Ευκαιρία τώρα που ακόμα τα γυμναστήρια είναι κλειστά να σας δώσουμε κάποιες ιδέες για προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους. Αν σας αρέσουν οι προπονήσεις του Crossfit εδώ θα σου δώσουμε τις 5 καλύτερες ιδέες από κορυφαία μυαλά.

Stairway to Gainz

Κάνετε τρία σετ των παρακάτω ασκήσεων σε ένα λόφο:

Overhead lunges
2. Sprint
3. Burpee broad jump
4. Sprint
5. Bear Crawl

Στην κορυφή του λόφου κάθε φορά, κάντε τα εξής:

10 pushups
10 air squats
10 sit ups

Μια προπόνηση από την Beau Whitman, μια πρώην αθλήτρια και τωρινή προπονήτρια CrossFit και Στοίβου. Συνιστά την εύρεση λόφου (μεγέθους και κλίσης) αλλά προσαρμόστε το ανάλογα με τις δυνατότητές σας. Οι άνοδοι στο λόφο πρέπει να είναι με τη μέγιστη απόδοση και ο γυρισμός είναι ο χρόνος αποθεραπείας σας, γι ‘αυτό επιλέξτε προσεκτικά το μέρος που θα εκτελέσετε το workout.

Down and Dirty

Οσο το δυνατόν γρηγορότερα:

21-15-9-15-21 επαναλήψεις των:

Air Squats
Burpees

Μια προπόνηση από τη Maddie Berky, προπονήτρια Level 2 CrossFit στο Ντένβερ. Επιλέξτε ένα πάρκο και εκτελέστε το workout χωρίς να απαιτείται μεγάλος χώρος. Σας φαίνεται απλή? Προσοχή γιατί σας ξεγελάει. Η προπόνηση αυτή είναι μια προσπόνηση που εφαρμόζει το σύστημα της inverse pyramid, πράγμα που θα σας δυσκολέψει πολύ. Ο στόχος σας είναι να ολοκληρώσετε το workout σε μόλις 10 λεπτά. Αν σας φαίνεται δύσκολο, βγάλτε το push up από το burpee και/ή κάντε τα squat μόνο σε πάγκο.

Stop, Drop, and Plank

Κάθε λεπτό προς λεπτό για 16 λεπτά (4 γύροι σύνολο)

Λεπτό 1: 15 x Burpees
Λεπτό 2: 20 x Squat Jumps
Λεπτό 3: 20 x Push-ups
Λεπτό 4: 45-second plank

Μια προπόνηση από τον Matthew LeBaron, προπονητής και προγραμματιστής στο Brick New York, συνιστά αυτή την προπόνηση τεσσάρων μερών.  Είναι μια προπόνηση EMOM στόχος είναι να ασκηθούμε για 45 έως 50 δευτερόλεπτα, και να έχουμε 15 έως 10 δευτερόλεπτα για ξεκούραση και να ακολουθήσουμε τη επόμενη άσκηση. Εάν δεν προλαβαίνετε να ολοκληρώσετε το σύνολο των επαναλήψεων κάθε άσκησης τότε μειώστε σε 2, 3 ή 4 επαναλήψεις.”

Sprint Murph

10 γύρους, όσο το δυνατόν γρηγορότερα:

5 Burpees
10 Pushups
15 Air Squats
100m Τρέξιμο

Μια προπόνηση από τον τέσσερις φορές αγωνιστή των CrossFit Games, Cole Sage. Χωρίς εξοπλισμό μπορείτε άνετα να εκτελέσετε τη προπόνηση αυτή και να απολαύσετε τον καθαρό αέρα. Εκτελέστε τη προπόνηση αυτή πάντα στο ρυθμό το δικό σας’

Full Murph

Όσο το δυνατόν γρηγορότερα:

1,5 km τρέξιμο
100 Pullups
200 Pushups
300 Air Squats
1,5 km τρέξιμο

Μια προπόνηση Murph από τον προπονητή της Sopris CrossFit στο Carbondale, CO Ray Cooney . Οι ασκήσεις αυτές άνετα μπορούν να εκτελεστούν σχεδόν οπουδήποτε. Η εύρεση ενός σταθμού pull up μπορεί να είναι δύσκολη. Γίνετε δημιουργικοί και επιλέξτε την άκρη μιας προβλήτας ή κλαδιού δέντρου κάνοντας pull-ups. Με προσοχή παντα να μη τραυματιστείτε.

 

Πηγή: www.myfitway.gr