – μασέρ για ένα αθλητικό μασάζ και αφέσου στα χέρια του. Καλό θα είναι να απολαύσεις ένα δυνατό μασάζ σε ολόκληρο το σώμα, και όχι απλά στα πόδια.

ΒΗΜΑ 2
Προπόνηση
Καλό θα είναι μετά το μασάζ ή έστω τις επόμενες 1-2 ώρες να αποφύγεις την προπόνηση. Αν πάλι θες να βγεις έξω για ένα τρέξιμο σου προτείνω να τρέξεις ελεύθερα για 30’-60’. Ξεκίνα αρκετά χαλαρά και φτάσε μέχρι το 70-80% της Μ.Κ.Σ*.
Επέλεξε μαλακό έδαφος, όπως χόρτο ή χώμα, και ένα επίπεδο που να μην καταπονήσεις περαιτέρω τα πόδια σου. Ολοκλήρωσε το τρέξιμο σου με αρκετές στατικές διατάσεις, κυρίως για τις μεγάλες μυϊκές ομάδες (τετρακέφαλοι, οπίσθιοι μηριαίοι, γαστροκνήμιοι κλπ.) εκτελώντας δύο και τρεις φορές την κάθε διάταση μένοντας στη θέση για 20’’-30’’.

Συμβουλή 1: Σε περίπτωση που αισθάνεσαι τα πόδια σου αρκετά σφιγμένα και έχεις γενικά μία περίεργη αίσθηση στους μύες σου μη σου φανεί περίεργο.
Συμβουλή 2: Απέφυγε να εκτελέσεις μία απαιτητική προπόνηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ένταση (όπως διαλειμματική ή Tempo Run) μετά το μασάζ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα πόδια σου να μην βρίσκονται σε καλή κατάσταση.
Συμβουλή 3: Απέφυγε να τρέξεις ειδικά αν το μασάζ που δέχτηκες περιελάμβανε, εκτός από μάλαξη, κινητοποιήσεις ή χειροπρακτικούς χειρισμούς.