Στόχος του Kilian Jornet είναι η κατάρριψη του ρεκόρ του Γιάννη Κούρου στις 24 ώρες!

Ο αθλητής αυτός είναι Καταλάνος αθλητής του βουνού. Είναι αθλητής της  Salomon ο οποίος ανακοίνωσε το νέο του project  Phantasm 24. Θα το πραγματοποιήσει μέσα στον Νοέμβριο, αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα ακριβής ημερομηνία.

Ο Killian, θεωρείται από τους πιο αφοσιωμένους αθλητές mountain running. Έχει επιτεύξει ανέβασμά στο Έβερεστ δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα και τώρα ετοιμάζεται για μία νέα πρόκληση, σίγουρα πιο επίπεδη, όμως αρκετά απαιτητική.

Θα φορέσει τα καινούρια του παπούτσια Salomon S / LAB Phantasm, από τον στίβο 400μ. στο Måndalen στη Νορβηγία και θα τρέξει για 24 συνεχόμενες ώρες. Σίγουρα αυτή η νέα πρόκληση είναι «έξω από τα νερά» του. Σύμφωνα με τον Killian πάντα να προσπαθεί έξω από τα συνηθισμένα και να προκαλεί τον εαυτό του για το τι είναι ικανός να κάνει. Επιλέγει είτε να ανεβαίνει σε μεγάλο υψόμετρο, είτε, στη συγκεκριμένη περίπτωση, σε επίπεδο έδαφος.

Ο Killian λέει: «Είναι διασκεδαστικό να ανακαλύπτω διαφορετικά πράγματα που μπορώ να κάνω, και η προπόνηση σε επίπεδο έδαφος είναι μια καλή δοκιμασία και μια ευκαιρία να μάθω πολλά όσον αφορά τη διατροφή και το ρυθμό και, στη συνέχεια, να προσπαθήσω να εφαρμόσω αυτά τα πράγματα σε διαφορετικές δραστηριότητες, όπως ακόμη και σε ορειβατικούς αγώνες».

Χτυπώντας το απόλυτο του Γιάννη Κούρου

H τελευταία φορά που έχει γίνει κάτι αντίστοιχο ήταν το 1997 από τον Έλληνα Υπεραθλητή, Γιάννη Κούρο, ο οποίος έτρεξε 303.506χλμ. σε 24 ώρες! Ο Μ.Ο. ήταν 4:45/χλμ. Είναι ένα πολύ άγριο επίτευγμα σύμφωνα με τον Kilian.

Έχει μελετήσει τα split του Κούρου και στόχος του είναι να κρατηθεί εκεί όσο μπορεί. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του: «Ξέρω την ταχύτητα που πρέπει να διατηρώ κάθε ώρα, οπότε τότε ξέρω το ρυθμό για κάθε χιλιόμετρο και κάθε γύρο. Φυσικά, οι πρώτες 10 ώρες θα είναι λίγο πιο γρήγορος ο ρυθμός και στη συνέχεια θα επιβραδύνεται κάθε ώρα μετά. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην έχω μυϊκά προβλήματα και να μπορώ να τρώω χωρίς να χάνω χρόνο» συνεχίζει.

Το Salomon S / LAB Phantasm είναι δίπλα του και θα τρέξει μαζί του

Ο Killian θα προσπαθήσει αυτό το εγχείρημα με το νέο παπούτσι της Salomon S/LAB Phantasm. Είναι ένα πολύ ελαφρύ παπούτσι δρόμου της κατηγορίας performance, το οποίο θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2021. Ο συγκεκριμένος αθλητής ήδη χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο μοντέλο στις προπονήσεις του και έχει παρατηρήσει ότι εκτός ότι είναι ελαφρύ και προσφέρει άμεση ανταπόκριση, είναι απολύτως ισορροπημένο προσφέροντας καλή απορρόφηση κραδασμών.

Είναι πάρα πολύ σημαντική η επιλογή του σωστού παπουτσιού ειδικά όταν κινείσαι αρκετή ώρα σε σκληρό τερέν. Καλά λόγια είπε και για την πρόσφυσή του ακόμα και σε υγρές επιφάνειες, κάτι που θα του φανεί πολύ χρήσιμο με τις καιρικές συνθήκες της Νορβηγίας.

Το νέο μοντέλο της Salomon (με drop 6mm) έχει δημιουργηθεί με τη βοήθεια ελίτ αθλητών, και εστιάζει στο χαμηλό βάρος, στη διαπνοή και στη γρήγορη μετάβαση σε κάθε φάση της κίνησης. Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί ο νέος αφρός Energy Surge, που προσφέρει μεγαλύτερη ανταπόκριση και καλύτερη απορρόφηση κραδασμών. Να σημειώσουμε ότι το βάρος του παπουτσιού είναι μόλις 199γρ.

Τα κατάλληλα εργαλεία

Η Salomon θα εξοπλίσει τον αθλητή της με τη νέα σειρά ρούχων NSO που προσφέρουν προστασία από τις καιρικές συνθήκες. Και φυσικά έχει μαζί του και της Suunto που αναλαμβάνει το ρόλο του επίσημου χρονομέτρη του project.

Καλή επιτυχία Kilian!